Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Primitivna snaha

Primitivna snaha

Hoj!

Moram si olajšati dušo in izpovedati to kar me mori. S fantom sva se pred časom razša. Kljub temu sem punci njegovega brata sama ponudila lupino za dojenčka. Problem je bil edino v tem, da je nimam v LJ, ampak na vikendu izven LJ in sem ji rekla, da jo bosta pač morala priti iskat. Zdaj ima ta ženska čez mesec rok. Jaz po tistem nisem več ponujala, konec koncev sem lupino sama iz svojega denarja morala kupiti in se mi tudi butasto zdi, da bi nekomu nekaj morala še vsiljevati. Zdaj me pa kliče moj bivši fant in reče, da sta ga njegov brat in punca obiskala in rekla, če bi lahko dobila lupino.
Obadva sta točno vedela, da lupine nima on, ampak jaz, pa še to na vikendu ne v LJ. Ženska ni toliko fer, da bi me sama poklicala in rekla ( saj ni treba da prosi), če lahko prideta po lupino ali če bi jo jaz vsaj prinesla do fanta, ampak preko mojega bivšega fanta naroča kaj naj ji prinesem.

A veste, da se mi zdi to tako zamalo, da ji najraje lupine sploh ne bi posodila. Prav grdo se mi zdi, da ne more vzeti v roke mobija in poklicati.
Konec koncev si hoče sposoditi nekaj kar je mojega.

Z bivših fantom imam otroka. Če ne bi bilo otroka, bi vse skupaj nekam poslala, tako pa mislim, da je bolje, da se ugriznem v jezik in prinesem tisto lupino, če ne drugega že zaradi tega, da bo fant ohranil dobre odnose z otrokom, ne pa da bi se na otroku lomila kopja zaradi ene lupine.

Lep pozdrav vsem !

Maja

snaha je žena od mojega sina…

a ne?

svakinja je to 🙂

bi bila, če bi bila z bratom poročena

Če tudi z njima nisi bila in tudi sedaj nisi v nevemkako dobrih prijateljskih odnosih, se “znajdi se po svoje” – naredi se malce nevedno in preprosto reči: “Joj, a res?? Oprostita, ampak nismo nič dorekli, zato sem pač lupino dala naprej…… Se jima je morda samo po sebi zdelo umevno, da jo boš šparala zanju, ali kaj??….Jaz bi rekla temu voluharstvo, zastonjkarstvo in izkoriščanje njene nosečnosti- seveda z njune strani……

Če pa z njima si v briljantnih odnosih, potem pa daj obljubljeno…

Jaz bi se tudi naredila neumno. Eni res mislijo, da jim bo vse na pladnju prinešeno.
A povem še moj primer? Moja prav tako svakinja, če bi bila z mojim poročena pa se je včlanila v en knjižni klub samo zato, ker jaz živim v kraju kjer je knjigarna tega kluba. OK, saj narediš človeku ene dvakrat, ajd trikrat uslugo, ta pa misli, da ji bom nabavljala knjige do konca življenja! Sem ji zadnjič malo namignila v stilu, da za to nimam časa in naj jih naroči magari po pošti, bomo videli, če ji je kaj všaltalo. Ker enkrat pred namigom mi je samo na fantovi mizi pustila katalog, označeni knjigo, kartico in denar. Sedaj pa marš k knjigarno! Mi je skoraj zavrelo! Drugič, če me bo še prosila, ji pa ne bom več po ovinkih se zgovarjala, ampak ji bom povedala svoje!

kaj sploh je lupina?!

Tvoj bivši noče biti več bivši…

Je pogruntal, da so take bejbe sila redka človeška vrsta in hoče te nazaj.

Pa se zdaj matra s posredovanjem in kvazi lovom na lupinico. Ko bo to mimo, se bo ponudil za posrednika otroških oblačilc, itd……

……..jst ji nebi posodila,CE mi ne bi sama rekla. Ker stvar je taka,da ona rab zadevo in ji ni treba nobenga posilat sprasvat………
bogo dete…….

Tudi mene zanima o čem je govora. Kaj je to lupina?

Lupinica je avtosedež za čisto majhnega dojenčka (uporablja se za otroke težke od 0 do 13 kg), otorček pa notri sedi oz. na pol leži malo sključen (upognjen ali kako naj se izrazim). No, upam , da razumete, o čem je govora. Skratka, zelo uporabna zadeva in v bistvu skoraj obvezni del otroške opreme. :))

Ena možnost je, da enostavno nista hotela s teboj komunicirati brez vednosti tvojega bivšega. Če imaš še ful dobre odnose z nesojeno svakinjo in bratvom svojega bivšega, je stvar čudna, če pa ste zdaj na distanci pa se mi zdi stvar čisto razumljiva.

lep dan!

Ali je morda kdo pomislil, da (zakaj govora samo o ženski, saj ima tvoj bivši tudi brata, ki je po mojem tudi soudeležen) ji je bilo morda nerodno priti v stik s teboj, ker sta se s tvojim fantom razšla in sedaj ne ve, ali se ti bo zdelo zamalo, če vpraša tebe ali ne. Morda niti ne ve, da si lupino sama kupila in je ni fant, saj dvomim, da si vsej fantovi žlahti vedno razlagala, kaj plačaš ti oz. kaj plača fant.

Morda je pri tvojem bivšem fantu želela potipati teren, ali še lahko računa na lupino, ti pa jo takoj označiš za primitivno. Če imaš slabe izkušnje s svojim bivšim, še ni nujno, da so slabi vsi v njegovi žlahti, sploh pa ne tisti, ki z njim niso niti v krvnem sorodstvu.

In tisti, ki mislite, da je izkoriščevalska: ali sploh veste, kako stoji finančno? Morda pa s partnerjem nimata denarja, da bi si lupinico sama kupila.

Ah ja, to je tako, ponudis prst pa zelijo imet celo roko. Pomojem boljs da se ne petljas z njimi,ker potem ne bo konca. Ponavadi je tako.

Tu si ti prej primitivna kot ona. Iz same vsebine je razvidno, da ženske ne maraš.

Veš kaj, če si ji rekla, da ji boš sedež posodila, potem ji ga sedaj zapelji
sama.
Saj je mogoče preslišala tvoje besede, da je sedež pri tebi.
Sploh pa ne vidim v čem je problem.
Če ji ga želiš posoditi, ji ga posodi, nehaj pa se nekaj držati.
Ne vem zakaj bi te ona morala sedaj klicati.
Jaz te že ne bi nikoli prosila. Če pa si ji ga sama ponudila pa ji ga lahko v tistem času, ko bo rodila, zapelješ domov in jo doma že čaka.

Lahko jo tudi pokličeš po telefonu in ji rečeš, da si izvedela, da je iskala ta sedež in da ji ga boš pripeljala.

Joj, da se le ne bi . Zdi se mi, da kar čakaš, da se bodo kleče hodili za tabo za ta brezvezen sedež. Mogoče bi rada videla, da bi to storil tvoj bivši in njegovi, vendar pa ženska, ki si ji ponudila sedež, nima nič s tem.

Ma tole je res bedno, za kar se razburjaš. Ne bi rekel, da se že prej ne bi dogovorili o posoji lupinice,… EH!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Maja, živjo!

Recimo, da pričakuješ drugega dojenčka in nimaš lupinice. Tvoja bodoča svakinja se ponudi, da ti jo z veseljem (juhej!) posodi. Si ji hvaležna. Vmes se tvoja bodoča spremeni v nesojeno svakinjo, ti pa še vedno računaš na lupino. In ti je zoprno klicarit in prosit, ker se 1) sicer nista klicali 2) je že lep čas nisi videla, ker sta se z njenim bratom pač razšla in je težko začet pogovor 3) zoprno ti je, ker niti tega ne veš, v kakšnem duhu sta se razšla in kakšen je odnos med bratom in njo. Seveda lažje potipaš pri bratu, kaj je na stvari, kot pa da kličeš njo. Se strinjam, da bi bilo to lepo in fer, je pa tudi nerodno, priznaj…

Poglej na situacijo s tega stališča in se nikar ne jezi preveč. Saj lahko, da je punca izkoriščevalska kura, dopuščam to možnost :), ampak bodi pozitivka. Verjetno bo to vaše zadnje skupno dejanje, pa naj te ohranijo v lepem spominu. Ziher bo tudi lupina pomagala k tem besedam (ma ziher): ‘Joj, tamau, kakšno fejst babo si zapravu.’ 🙂 Ugrizni se v jezik. Drugače si pa prijazna punca, saj si se sama ponudila, da posodiš zadevco.

Veš Maja, če se jeziš nanjo, s tem ne narediš nič dobrega zase. Ona pa itak ne ve, da si jezna. Zakaj potem trošit živce in zganjat slabo voljo? Škoda energije. Pa še malenkost je.

Naredi globok vdih – izdih – vdih – izdih, vzemi telefon, jo pokliči in vprašaj, kje se lahko izvede primopredaja. In ne pozabi ji dati vedeti, da lupinico pričakuješ nazaj. Naredi to v hecu: ‘Čez kakšno leto ali dve jo bom upam spet jaz rabila, do takrat pa naj tvoj malček skrajno uživa v njej.’

Maja, vem, da te jezi, ampak… bodi boljša. Pač bo to še ena zvezdica za vstop v nebesa. Tudi to nekaj velja, kajne. :))))

P.S. Oglasi se še kaj in sporoči, kako si se odločila.

cist si bedna,,res,,kaj si se ponudla…ce ti je pol tesko dat,,i se prilizujes bivsemu to je vec kot ocitno,,sory,,,get a life.:)

Pozdravljena Mija!

Zelo sem bila vesela tvojega odgovora in se popolnoma strinjam z vsem kar si napisala. Tvoj nasvet bom v celoti upoštevala. Še enkart hvala!

Maja

Maja, mi je prav toplo pri srčku.

Sem vesela, da si se oglasila.

mislim ej… to je pa ze too much… sej sem vedla da je tu folk totalno mim sam tole pa presega ze vse…

res se mi smilite… kaj nimate kaj bolj pametnega za pocet v zivljenju al kaj, kot se pa s takimi banalnostmi ki niso omembe vredne ukvarjat?

get a life!

vsakdanje zadeve malega folka… ko ze mislis, da te nic ne more presenetit, pa te takle s takimi izjavami…

:):)

haloo??!! je očitno pozabila, da je tudi ona tu,kjer ”je folk totalno mim”:):):)
Jz pa pravim, vsi imamo dneve, ko smo bolj razdražljivi in se razburjamo zaradi malenkosti, zato ne obsojajte! Še toliko manj, ker premalo poznate ozadje…

jaz sem tudi posojala,posojala…nikoli nazaj dobila,niti hvala ni bilo pa sem velike denarje dala za vsako stvar,ko pa ljudi navadiš ,da dajaš,ko enkrat ne boš te odkrižajo- to je nehvaležno.Mene so ljudje prisilili,da več nič ne dam,ne posojam…

založi ni pozabi.
Oh, reci, sem čisto pozabila – daj si ti to sama zrihrtaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close