Priklop na internet
Mogoče niste pravi naslov, vendar imate zagotovo številne izkušnje z uporabo interneta doma. Koga bi mi priporočili kot najugodnejšega ponudnika? Otroci želijo doma imeti dostop do interneta, v službi imamo to sistemsko rešeno, tako da ne poznam razmer na trgu. Otroci dobijo baje en naslov v šoli. Prosim za pomoč in nasvete!
Pa še to, kakšne so pa cene preko kabelske TV? Ali so tu kakšne omejitve? Zanima me, če gre preko kranjske TV?
Če ste zadevo že objavili, mi prosim povejte kje si preberem, ne sledim redno temu forumu.
Hvala
Otroci res lahko dobijo dostop v šoli, ki bo za malenkost cenejši kot VoljaTel ali Butn.net. Tako da se komaj splača sitnarit pri prfoksih, razen, če so le-ti kolikor toliko razumevajoči. Na nekaterih šolah imajo menda celo določene omejitve glede števila uporabnikov.
Morda je ta hip še najbolj primeren VoljaTel, saj si v nekaj minutah na internetu. Z Butn.net pa takoj brez vsake registracije ali gesla. Cena je enaka pri obeh: zgolj cena tel. impulzov, ki so nižji kot za tel. pogovore.
Obračuna jih kar Telekom, na fakturi bodo prikazani posebej.
– Arnes ima pogodbo o sodelovanju z naslednjimi operaterji kabelske TV: Telemach (Ljubljana in okolica), Ljubljanski kabel (Ljubljana), KKS Pobrežje (Maribor), Triera (prej KKS Online – Maribor in okolica)
– za klicni dostop veljajo tele cene na arnesu:
Časovno obdobje — Cena minute — Cena ure
7:00 h – 19:00 h — 2,27 SIT ———136,20 SIT
19:00 h – 7:00 h ——1,26 SIT ——— 75,60 SIT
ob nedeljah in državnih praznikih cel dan 1,26 SIT 75,60 SIT
– in tele cene na butnnetu ali volji
pa je 3,24 in 1,80 na minuto oziroma 194,4 in 108 SIT na uro
naročnine pa ni v obeh primerih ni.
Kaj se ti v resnici splača, boš moral pogruntati sam.
Si več “gor” podnevi ali ponoči? več kot 10, 20, 30 ur na mesec?
Obstaja tudi študentski ADSL recimo, fiksen strošek: 5800 na mesec
Jaz sem iz Kranja in mi bo ta teden prišel zmontirat opremo za kabelski internet (Tele-tv). Priključnina je 100 SIT, potem pa je več paketov. Imaš pa omejitev prometa (odvisno od paketa 100MB, 400MB, 1000 MB na mesec, in en paket brez omejitve popoldan in ponoči.). Mene to ne gane preveč, ker ne mislim download-ati kakšnih večjih stvari.
Bom kasneje javil, kako se obnese (če ne bom pozabil :))
aja, pogodba je za 18 mesecev.
Me prav zanima, kako boš zadovoljen z novo ponudbo kranjskega kabla, jaz sem zaenkrat še na starem modemu, kjer hitrost zelo niha – ampak me vse bolj mika adsl – predvsem zaradi številnih drugih opcij, ki jih ponujajo pri SIOL-u. Tega pa gorenjska TV kot kaže nikoli ne bo zmogla, jih je pač čas povozil. Zato so pa kablarji tako alergični na SIOL.
Omejitve oz. plačevanje prometa se utegne pojaviti tudi pri drugih ponudnikih, morda celo pri adsl povezavah. Pri nas namreč vsak kaj kmalu pristavi piskerček. Žal!
Forum je zaprt za komentiranje.