Najdi forum

priključitev SIOL TRIO

Odločila sem se, da bom kupila paket trio od siola, saj po novem se lahko tudi na našem kraju priključimo na to omrežje.

Na siolu so mi rekli, da moram kable za vse napeljati sama. Sedaj me pa zanima kakšne kable moram napeljati do računalnika, telefona in TV. trenutno imam stacionarni telefon in potegnjeno žico telefona do računalnika, ker sem bila do sedaj na dial upu. Stacionarni telefon bom obržala tako, da bom imela še eno telefonsko št od siola.

Predvidevam, da telefonski aparat ni vključen v paket in ga moram najbrž še posebej kupiti.

Zanima me tudi, če potrebujem kakšno posebno opremo za računalnik za adsl, da bo deloval? (kakšen modem morda, poseben priključek???)

hvala vam za pomoč in vas lepo pozdravljam

Torej instalacija siol tria poteka nekako takole, ti boš pa sama
razmislila kje in kam moraš kaj potegniti (kabel seveda).

Priključek se izvede na 1. telefonski vtičnici v hiši
tam se instalira t.i. razcepnik
V razcepnik tf. vtičnica gre priključek za tf. aparat
v razcepnik ADSL vtičnica gre adsl priključek – kabel je isti kot za tf. aparat (telefonski kabel), kateri se vključi v ADSL modem (brezplačno dobavi telekom)
iz vtičnice ADSL modema gre ethernet (računalniški) kabel vključen
v računalnik (ali usmerjevalnik t.i. router, ali stikalo – t.i. switch)
sam analogni SIOL telefon se vključi direktno v ADSL modem (vtičnica za telefonski priključek), kabel je isti kot za navadni analogni telefon.
Iz adsl modema gre računalniški (t.i. ethernet) kabel v siol napravo (t.i. AMINO), iz Amino-ta pa gre npr. scart kabel v televizor.

Evo prilagam še slikco, da boste približno vedeli.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close