Prijetno presenećenje
Hej!
Nekoč sem v šali omenila, da bo lahko naneslo, da bom dobila nazaj
recept za pitulice, ki sem ga prispevala tu leta 03:)
In včeraj presenečenje.
Slučajno je naneslo, da sem s prijateljico bila pri njenih znancih, ki jih prej nisem poznala.
Gospodinja naju je lepo sprejela in vsa ponosna prišla v sobo z lepim pladnjem nečesa dobrega. Stala na vratih in rekla:
Zdaj vama bom postregla z nečim, kar prav gotovo še nista jedli in je zelo njami. Recept kroži in jaz ga pridno uporabljam že nekaj časa.
Še moji zbirčni deklici radi pojesta. In tudi za š. dan imata najraje to s sabo.
Ko položi pladenj na mizo, prijateljica z zadrževanim smehom blekne.
Pa to so PITULICE !!!
Presenečenje popolno. Potem je razložila, da so v najbolj dietetni verziji, ker z možem imata povišan holesterol. Torej nemastna skuta, malo ali skoraj nič smetane ….Bile so skutine, drugače dela tudi z zelenjavo.
Seveda je prijateljica povedala, da sem recept v spomin na Saško objavila jaz in tudi predstavila na srečanju.
Ona ga je dobila od neke znanke.
No, vidite! Krog se je sklenil in imela sem polepšan dan.
Čutila sem potrebo, da vam to povem, drage moje!
Lep in miren večer želim na vse strani Babi
Joj, kako me veseli, da se je tako obrnilo! In da si se zaradi tega spet oglasila. Pogrešam te. Pa čeprav večinoma samo berem, ampak manjka tvoje topline, prijaznosti, uslužnosti in dobrote.
Ker jo kar širiš na nas.
Vem, da ne zmoreš vsega in da te kdo drug bolj potrebuje. Samo, da veš, da te pogrešamo in da si še vedno z nami. Vsak trenutek.
Vse dobro, Babi s Primorske, mislimo nate in tebi in tvojim dragim držimo pesti!
Lep pozdrav s štajerskega konca, kjer so pitulice stalno na mizi…
babi, prav lep pozdrav tudi od mene (zdaj še iz LJ, prihodnji teden pa že s koroške :), ker imamo semestralne počitnice)
Zadnje čase samo bolj berem fortum, ker enostavno nimam časa za pisanje, vendra pogrešam tvoje prispevke, ki jih vedno rada berem in me razveselijo in vedno kaj novega naučijo 🙂
Lep pozdravček, danes še posebej, saj sem “opravila” z anatomijo :)) Yupi!
LP, zala
O, Babi, po dolgem času sem pogledala na forum in najprej prebrala tvoje sporočilo. Odkar se bolj poredko oglašaš, ta forum ni več isti – žal. Zadnjič sem se sprehajala z družino po mestnem kopališču v Kopru, v slaščičarni Kroštola pa smo si privoščili odličen čaj in sadne kroštole.
Lepe pozdrave s sončne, a mrzle Goriške.
Forum je zaprt za komentiranje.