Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prijaviti v dohodninsko osnovo znesek od prve prodaje certifikata?

Prijaviti v dohodninsko osnovo znesek od prve prodaje certifikata?

A še vedno velja, da prva prodaja certifikata ne gre v dohodninsko osnovo ali tako nekako? Podvprašanje: a gre po novem sploh kakšna prodaja delnic v dohodninsko osnovo? Da dividende in obresti ne grejo not, to vem.
In če odgovorite, prosim namignite, ali se spoznate na to področje, ali samo govorite, kaj se vam zdi (dobrodošli tudi taki, samo pač povejte stopnjo “zanesljivosti” vašega odgovora).
Hvala!

Če si prodala delnice, ki si jih dobila kot zamenjavo za certifikat, je ta prodaja oproščena plačila davka od kapitalskih dobičkov.

Seveda so prodaje delnic obdavčljive. Če si recimo kupila delnico krke na borzi in jo potem prodala po višjem tečaju od nakupnega in si prodajo izvedla v lanskem letu, potem si morala do 28.2. letos oddati napoved za odmero davka iz kapitalskih dobičkov. Zdaj že pošiljajo odločbe. Mene so še posebej razveselili, ker so mi napisali, da ker bi odmerjeni davek znašal manj kot 10 EUR, mi odločbe sploh ne bodo izdali in mi tako tudi davka ne bo treba plačati:)

Stopnja davka pa se zmanjšuje glede na obdobje, kako dolgo si imela delnice. Če boš poiskala, boš našla lestvico na netu.

Hvala zelo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close