Prijave na delovno mesto za nizjo stopnjo izobrazbe
Ce sem poslala prosnjo za 5. stopnjo izobrazbe nisem dobila nobenega povabila na razgovor, ceprav imam izkusnje preko studentskega servisa v glavnem za 5. stopnjo izobrazbe oz. srednjo solo.
Medtem, ce sem poslala za 7. stopnjo druzboslovne izobrazbe, sem pa od dvajsetih prosenj(toliko nekje je bilo tudi razpisov v enem letu, kjer sem kolikor toliko izpoljevala pogoje) dobila 6 povabil na razgovor.
Tako, da domnevam, da bi bil to lahko razlog, pa tudi na agenciji, ki se ukvarja z iskanjem kadrov so mi to rekli.
Ni mi jasno zakaj iščeš službo ki zahteva nižjo stopnjo izobrazbe od tvoje. No, zakaj? Pol ti more bit kriza in nujno rabiš službo. Če je to ta primer ti verjamem, da te ne vabijo na razgovor, ker imaš previsoko stopnjo izobrazbe. So mi znani taki primeri. Išči raje tako delovno mesto za katero si izobražena!
Hm, ja v enem letu je priblizno 15 do 20 razpisov za katere se kvalificiram s svojo stopnjo izobrazbe. Poleg tega nimam ravno take smeri da bi klicala g. direktorja in vprasala ce rabijo nekoga za davcno svetovanje recimo.
Ce so le ti razpisi v drzavni upravi, so v 95% vnaprej zasedeni zal to vem, ker sem preko studentskega servisa delala na treh ministrstvih in tudi prakso sem opravljala na obcini.
Tako pac je, zacarani krog.
Forum je zaprt za komentiranje.