Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prijava stalnega prebivališča

Prijava stalnega prebivališča

Živjo,

s partnerjem živiva v podnajemniškem stanovanju, kjer nisva prijavljena. Ker pričakujeva otroka, me zanima, kakšna je možnost prijave stalnega prebivališča v podnajemniškem stanovanju brez pogodbe, to se pravi samo s soglasjem lastnika? Teoretično – če bi bili npr. mi prijatelji in nam lastnik ne bi računal najemnine, tudi ne bi imeli pogodbe, ampak bi zgolj plačevali stroške. Drži?

Za pogodbo nisva navdušena, ker je lastnik rekel, da bo najemnina v tem primeru višja. Stalno prebivališče bi želela urediti, predvsem zaradi vrtca kasneje.

Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

Hvala in lep pozdrav.

Brez pogodbe ne bo šlo. Tudi za prijavo začasnega sem jo jaz morala pokazati oz. predati kopijo.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Pred leti je šlo brez pogodbe, ker je bila politika, da si prijavljen tam, kjer DEJANSKO živiš, pogodba gor ali dol. Ampak pomoje se razlikuje od UE do UE. Preveri.

Nekje boste morali biti prijavljeni, pazi, da ne bo težav, če boste prijavljeni na kakšnem drugem naslovu, kot boste živeli. CSD tudi preverja, še sploh, če oče ni prijavljen na istem naslovu kot otrok. Ni več vse tako enostavno, kot je včasih bilo.

Vprašanje je, kako bo, če bo kdaj davčna izvedela za nepogodbo…

Jaz pa sem začasno bivališče prijavila le s pisnim soglasjem lastnikov, na uradu pa mi nihče ni omenjal pogodbe..

Za stalno prebivališče smo ravno par dni nazaj, ker ne gre za pogodbeno razmerje (najemnino), ampak družinska razmerja, morali “oddati” podpis večinskega lastnika, da se strinja. Ne bi pa bilo nujno, da bi bil lastnik prisoten (nekaj let nazaj je bila osebna prisotnost vseh lastnikov nujna, sedaj le izpolnjen obrazec in podpis enega lastnika).

Samo en pomislek, sicer verjamem, da že sama vesta, kaj in kako… mene bi skrbelo, da bi z dojenčkom in brez pogodbe čez noč ostala na cesti. Ker pogodba pač (tudi) ščiti…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close