Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev prijava na zdravstveni inšpektorat

prijava na zdravstveni inšpektorat

Doživel sem slabo izkušnjo pri opravljanju zdravniškega pregleda za delovno mesto.
Zdravnica na medicini dela me je napotila do optika zaradi moje dioptrije. Pri optiku sem opravil pregled vida in zgodil se je preobrat! Po njenih besedah sem bil nesposoben za opravljanje tega dela – zaradi previsoke dioptrije!

Hvala bogu sem se prej pozanimal glede zakonodaje, ki se je (takrat) pred kratkim spremenila. Uradno sem imel še 2-3 dioptrije manj kot je dovoljeno, po njenih besedah pa nesposoben…

Takoj sem protestiral. Nekoga je poklicala po telefonu in ta je potrdil/-a, da je bila dovoljena meja res spremenjena – na višjo. Potem je samo še nekaj zamrmrala v smislu, kaj se bodo še spomnili…

Popolnoma sem šokiran. Pregled sem opravil uspešno, vendar kaj pa drugi? Kako je možno, da se delajo take napake pri pregledu za delovnego mesto – za mojo prihodnost?

Žal takrat nisem ukrepal.
Naj prijavim inšpekciji?

Prijava nima smisla, kdor pač dela, se kdaj pa kdaj zmoti. Važno, da je zadeva urejena.

Zaradi te površnosti bi jaz bil danes še vedno brez prihodka. In bog ti ga vedi koliko kandidatov je že poslala domov.
Gre za delovno mesto, ne pa za vrečko bombonov…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close