Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prijava na razpis za delo

Prijava na razpis za delo

Lepo prosim za pomoč:
Če vas zavod napoti na razgovor v organizacijo, kjer iščejo, npr. tajnico, ti pa imaš visoko izobrazbo: Ali napišem v prošnji samo izobrazbo za peto stopnjo, kot je zahtevano v razpisu, ali navedem tudi mojo izobrazbo – sedma stopnja? ALi je to brez potrebe?

Hvala za vaša mnenja..

Če želiš priti v ožji izbor ali ne?

Če ne želiš na razgovor omeni v ponudbi, da “večjih težav z zdravjem nimaš le občasno te hrbtenica boli”

Napiši vse kar imaš in dopiši da si pripravljena opravljati delo ki ga ponujajo.

Jaz bi pa raje pustila, da se prijavi nekdo s V. izobrazbo, ki se je šolal na kakšni srednji administrtivni ali srednji poslovni šoli. Tudi tehniki imajo pravico do svoji izobrazbi primernih služb.

Zakaj pa si študirala, če se misliš zadovoljiti z delom za V.stopnjo in odžirati delo tistim, ki so se odločili biti le tehniki ????

Po tej tvoji logiki bi se potem ona itak ne smela nikoli prijaviti na noben razpis, ker zagotovo vedno obstaja kdo, ki bi tudi rad razpisano delo, pa ni lepo, da mu ona predstavlja konkurenco, pa da mu odžira delo.

Daj, službena, ne kvasi no takih neumnosti.

Zakaj je že študirala ??

Naj se javi na razpis za VISOKO šolo in naj tam dokazuje, kako je konkurenčna s svojim študijem.

Veš kaj, imam take sodelavke z Visoko ekonomsko pa delajo na delih za V. Pa potem že čez leto dni po podpisu pogodbe začnejo jamrati, da niso dovolj plačane.

Že leta in leta poslušam hvalisanje, ob vsaki priložnosti poudarijo, da one imajo Visoko izobrazbo. Ko pa mora izračunati koliko je minus 3 procente, kljub svoji VISOKI šoli tega ne zna narediti.

“Delala bi”, če te je zavod napotil, potem itak moraš iti. In še nekaj, ne oziraj se na druge. Ti si dolžna sebi in svoji družini, če jo imaš, zagotoviti čim boljše življenje. Kar je jasno povezano z denarjem. Pa kaj če se žnj milijonov ljudi bori za to službo, pa če so še 100x bolj primerni kandidati za to službo, če jo rabiš jo probaj dobiti. Tudi jaz sem delala z višjo izobrazbo na delovnem mestu, kjer se zahteva V. stopnja. Pa mi na misel ni prišlo, da bi mi bilo kaj hudo zaradi tega.

Samo previdno. Pri nas (ker je pač JU) in tudi če zares iščejo koga novega – tisti ki 100% ne izpolnjujejo pogojev najprej odpadejo – tako navzgor kot tudi navzdol. Takih sploh ne vabijo na razgovore. Mož, ki dela v privat firmi se pa takih s 7. stopnjo in malo izkušnjami niti pritakne ne. Do sedaj še ni imel dobre izkušnje, vsi so prišli v službo in nihče delat.

Največja slovenska neumnost je, da se ljudi ocenjuje samo po izobrazbi. V tujini ni tako-važno je, kaj znaš, koliko si sposoben. Tudi če imaš faks, te ne gledajo postrani, če delaš kot natakar (anglosaške države, menda so pa Švicarji taki, da se moraš držati svojega foha).
če kandidiraš v JU, potem te ne bodo izbrali, če bo kandidat z nižjo izobrazbo. Večina privat firm pa gleda sposobnosti in ti tako ali tako plačajo delovno mesto in ne izobrazbe. V prošnjo napiši V.stopnjo, zraven pa lahko omeniš tudi višjo stopnjo (pa ne poudarjaj, ker potem nimaš šans).
Sama sem napisala ogromno prošenj, tako sem prišla do treh različnih zaposlitev. Vsaka prošnja mora biti oblikovana za razpisano mesto. Ne oziraj se na tiste, ki pravijo, da bi morala iskati samo s svojo stopnjo izobrazbe. Bo predolgo trajalo 🙂

Napiši samo V. stopnjo, če višja stopnja ni potrebna.

Pomembne so delovne izkušnje za razpisano delovno mesto. Če imaš kakšno stopnjo izobrazbe več, ni slabost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close