prijateljstvo moški- ženska
Iz lastnih izkušenj to sploh ne funkcionira. Žal.
Se je zgodilo da sem mu bila jaz malce všeč, jaz pa sem hotela samo prijatelja, in sem se ga potem raje izogibala. Če se srečava, mu oči še vedno zasijejo.
Se je že zgodilo, da mi je bil on malce všeč, pa je on hotel, da bi bila samo prijatelja. Če se srečava, se mi oči zarosijo.
Njet, ni bilo tako. Tle so še druge fore zraven. Tip je to znal tko dobr skrivat tudi zato, ker je bil vmes neki rikitiki biznis…pa je mogu merkat kaj mu je z jezika padlo. Nekateri moški imajo dobro samokontrolo. Veliko sva se naučila skupaj, vedno je bilo poudarjeno prijateljstvo, zato sem bila presenečena, ko sem od njegovega best frenda zvedla kaj se mu plete po glavi… Ja in maš tudi prav, sem nasedla sam zato ker sem bila naivna in neizkušena. Pač vsaka šola neki stane. In za te izkušnje mi ni žal. Samo grenak priokus pa ostane vseeno.
A ti maš zgleda to vse pošlihtano. No, bravo zate. Takih je malo.
Če je partnerstvo res tako dobro in funkcionira, potem res ne vem zakaj bi bili potrebni tudi tako dobri in intimni prijatelji, ki nas na vseh koncih podpirajo in s katerimi se lahko prav o vsem pogovorimo, so nam skoraj vedno na voljo, se z njimi posvetujemo, jim na ramenih jokamo itd. V takih primerih iščemo pri prijateljih tisto kar nam v zvezi manjka in ponavadi so to stvari, ki so nam pomembne oz. jih potrebujemo (nek normalen človek najbrž ne gre glih za vsako figo jokat k prijatelju). Če pa v odnosu s partnerejm tega ni, potem se je dobro vprašati koliko je tak odnos sploh vreden? Če pa vse to dobimo tudi od partnerja, potem se je spet za vprašat zakaj nam to ni dovolj. Partner naj bi bil le naš prvi in najboljši prijatelj. Ali ni tako?
V takih primerih ne gre samo za prijateljstvo. Sigurno je vmes še nekaj več. Vprašanje je le koliko si to upamo priznati.
Sej jaz nikol nisem rekla, da moj partner ni moj prijatelj….on je prvi na katerega se obrnem, v vsakem primeru…potem je pa tu še moj prijatelj (samo prijatelj), pa tud prijateljica…s katerimi se družiš….pa sej vsi vemo, da so prijateljstva še kako pomembna….Pa ne samo takrat ko ima človek probleme ampak tudi takrat, ko je vesel…..itd itd….Mislim, da vsi vemo o čem govorimo…vsak ima svojo izkušnjo….in vsak najbolje ve kaj je za njega najpomembnejše…..
Jaz sem vesela in ponosna, da imam partnerja, prijatelja in seveda tudi prijateljico….lp.
Forum je zaprt za komentiranje.