Prijatelji in vmešavanje v vzgojo
No bilo je tako, bili smo v campu, nekaj družin.
Prvi dan oče ene punčke, sicer naš prijatelj pride in reče, pravila bodo taka. Otroci bodo brez naprav.
Samo obnemeli smo. Eni so se sicer strinjali, večina pa nas je samo pogledala…ker otroci so različne starosti in večinoma res nimajo telefonov ali tablic v rokah, zvečer pa morda kakšen kaj pogleda, igra kakšno igrco, pa ne dolgo…
Kakršen sem, sem naglas povedal, da se mi tega ne gremo in da imamo svoj red in pravila. Žena onega, ki je obelodanil to pravilo ej skočila v luft, da če se ne mislimo držat da se otroci ne bodo družili in če je večina za, da to potem more držat.
Ne vem, osebno se ne vmešavam v druge in mi na kraj pameti ne pride, da storim kaj takega.
replika neprijavljena, 09.08.2021 ob 11:04
Te stvari se zmeni vnaprej in ne šele na licu mesta.
Jaz bi mu rekla “prav, ampak smo tudi odrasli absolutno brez, prosim da oddate telefone, laptope in tablice v moj šotor, ob koncu dopusta jih pa dobite nazaj”.
Bi rada videla te face.
Haha bravo, se strinjam.
Tudi meni se to ne zdi prav. Nimam proti, da če nekdo pretirava, da se to subtilno omeni…da je pa to kr neko pravilo, ki je zraslo na glavi nekoga in da kar vse postavi pred dejstvo, je bolno.
Butasto je, da dve družini ne dovolita telefonov, tretja pa svojemu dovoli neomejeno uporabo in potem se vsi mulci zavlečejo na morju za en grm in gledajo tam enega, ki drka minecraft cel dan, namesto, da bi se preganjali naokoli in počeli normalne traparije.
Zato pač se dogovorimo za takšne “skupne” akitnovsti samo družine z enakimi nazori.
Pol sicer ta družina, ki pusti mulcu neomejeno gsm, jamra kaj zaj to, zakaj ne vozimo naših mulcev več k njim na obisk in zakaj ne vabimo njihovega (ja res mi je v interesu peljat moje nekam kjer bodo cel dan bilili v gsm) – j* ga….temu se reče “družba vas bo izučila”….
Da bi pa tam mi nekdo uletaval z nekimi pravili pa se mi zdi brez veze.
ithink, 09.08.2021 ob 11:10
Mislim, da eni zaradi problematičnih otrok, ki jih ne znajo pravilno usmerjati, to počnejo.
Pa ni nujno, da jim turijo vse možne naprave, ampak se preveč vse omejuje in potem je ravno obratno. preveč se poudarja neuporaba naprav in kako je to vse narobe, namesto, da bi se preusmerjalo misli drugam.
Ne govori problematičen otrok, če je problem starš.
Vidiš nadutega nasilneža – to so stvari, ki se dogovorijo prej, poleg tega pa zahteva “dopust brez naprav” ker se po otroku obeša in hoče, da kot kos prtljage tiho sedi in posluša njegovo pametovanje ali pa ga zabava. Otroci se umikajo v virtualni svet, ker je resničen zanič. Saj so na dopustu – če se ne ukvarja s svojim otrokom, bi načeloma bilo vseeno ali je tamala na spletu ali ne – problem je, ker svoje bolne komplekse izživlja. Kaj naj se ta mala sama igra z blatom in vejami? Halo? Naj igrajo fuzbal s kamni?
Že po njegovem obnašanju do avtorja vidiš kaj je oziroma kaj sta z ženo – za zaprtimi vrati je vedno vsaj 10x huje, ker drugi ne vidijo, otrok pa ne zna/ ne more / ne sme povedati.
Mah, vi sploh niste prijatelji!
Mi hodimo na dopuste v druzbi ze vsaj 20 let, zdaj ze brez otrok, vsak svoj apartma, vcasih tudi dve druzini ali dva para v enem apartmaju, pac kakor nanese, ampak nismo zvezani s popkovino samo zato, ker bomo 10 dni skupaj na morju!
Glede hrane se zmenimo, ostalo pa pocne vsak tako, kakor mu pase! En bi bil cel dan na olazi, drugi na terasi, tretji bi sel v mesto na sladoled, cetrti na kavo v sosednji lokal, ja, pisuka, ce nas je 10 ali vec, kako bi ugodil vsakemu, ce bi morala cela skupina poceti tisto, kar si en zmisli?!
Smo prijatelji in si dovolimo ziveti po svoje, kjer je treba, se pa vsak malo prilagodi in se nikdar v vseh teh letih nismo imeli nobenih tezav.
BeNo, 09.08.2021 ob 11:00
No bilo je tako, bili smo v campu, nekaj družin.
Prvi dan oče ene punčke, sicer naš prijatelj pride in reče, pravila bodo taka. Otroci bodo brez naprav.
Samo obnemeli smo. Eni so se sicer strinjali, večina pa nas je samo pogledala…ker otroci so različne starosti in večinoma res nimajo telefonov ali tablic v rokah, zvečer pa morda kakšen kaj pogleda, igra kakšno igrco, pa ne dolgo…
Kakršen sem, sem naglas povedal, da se mi tega ne gremo in da imamo svoj red in pravila. Žena onega, ki je obelodanil to pravilo ej skočila v luft, da če se ne mislimo držat da se otroci ne bodo družili in če je večina za, da to potem more držat.
Ne vem, osebno se ne vmešavam v druge in mi na kraj pameti ne pride, da storim kaj takega.
Nikoli več ne bi šla s takimi na dopust, ki mi vsiljujejo svoja pravila.Jaz bi se takoj uprla.Meni in moji družini na dopustu nihče ne bo vsiljeval dodatnih svojih pravil.
Glede na to da so v kampu, so v bistvu na svojem. In tukaj se jim jaz ne bi pustila.
Jaz bi takemu lepo povedala, ne hvala. Imamo svoja pravila, ki se jih držimo in lepo funkcionirajo. Nimamo neomejeno uporabo telefonov, popolne prepovedi pa ne. Če bo ona prepovedovala druženje z mojimi otroci, je to njen problem, ne moj. Povedala bi jim tudi da oni niso nekaj več in pač nimajo kaj komandirat vse okoli okrog sebe ter da si lahko glasovanje nekam vtaknejo. Ter da sem na dopustu, zato da se spočijem in uživam, ne pa da me še prijatelji drkajo v glavo.
Če gre z otroke precej različnih starosti pa sploh. A zato ker nekdo svojemu npr.5 let staremu otroku prepoveduje telefon, bo tudi najstnik brez? Pri nas so bila za različne starosti, različne omejitve.
Forum je zaprt za komentiranje.