Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Priimek

Priimek

Mogoce kdo ve, kako je s tem, da si zamenjas priimek? Pa ne mislim to, da prevzames mozev priimek, ampak da gres prav na obcino (saj se gre tam, ne?) in si ga spremenis. Kot sem slisila, je vec komplikacij kot pri spremembi imena. Mogoce je kdo med vas ze to naredil? Pa mogoce tudi ve priblizno ceno?

živijo! Jaz sem si ga apremenila 10 let nazaj,sem vzela mamin priimek,napisala sem prošnjo in čakala na odobritev.Ne vem pa več za ceno ker je daleč nazaj in zdaj je verjetno drugače.
lp

Kako pa je, če si spremeniš ime? Kakšni so postopki?

Se opravičujem za nevednost! Lp- nadine

Mislim,da placas okrog 8 tisocakov za spremembo priimka, gres na obcino in tam ti povejo kaj in kako napises. Jaz sem pred 10 leti spremenila priimek,napisala sem tako uradno prosnjo v njej pa tudi moras napisati vsak okviren razlog. prosnjo hitro odobrijo,potem pa vse to javijo na glavne urade. Nic posebnega vse skupaj. Enako je za spremembo imena, lahko si celo izbrises samo eno crko, to pa kosta okrog jurja ,npr. Urska/Ursa.

Ja, jaz sem si tud spremenila priimek l. 97 zarad nekih familiarnih zdrah, greš na občino, daš prošnjo, plačaš par jurjev(takrat je bilo 5, zdaj je verjetno več) in pol ti pošljejo odločbo in pol greš zamenjat dokumente in to je to. Ni pretiranih komplikacij

Za te reči ne greš na OBČINO, temveč na UPRAVNO ENOTO. Tam imaš oddelek za notranje zadeve, pa poiščeš okence za osebna stanja, matični urad ali kaj podobnega (ker žal še nimajo vse upravne enote poenotenih imen) in se zmeniš.

Idi na E portal upravnih enot…tam vse piše!

Sprememniš si ga lahko kdaj hočeš in kolikokrat hočeš..samo deanr moraš met!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close