Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev prihod na delo ali kilometrina

prihod na delo ali kilometrina

Zanima me,ce grem na izobrazevanje,ki mi ga placa delodajalec z lastnim avtom s potnim nalogom kaj mi pripada glede potnih stroskov, pot na delo ali sluzbena pot? Namrec delodajalec pravi,da mi bo placal pot na delo ,ker bi morala po sluzbeni avto,ceprav bi morala narediti daljso pot. Zahteva,da naj na potni nalog napisem,da se strinjam s potjo na delo. Povedala sem,da to ni prav in da mi pripada sluzbena pot. On trdi ,da bi mogla prit po sluzbeni avto ceprav mi je s poti. Kako in kaj zdaj? Lp

Če greš na izobraževanje z lastnim avtom direktno od doma, ti pripada kilometrina, vendar za tisti dan ne dobiš prevoza na delo (če se od izobraževanja vrneš direktno domov). Če greš na izobraževanje, potem v službo in potem domov, ti pripada kilometrina na relaciji dom-izobraževanje-služba in prevoz na delo do doma (sorazmerni del). Seveda pa ima podjetje pravico zahtevati da se zjutraj pripelješ v službo in tam prevzameš služben avto. V tem primeru ti seveda pripada le prevoz na delo.Torej ima tvoj delodajalec v bistvu prav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close