prigrizki???
Prosim za pomoč pri izbiri ¨menija¨ za ¨večerjo pri sledeči situaciji: povabljeni so/sta prijatelja ob vselitvi v stanovanje. Želela bi jima pripraviti nekaj posebnega, pa ne dragega preveč in ne kompliciranega. Pa ne klasične narezke, ker jih imamo že vrh glave, ampak, ……. ampak, kaj???
Najprej mi je padla na pamet hladna solata izcvetače, brokolija in korenčka z oljem in kisom. Kaj pa zraven?
Lepo prosim, drage, spretne, kuharice, svetujte mi-nam!
Hvala!
Rai
Huh, se še spomnim vseh pogostitev za vselitev v stanovanje ;-). Meni je bilo všeč tudi naprimer tole: spečeš takšne mini kifeljčke iz kvašenega testa (kvašeno testo vzhajaš (namesto vode daš mleko), potem razdeliš na več delov, vsakega nato razvaljaš v krog – in krog razrežeš na bolj ozke trikotnike. zaviješ v kifeljške, postaviš na pekač, pomažeš z jajčkom in hop v pečico). Za “pomako” pa nerediš npr. tunin namaz (tunino konzervo, zdenka sirček, malo majoneze – pretlačiš s paličnim mešalnikom (ali vilico) da je lepo mazavo. Druga pomaka je lahko (če imate to pač radi) kisla smetana, v katero zamešaš že kupljene kotany mešanice za pomake (v zelenih vrečkah – vse tri ki jih imajo so zelo dobre). In še recimo kisla smetana, v katero zamešaš (suh) drobnjak ali bazliko in malo česna v prahu. Takšna zadeva ni draga, pa vedno je bila dobro sprejeta. Fino je če zraven narediš naprimer še hrenovke pečene v listnatem testu (da bo vsaj malo “mesa”. In seveda pitulice ;-).
Prijazen pozdrav iz deževne Dolenjske.
d.
Babi tole si mislila verjatno a ne?
Tale recept se pa res fino bere, postopek je takšen, kot pri mojih kifeljčkih, tudi testo je podobno, jaz sem ponavadi delala iz pol kile moke. Mogoče je za take “pomake” boljše, da so kifeljčki brez nadeva, za zraven pa bi bilo res fino še kakšnega skutinega naredit.
LP na Primorsko.
d.
Tudi jaz sem lani, ko sva se vselila, naredila za prijatelje, ki so v glavnem prihajali po dva ali štiri skupaj, tunin namaz, toast, hrenovke v testu (ki sem jih kar kupila in sicer tiste od Tvojih 5 minut), pa narezala sem različne sire, ki sem jih dekorirala s sadjem in oreški, pa sadno solato sem naredila, po želji so si dodali sladoled in smetano; pa paradižnik z mozzarello in baziliko, pa makaronovo solato.
Enkrat sem naredila mesni fondue, kar je zelo fino za 4-6 oseb, pa tudi za gospodinjo je fajn, ker je že vse prej pripravljeno, pa lahko v bistvu cel večer čvekaš z gosti in jim v miru razkazuješ svoje novo stanovanje 🙂
Lahko spečeš tudi muffine, če imaš pekač. Sladke ali slane, po želji. Receptov je na tem forumu en kup.
Ste pa domiselne, hvala!
me res mikajo tele pitulice, imate kar naprej debato o njih, moram pa malo preveriti kakšna je priprava, sem namreč do 16. ure v službi, pa dokler pridem domov, bo ura 16.30 ali 17., gostje pa pridejo ob 19. uri. Sem malo s časom v težavah.
Pa še za sonce rumeno: tudi jaz sem nekje blizu tvojega konca, ampak te ne vidim. Kje se skrivaš, mi imamo sam dež in oblačno, pa tako si želim, da bi me sonček malo pogrel. Daj, pridi se kaj pokazat! 😉 (pa brez zamere)
Hvala!
Ojla Rai!
Veš kako je s sončkom – zdajle počiva, da bo potem takoj “zakuril na vso moč” – če ti kaj ni prav, napiši pisno pritožbo, pa bova videli kaj se da ukrenit ;-)).
Res je tega pustega, mrzlega, deževnega vremena že tri mač (ne samo to much), jaz se za vse tegobe (razpoloženjske in zdravstvene) zgovarjam na vreme, in vem da bo takoj ko posije pravo sonce čisto boljše volje.
V glavnem glede pogostitev pa tole – pitulice res lahko spečeš že prej (saj priprava ni nevemkako dolga, ampak jaz takšne stvari rada v miru naredim), namaze imaš pa itak narejene endvatri. Bistveno je, da bo počutje (tvoje) dobro, hrana je itak samo za zraven.
Lepo druženje ti želim ;-).
d.
Forum je zaprt za komentiranje.