prigrizki za otroke
MaMi, morda res ne mesa, ki bo začinjeno in namenjeno odraslim, kakšne hrenovke, piščančje perutničke, bučke, krompirček… vse pečeno na žaru, bi pa lahko tudi otroci jedli. To je samo moje mnenje, sicer pa ponavadi otroci ob takih priložnostih niti nimajo časa jest :o)
Lahko pa poskusiš tudi s sendvički… v knjigi “Kid’s party food” imam eno luštno idejo…
“Traffic light sandwiches”
Kruhke (v velikosti toasta) prereži na pol, da dobiš pravokotnike.
Te kose obloži s sirom. Na eno tretjino položi odrezan konček paradižnika (češnjevca), na drugi konec položi okroglo rezino kisle kumarice. Pokriješ s polovičko kruha, v katero izrežeš 3 (cca. 2cm velike) kroge.
Upam, da je razumljivo napisano, na slikici so tako luštni semaforji :o)
Veselo praznovanje!
Vladka
Hej! Kar se spomnim RD so otroci do tretjega leta jedli najraje “Packarije”;
saj ves: smoki,cipsi…in se rejda drugega ne najbolj koristega.
Mamice niso komplicirale za en ekstra dan.
Seveda,lepo je,ce otrocke navajamo na bolj zdrave reci.Vedno pa ne uspe in kot je rekla Vladka,takrat nimajo niti casa jesti.
Sama sem poskrbela za koscke sira,izrezanega na figurice; so ga jedli
kar brez kruha.Vedno pa so (vsaj pri 3 letnikih) vzgale na zaru pecene
sardele ali se bolje sardoni in girice-vse; je malce hrustljavo,kar je otrokom vsec.Mamice naj pri tem pazijo in jim pomagajo.Sicer so izkoscicene sardele,potem panirane in ocvrte tudi za take skrate. Grisini,palcke in seveda od sadja – jagode,ki jih lahko na tak dan pomakajo v skodelice s sladkorjem. Sladoled bo prima.
Vem,da sem imela na mizicah tudi polnozrnate piskotke,ki so si jih nekateri
kar sami namazali z nutelo ali viki kremo.Bilo je packanja in veselja:)))
Hcerka je pri dveh letih(slika z RD) zulila cel cas piscancjo nogico in ni hotela spustiti niti kosti.
Sploh se pa ne sekiraj prevec zaradi hrane,ker bodo druge stvari pomemnejse. Sem samo nekaj navrgla po spominu.Bo kaksna mamica bolje znala.
Uzivajte 100 na uro Babi
Res, da pri 3 letih tega nisem poizkusila, a kasneje so šle zelo v promet pizzete. Testo za kruh sem razvaljala, namazala s paradižnikovo omako s precej origana, posula z mletim sirom in šunko, zrolala in rezala cca 1 cm do 1,5 cm debele rezine. Rezine na pekač in v pečico. So prijetne za otroke, ker niso mokre, jih kar držijo v roki in divjajo naprej, nič se ne umažejo. So dobre tudi mrzle.
Forum je zaprt za komentiranje.