prigrizek za lovce
Jutri imamo shod lovcev pri naši hiši (mož je lovec). Vsako leto jim pripravim malico letos pa želi to pripraviti drugi lovec. Ok. Bom pa zjutraj postregla kavico, kuhano vino, malo narezka, svež kruh. Potem pa zmanjka idej. Kaj bi še zraven za prigriznit? Slano? Sladko? Mož pravi, da je vseeno in da vse gre :). Da je tudi kupljeno ok. Jaz pa rada pečem in bi raje pripravila kakšno domačo dobroto. Prosim za kak recept ali namig, da se veliko nareže, saj je lovcev okoli 20 vsako leto.
Kaj bi ve naredile? Lep dan in hvala za odgovore.
Lovcov pa res ne maram. Zame je to najbolj primitiven folk kaj jih je. Streljat gredo kar zajce,srne,race,lisice,volkw…. ker naj bi delali škodo. Človek ki hoče kmetovat naj si ogradi zemljo, če jo lahko škropi in zastruplja še jo naj ogradi. Ampak lažje je vse poklat. Kako se lahko uležeš večer z človek, ki je čez dan ubil srno ali volka za svoj užitek? Drugo je domača žival, ki se zato rodi in je namenjena hrani in jo človek ubije zaradi tega, pri lovu pa je to samo užitek lovcov,naogn po ubijanju šibkejšega,ker človeka ne sme,saj dobi kazen, žival pa lahko. Poznam kar nekaj lovcev, dobro vem z čem se hvalijo, kako ubijajo in kako gredo mimo zakona. Ne mi da so pošteni,samo tega ne, ker vem z čem se hvalijo!!! Kurc je čisto zraven tuje hiše ustrelil dve srni izven sezone lova, ko je bil na obisku. Pa še marsikaj je.
Ojoj…niti malo ni bil moj namen sprovocirat rastlinojedke, saj sem tudi jaz ena izmed njih. Tudi meni ni všeč nobene vrste nasilja živalim, še manj pobijanja zaradi športa. Odkar je moj mož z mano bi lahko na eno roko preštela vse živali, ki jih je pobil. Lovec pa je že od prej preden sva se spoznala in tudi sam pravi, da je več ali manj bolj zaradi tradicije. Jaz sem pa vegetarijanka že cca 10 let. On razume mene, jaz njega. Družina je meso zase naredim “posebek”. In mi ni to tako težko, da bi si zaradi tega komplicirala življenje.
In niti malo ne simpatiziram z lovskimi običaji se pa prilagodim možu, da mu enkrat letno postrežem “lovske prijatelje”. Saj večina so čisto ok. ljudje in se znajo dobro zabavati. Pa ne na račun živali.
Mislim, da so časi, ko so bili lovci “samo šintarji” mimo.Kar jih jaz poznam imajo do živali spoštljiv odnos. Tudi kar streljat vsevprek ni dovoljeno. Imajo natančno določen plan odstrela. To pa določa zakon, država…vem, ker je moj mož gospodar v LD.
Zame tudi ni neka razlika, če ubiješ pujsa v hlevu ali pa v gozdu. Ali pa če konec koncev lopneš muho. Vse je uboj. V obeh primerih žival umre. Tako, da tu lahko obsodimo tudi vse kmete, mesarje…pol pa ne vem no…
In moj mož ni zato morilec. Je zelo ljubeč kot mož in oče. In zelo zelo dober po srcu. Veseljak, vedno pripravljen pomagat. Pa saj nima smisla…zakaj sploh bi se zagovarjala.
Živite in pustite živeti….
Želim vam lep večer
Zelo primitivno napisano. In ni niti približno tako. Malo se pozanimaj pri vaši lovski skupnosti, da si boš razširila obzorje o lovskem delovanju.[/quote]
Prav nobeno delo, skrb za bolne, krmilnice…ne odtehta tega, da človek pri zdravi pameti ustreli lepo, zdravo žival. In to zato, da požre njeno meso in obesi trofejo na zid. Vsa pomoč katere imajo lovci polna usta je le pesek v oči in izgovor, da lahko morijo. Če jim je toliko do narave in živali, naj skrbijo za bolne, po potrebi jih odrešijo muk, naj jih hranijo pozimi…pobijati pa jim jih ni treba.
Nekak se mi je zdelo,da avtorico teme zanima,kaj naj da lovcem za jesti.Al pa ne znam brati.
@mojčica 1976
Naredi jim palačinke.To imajo lovci radi.Popoldne bojo itak vsi zadeti srnin golaž kuhal. 😉
In koliko izmed vas, moralistov, je strogih vegetarijancev? Ki jim nikoli niti ne zadiši zrezek na krožniku?
Ne vem no, tole zganjanje čistunstva je zame čisto metanje peska v oči.
Iz vaših postov se čuti neizmerno sovraštvo do soljudi. A ste zdaj tisti, ki marate živali, ljudi pa ne, kaj več?
In da ne bo pomote: v življenju še nisem ubila živali, imam jih zelo rada. Že več potepinskih muck je pri nas dobilo svoj dom.
In rada imam – poleg živali – tudi ljudi.
V naravi pa je vedno bila selekcija, ni to domena (le) ljudi.
Forum je zaprt za komentiranje.