Pričanja cepljenih po hudih stranskih učinkih
kako kt, 28.09.2021 ob 08:33
kako kt, 28.09.2021 ob 08:31
Zdrava pamet, 28.09.2021 ob 08:18
mentalna sirota, 28.09.2021 ob 08:09
yram, 28.09.2021 ob 07:57
Tega je veliko. Veliko je tudi okuzenih s korono navkljub cepivu.
Ne ves vec kaj je prav, lahko te zjebe korona ali pa cepivo.
“lahko te zjebe korona ali pa cepivo”
Kako resnična in hkrati neresnična izjava.
Po tem takem bi lahko tudi rekel, da se človek ne sme premakniti iz hiše (so bili primeri, ko ga je zadela strela). A vsi hodimo okoli, saj je verjetnost za udar strele dokaj majhna.
Tudi verjetnost zapletov po cepljenju je izjemno majhna (seveda pa se zgodijo). In verjetnost zapletov po bolezni9 je neprimerljivo večja.
Pa ta zapis nikakor ne želi biti “reklama” za cepljenje. Le zgroženost nad povsem neprimerno/neumno argumentacijo.
Tvoj zapis ne drži popolnoma. Pri odločitvi za ali proti cepljenju je potrebno uporabiti zdrav razum. Otroci in zdravi mladi ljudje (do 40. ali celo 50. leta) nimajo veliko možnosti niti za hud potek bolezni niti za posledice po prebolelem covidu, zato je treba 100x premisliti, ali se splača tvegati. Zlasti pri otrocih je možnost za resne posledice po cepljenju vsaj 10x višja (tu je vštet samo miokarditis, ne pa tudi drugi, redkejši hudi stranski učinki, kot so avtoimunska obolenja ipd) kot po bolezni.
Kako to, če sedaj čedalje več držav priporoča cepljenje (ja, res priporoča!) za otroke od 12 let naprej z razlogom, da je sedaj toliko podatkov, da je bolezen precej hujša od cepiva? Miokarditis – po eni študiji celo 6× večja verjetnost pri covidu kot pri cepljenju. Zakaj bi naenkrat toliko držav spremenilo mnenje? A resno mislite, da imajo Pfizer&co toliko vpliva?
Tukaj je tudi link do študije:
No, pa prav iz prilepljenega članka izhaja, da imajo države različna stališča do cepljenja otrok in iz prilepljene razpredelnice, da zlasti 2.doza za otroke in mladostnike predstavlja več tveganja kot koristi.
Za Kako kt, 28.09.2021 ob 10:20
No, pa prav iz prilepljenega članka izhaja, da imajo države različna stališča do cepljenja otrok in iz prilepljene razpredelnice, da zlasti 2.doza za otroke in mladostnike predstavlja več tveganja kot koristi.
Pravzaprav se vedno več držav odloča za cepljenje otrok – vsaj od 12 naprej. Še najbolj konzervativni so Angleži, čeprav po posameznih grofijah že cepijo, ampak zaenkrat samo z 1 dozo. Res pa prej niso. Tudi Nemci so bili najprej proti, konec avgusta so spremenili mnenje in danes priporočajo cepljenje za vse od 12 naprej. Kot ga Italijani, Francozi, Belgijci, Danci, Avstrijci, Kanadčani… Vedno več je držav, starostna meja pa se tudi pomika navzdol. Če je bilo razumljivo, da so bili zaradi pomanjkanja podatkov previdni oz. proti, je danes tudi razumljivo, da so sedaj za. Ker je glede na raziskave korist večja od negativnih učinkov. Angleži še niso tam. Bodo pa prišli zagotovo.
Malo bolj zbrano po državah:
pa ne, 28.09.2021 ob 10:38
Pravzaprav se vedno več držav odloča za cepljenje otrok – vsaj od 12 naprej. Še najbolj konzervativni so Angleži, čeprav po posameznih grofijah že cepijo, ampak zaenkrat samo z 1 dozo. Res pa prej niso. Tudi Nemci so bili najprej proti, konec avgusta so spremenili mnenje in danes priporočajo cepljenje za vse od 12 naprej. Kot ga Italijani, Francozi, Belgijci, Danci, Avstrijci, Kanadčani… Vedno več je držav, starostna meja pa se tudi pomika navzdol. Če je bilo razumljivo, da so bili zaradi pomanjkanja podatkov previdni oz. proti, je danes tudi razumljivo, da so sedaj za. Ker je glede na raziskave korist večja od negativnih učinkov. Angleži še niso tam. Bodo pa prišli zagotovo.
Debilno fašistično, vsaj enkrat povej nekaj po resnici, zakaj širiš lažnivo fašistično propagando?
New Study Warns Health Risks of Covid-19 Vaccines are Too High in Children
Ja, velik se o tem pise.
mentalna sirota, 28.09.2021 ob 09:40
yram, 28.09.2021 ob 08:14
In s cim ti lahko podpres trditev, da je verjetnost stranskih ucinkov mozna, vendar zelo majhna.? Kaj pa ce ni tako majhna.?
“Kaj pa če ….”
To vprašanje se lahko vedno zastavi.
Kaj pa če so naši politiki (levi ali desni) v resnici reptili ?
Kaj pa če živimo v Matrici?
Povsem legitimna vprašanja.
In seveda ima vsak pravico, da bolj verjame facebook podatkom, kot uradnim statistikam.
Sem pač “konzervativen” in bolj verjamem “uradnim” podatkom – ovca pač.
Ne vem kaj imajo reptili in matrica z vsem skupaj, vprasanje je preprosto, kaj ce je vec teh stranskih ucinkov kot se javno poroca oz se o tem nerado govori naglas.?
fakmi…, 28.09.2021 ob 11:08
Ja, velik se o tem pise.
In seveda sploh ni omembe vredno, da VAERS antivaxerji uporabljate za svoj poligon, a ne? :-)))
ahmm, 28.09.2021 ob 11:39
ja glih ni res – preberi statistiko, na katero se tako radi upirate, mlajši ljudje še kako resnično ne zbolijo hudo – tako da navajati koristi cepiva ni na mestu, sploh ker je znano, da samo cepljenje ne prepreči ne okužbe kot ne tudi širjenja virusa ..
komentar za “mentalno siroto”
Mislim ej, a mi lahko DOKAZES svojo trditev?
Mislim, pa kdo za bozjo voljo mislis, da si??? Skaces po forumu iz nicka v nick, trobis vedno in isto ampak NIKOLI nic ne dokazes? Resnicno, kot sem ti ze dejal, ti si ZAROTNIK!
Preljubi mi zavajalec postenih Slovencev, ce bi me bral, be vedel, da NISEM proti cepljenju, sem le za PROSTO IZBIRO! A ti to kraljevsko zastopis?
Misli, res, pa te ni cisto nic sram? Trdo kozo imas.
Ajde, dejva se enkrat: a mi lahko dokazes, da uradni podatki iz Velike Britanije sluzijo le kot antiwaxer poligon? A?
Politics perhaps?
Nikoli in nikdar ne bom zastopil tako frdamano zleht ljudi. Tistih, ki zrtvujete otroke za svoje lastno pocutje.
Se zagovorniki tega sploh zavedate, kaj pocnete TUJIM otrokom?
Da vas ni sram.
In mimgrede, v Evropi je povprecna starost umrlega… 82 let?
Srednja starost malce nad 80 let.
Otroci so tako dalec pod to starostjo, da je cas, da jih PUSTITE na miru.
Uporabil bom najhujso slovensko kletev: hudicfrdamani!
Ja, na science direct (ki je zanesljiv vir znanstvenih člankov) je bil pred kakšnim mesecem objavljen članek o smiselnosti cepljenja otrok in v njem je ugotovljeno, da koristi nikakor ne pretehta jo tveganja. Toliko o tem. Mislim, da so odločitve za cepljenje otrok bolj politične kot znanstvene narave in da ne morejo biti temelj, na katerem zatrjujemo varnost cepiv za otroke. Stroka je glede tega vprašanja deljena, kar sta povedala tako Pokljukar, kot beoviceva. In če je stroka deljena, bi jaz kot starš vsekakor raje ubrala previdnejši pristop.
yram, 28.09.2021 ob 11:21
Ne vem kaj imajo reptili in matrica z vsem skupaj, vprasanje je preprosto, kaj ce je vec teh stranskih ucinkov kot se javno poroca oz se o tem nerado govori naglas.?
Sem hotel le prikazati, da so vprašanja tipa “Kaj pa če…” lahko skrajno butasta.
Ja, dejstvo je, da nas “uradni” mediji “bombardirajo” o negativnih učinkih bolezni (po mojem pretirano), negativni učinki cepiv pa so ignorirani (sedaj, koliko jih je …??). Resnično ne poznam nobenega in tudi še nisem bral o slovenskem primeru. Medtem, ko smrtnih žrtev bolezni so uradno našteli že čez 4000.
TAko da sem mi zdi vprašanje “Kaj pa če…” na to temo dokaj sorodno tistemu o “reptilih” – sicer legalno, a dokaj nesmiselno.
Preboleli, 28.09.2021 ob 09:26
Ornela, 28.09.2021 ob 07:20
Jaz lahko pricam: danes sem tretjic cepljena in pocutim se cudovito.
Krasno. Želim vam se veliko zdravja in sreče.
Drugi tega žal niso imeli.
Cepljena .nobenih težav.
Tudi vsi ostali okrog mene nobenih težav.ne domači, ne sodelavci.
mentalna sirota, 28.09.2021 ob 12:06
Sem hotel le prikazati, da so vprašanja tipa “Kaj pa če…” lahko skrajno butasta.
Ja, dejstvo je, da nas “uradni” mediji “bombardirajo” o negativnih učinkih bolezni (po mojem pretirano), negativni učinki cepiv pa so ignorirani (sedaj, koliko jih je …??). Resnično ne poznam nobenega in tudi še nisem bral o slovenskem primeru. Medtem, ko smrtnih žrtev bolezni so uradno našteli že čez 4000.
TAko da sem mi zdi vprašanje “Kaj pa če…” na to temo dokaj sorodno tistemu o “reptilih” – sicer legalno, a dokaj nesmiselno.
Ce (se) kao ni slovenskih primerov, ne pomeni, da jih ni drugod po svetu. Sploh ni kaj pa ce -ampak je dejstvo da so.
cepit je treba, 28.09.2021 ob 08:11
cepite se. antivaxerji lažejo,, ne razume se izraelsko, prevodejo v anglš.stranski učinek je od sarsa.
the guardian ima objavo da so dečki bolj ogroženi od cepiva pfizer miokarditis kot od posledic kovida če zbolijo in še link
ScienceDirect, 28.09.2021 ob 11:55
Ja, na science direct (ki je zanesljiv vir znanstvenih člankov) je bil pred kakšnim mesecem objavljen članek o smiselnosti cepljenja otrok in v njem je ugotovljeno, da koristi nikakor ne pretehta jo tveganja. Toliko o tem. Mislim, da so odločitve za cepljenje otrok bolj politične kot znanstvene narave in da ne morejo biti temelj, na katerem zatrjujemo varnost cepiv za otroke. Stroka je glede tega vprašanja deljena, kar sta povedala tako Pokljukar, kot beoviceva. In če je stroka deljena, bi jaz kot starš vsekakor raje ubrala previdnejši pristop.
Tole je res. Sem prebral. Samo ne spomnim se ali je raziskava zajemala otroke do 12 let ali do 15?
Ajde, se link do ene prou fajn svicarske strani. Sami si oglejte in naredite zakljucke.
Grem gripohin iskat…
yram, 28.09.2021 ob 12:17
Ce (se) kao ni slovenskih primerov, ne pomeni, da jih ni drugod po svetu. Sploh ni kaj pa ce -ampak je dejstvo da so.
Če (še) ni slovenskih primerov, je to indic, da primeri so, toda razmeroma redki. V primerjavi z primeri bolezni, ki so razmeroma pogosti.
Pa recimo (bognedaj), da zboliš za rakom. V Lurdu je “morje” zahval bolnikov, ki so čudežno ozdraveli. Kam boš torej šel – k zdravniku in posledično na onkološkega, kjer je, recimo, 50% da preživiš, ali v Lurd, kjer so primeri, ki so ozdraveli (celo brez operacij ali kemoterapije). Menda dokazano !
Gre za to raziskavo, ki pa ji očitajo, da ni ravno zanesljiva, saj je jemala podatke z VAERS, namesto, da bi jemala preverjene podatke.
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.30.21262866v1
Tukaj je problematičen še en soavtor, ki je očitno anti vse pri covidu:
https://www1.racgp.org.au/newsgp/clinical/doubts-over-study-linking-mrna-vaccines-and-adoles
Manyya, 28.09.2021 ob 08:59
Smo najmanj precepljeni v EU . Kaj vam to pove ? Da so vsi drugi neumni, mi pa pametni ? NE, smo butast narod, ki se upira cepljenju.
So bili časi, ko je polovica Evrope ponosno dvigala desno roko. To, da ostali so in mi nismo ni noben argument, kaže pa na tvoje pomanjkanje osebnosti in razsodnosti. Na bencinski paziš kateri bencin tankaš tukaj pa zaupaš skupinam, ki so dali ta zvarek na trg, skupinam, ki jih zagovarjaš bolj kot lastno familijo.
Newsflash. Vladam in zdravstvu se je vedno hebalo za tvoje zdravje, se nič ni spremenilo.
mentalna sirota, 28.09.2021 ob 12:47
Če (še) ni slovenskih primerov, je to indic, da primeri so, toda razmeroma redki. V primerjavi z primeri bolezni, ki so razmeroma pogosti.
Pa recimo (bognedaj), da zboliš za rakom. V Lurdu je “morje” zahval bolnikov, ki so čudežno ozdraveli. Kam boš torej šel – k zdravniku in posledično na onkološkega, kjer je, recimo, 50% da preživiš, ali v Lurd, kjer so primeri, ki so ozdraveli (celo brez operacij ali kemoterapije). Menda dokazano !
Do zdravnika bos kmalu v prihodnosti pravocasno prisel samo ce bos imel dovolj denarja (ce ga nimas bos pa cakal) pa si ti lahko cepljen ali necepljen miljonkrat. Zapomni si to. Pa nehi temo speljevat v neko xx smer, pogovarjamo se o stranskih ucinkih, ki so dejstvo in ljudje imajo tezave zaradi tega. Tako kot imajo tezave tisti, ki resneje zbolijo za kovidom. Ugani kaj.? ce si brovk jih ne zanimas, zanimas jih samo kot stevilka za v statistiko v vseh primerih. Bo slo.? To da si ti cepljen in bog ne daj zbolis za neko drugo boleznijo si bos moral kar sam pomagat (beri tvoj tosel ti bo pomagal) si popolnoma nepomemben kot tak. Nepomembno je v taki situaciji si cepljen ali nisi. Nihce se ne bo ukvarjal s tabo.
Forum je zaprt za komentiranje.