Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pri katerem letu mladi ‘odrasli’ zares odrastejo?

Pri katerem letu mladi ‘odrasli’ zares odrastejo?

Pri 18. letu starosti kljub temu, da so polnoletni, večina njih še zdaleč ni zrelih, kaj šele odraslih. Vsaj ti, ki jih jaz poznam. Tudi jaz priznam, da pri 18 letih še nisem bila ne zrela ne odrasla.

Za današnje mladostnike bi pa rekla, da je 30 let tisti mejnik, pri katerem vsaj pri večini res lahko pričakuješ odraslost. Seveda so izjeme, tako dol kot gor, ampak povprečno je 30 let tista prava številka.

Vaše mnenje?

Kolikor sem jaz seznanjen, adolecenca traja tam nekje do 25 leta. Tako da, verjetno se šele takrat lahko začnemo pogovarjati o začetku dozorevanja. Je pa še nekaj, življenjske izkušnje. Eni jih nimajo in na neki ravni precej dolgo delujejo še ne zrelo, drugi, preobilica le teh in kar boleča zrelost.

Biološka polnoletnost je pri 21 letih, pri 18 je samo politična polnoletnost. Dozorevanje gre na 7 let. V starosti 7 let začnemo menjati zobe, pri 14 smo v puberteti, pri 21 popolnoma odrastemo, pri 28 se zaključi mladost in nastopi zrela doba, ki traja do menopavze (med 49. in 56. letom). Po tem obdobju nastopi biološka starost, za politično starost pa vejja meja 65 let.

Odgovor na objavo uporabnika
Mladi odrasli, 16.11.2021 ob 22:01

Pri 18. letu starosti kljub temu, da so polnoletni, večina njih še zdaleč ni zrelih, kaj šele odraslih. Vsaj ti, ki jih jaz poznam. Tudi jaz priznam, da pri 18 letih še nisem bila ne zrela ne odrasla.

Za današnje mladostnike bi pa rekla, da je 30 let tisti mejnik, pri katerem vsaj pri večini res lahko pričakuješ odraslost. Seveda so izjeme, tako dol kot gor, ampak povprečno je 30 let tista prava številka.

Vaše mnenje?

Ne strinjam se. Odraslost je stvar značaja – ostalo so okoliščine in zakonodaja. 9letni otrok fizično ni zmožen lonca kuhanih testenin odcediti – naokoli poglej koliko odraslih ne bo “iz principa”.

razvoj možganov je zaključen tam nekje pri 23 – 25 letih. pred tem imamo problem s tem, da pravilno ocenimo posledice svojih dejanj.

infantilnost pa je druga stvar, če človeku ne dopustimo samostojnosti, potem bo še pri 30 ali 40 odvisen od drugih, od navodil drugih, od mnenja drugih…..

Ko se jim zapre prednji reženj korteksa, možganske skorje, kjer dozoreva asociasijski predel človeških možganov – nekje okoli 22 leta, plus-minus…  Pri 18ih zagotovo še ne.

Zakaj pa le mislite, da imajo Američani uradno polnoletnost šele pri 21ih?  Ker so takrat možgani bolj dozoreli.

danasnje generacije so zelo otrocje

vse kar je nad 90L so otrrocji zelo

najdejo se izjeme do 92L

ostalo kap

po drugi strani pa poglej danasnje 40,50 letnike-bruh kasna nezrelost sploh mentalna

moski so v vecini gnoji ?

Odgovor na objavo uporabnika
zapiranje možganskega režnja, 17.11.2021 ob 23:29

Ko se jim zapre prednji reženj korteksa, možganske skorje, kjer dozoreva asociasijski predel človeških možganov – nekje okoli 22 leta, plus-minus…  Pri 18ih zagotovo še ne.

Zakaj pa le mislite, da imajo Američani uradno polnoletnost šele pri 21ih?  Ker so takrat možgani bolj dozoreli.

Haha, Blabla – hippie gibanje je bilo ravno zato, ker so jih pošiljali na obvezno vojaško služenje v Vietnam, istočasno pa niso imeli volilne pravice ali pa iti na pir. Hkrati pa imajo vozniško pri 16ih. Kaj pa se tebi zdi bolj resno: alkohol, avto ali volilna pravica. V Ameriki lahko voziš pri 16, voliš pri 18 in piješ pri 21… Meni se zdi narobe svet, da je en pir resnejši od vožnje avtomobila.

Odrastemo 5 minut pred smrtjo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close