Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pri 73 letih hoče novo kuhinjo

Pri 73 letih hoče novo kuhinjo

Moja mama je stara 73 let in je prisla na idejo, da bi si kupila novo kuhinjo. Pokojnine nima niti 500€. Oce pa ima okoli 1300€ pokojnine. Sanja o kuhinji za par tisocakov. Halo. Zakaj rabi pri 73 letih novo kuhinjo. Jaz denarja nimam ker sva oba z možem zakreditirana za hiso se 12 let. Eh morala sem se spihat. Zdaj pa me le lincajte

Čist odvisno, kakšno ima sedaj. Če je vse zjahano in zastarelo, res ne vidim problema. Pa če si sama financirata, tudi ne vem, kaj se ti vmešavaš. Če pa hoče od tebe denar, je pa to druga zgodba.

tvoj kredit z mamino novo kuhinjo?

glede na penzije, si komot privoščita precej drago kuhinjo brez težav.
Pa tudi pri 73 ih življenja še ni konec, lahko bosta živela brez problema še 20 + let. Pa tudi denar je njihov.

Če si bo sama plačala, si lahko kupi karkoli. Ne razumem, zakaj bi ti pritisk narastel. Želje ima lahko tudi, če je po tvojem tik pred smrtjo. Moja teta si želi videti Rusijo. Pri 90ih. In si jo bo tudi plačala.

Čaki – če bi SI kupila novo kuhinjo, bi si jo sama, saj od tebe ne pričakuje nič?
Aja, ti noriš, ker naj bi denar raje dala tebi za tvoje kredite, če ga že ima odveč?

Ne štekam ljudi, ki drugim odrejajo kaj in kako naj delajo z lastnim denarjem.
Še otroku, ko enkrat daš denar , izgubiš pravico o odločanju, kaj naj si kupi.

Tvoja mama lahko živi še 20 let – zakaj si ne bi privoščila nove kuhinje, če ima zdaj slabo? Zakaj pa ti živiš v hiši, če bi lahko v stanovanju, in bi mogoče bila že brez kredita?

A naj tvoja mama da njun denar tebi in tvojemu nesposobnemu descu?
Bi bila cisto nora. Denar je njun, ti pa ocitno zelis, da se stara stegne ze jutri, ce bi slo.
Naj te bo sram, 73 let ni nikakrsna starost, a ves?
Navsezadnje moras biti ti tudi ze stara okrog 50 ,a ne? Pa sta se zakreditirana?? Kaksen srot.

Jah, če ima mama “apetit” po kuhinji do nekje 5000 eur, potem OK- -ker toliko bosta zmogla verjetno sama. Če pa ima željo po kuhinji, kjer bo samo “les” ene 20.000 EUR, potem pa res smešno :). Ker jasno ti pa je, da sta oba prestara in da kredita ne dobita pri teh letih…. :). Če nimata na lagerju nič prišparanega, računata torej na hčerko, da ji bo “pomagala”.

mami je treba povedat, da ja, seveda, samo da se lahko “stegne” samo toliko, kolikor ima sama prihranjenega za to kuhinjo – ker ti in tvoj kreditno žal trenutno nista sposobna pomagat in še enega kredita najet za njeno novo kuhinjo.

Mama napeljuje, da bi ji kuhinjo kupila jaz. Zdi se mi butasto, ker to kuhinjo ki jo ima zdaj je se cisto ok. In kdo za vraga si gre pri 73 letih kupit novo kuhinjo

Po mojem s takšnimi pokojninami lahko komot našparata za lepo in za njuno starost funkcionalno kuhinjo. Verjetno imata skupne finance?
73 niso še taka leta, da bi moral razmišljat samo o tem, kako boš umrl. O tem bolj potomci razmišljajo. Pa o zapuščini.
Recimo, da bo ta kuhinja še 20 let v uporabi. Zakaj pa ne. Boš pa lepšo kuhinjo podedovala. Ne kompliciraj, če te ne prosita za denar. Če te, pa reci to, kar si napisala – da nimaš za burek, ker si zakreditirana.

Tvoja starša si bosta z dohodki 1800 eur skupno lahko privoščila še kaj drugega kot samo kuhinjo. In svojo bosta imela. Ti jo imaš pa na kredit. Nehaj comokat in popij metin čaj in se poglej v špegu

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Ja ne vem no, zakaj se rabi novo kuhinjo, kaj se ti zdi? In kaj ima njena želja po kuhinji veze s tvojimi financami? Ti je rekla, da ji jo kupi? Daj mi en pameten razlog, zakaj ne nove kuhinje? A starše že vidiš v krsti, računaš na dediščino in ti ni všeč, da zapravljata? Saj sta polnoletna, kajne? Za svoj denar lahko kupujeta kar hočeta in ti se nimaš kaj vtikat. Nekdo me je že prehitel in napisal, da lahko mama živi še 20 let. Torej bo lahko kuhinjo še kako uporabljala. Zase se brigaj. Me zanima, kako bi znala skakat do nebes, če bi mama tebi solila pamet, kaj potrebuješ, kaj si kupi in česa ne.

torej, ti bi ji privoščila zgolj kuhinjo za par stotakov, ker je ženska itak že prek 70 in škoda denar zapravljat zanjo?
ali bi ji sploh privoščila novo kuhinjo?
če je bila 40 let s staro zadovoljna, bo pa še naslednjih 20 let tudi dobra, anede

ti moraš odobrit njune nakupe? zakaj zdaj ti skačeš v luft? ker ne bo dovolj denarja zate ostalo za dediščino?

provokacija, avionska.

…marsikateri par nima skupaj toliko plač, kot iamta omenjena pokojnine … sicer je pa tudi razmišljajnje, da je za “stare” vse dobro, preživeto. Končno!, pravim jaz, saj gre za ljudi, generacijo, ki so precej slabši standard uživali …

A ko ti pa v stari kuhinji kuha obroke, ti pa ne gre v nos? Njun denar, njuna investicija.

hja to je zdaj druga informacija
lepo mirno ji poveš, da ti denarja za njeno kuhinjo nimaš, da pa bi mogoče lahko onadva sama kaj našparala in mogoče še kak mini kredit vzela. ker nekak pogojno pa menda sta kreditno sposobna.
ne rabiš skakat v luft zaradi tega

Moja mama bo jeseni stara 85. Če ji podaljšajo vozniško si bo kupila nov avto. Kupila ga bo s svojim denarjem, pri logistiki ji bomo pomagali. Se mi zdi trapasto, vendar ne rečem nič, saj je denar njen in lahko dela z njim kar hoče.

Toliko približno je stara moja mama, pa si je lani omislila novo kuhinjo. Hvala bogu! Je vitalna, veliko in dobro kuha, le zakaj ne?! Upam, da ji bo še dolgo služila. Sama sem ji želela kaj primakniti zraven, pa ni želela. Takle imamo pri nas – vsi samostojni.

V 2018 je umrlo 20.485 prebivalcev ali 0,1 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manj kot v letu 2017. Umrli moški so bili stari povprečno 74,1 leta, umrle ženske 81,6 leta. Deček, rojen v 2018 v Sloveniji, lahko pričakuje, da bo dočakal 78,32 leta, deklica, rojena v istem letu, pa 83,98 leta.

Seveda po tvoje si pa pri 73ih še mlad ja. Seveda naj si kupi novo kuhinjo. Bo pa po veliki verjetnosti vdova (po statistiki gledano), ki bo morala živeti z eno penzijo, bi bilo verjetno bolje, da ravno po nepotrebnem ne zapravlja. Moja stara mama si je tudi kupila nov avto, letos pri 80ih. Samo, da si ona brez problema lahko to privošči, ker kupi samo tisto kar nujno rabi- tako že celo življenje. In kaj je narobe, če ima avtorica kredit – a vi ste pa že pri 25 imeli par sto jurjev v roki, da ste kupili parcelo in sezidali hišo. Japajade.

Fuj, sram naj te bo. Upam, da ti ničesar ne zapusti. Kaj te briga, kaj dela s svojim denarjem.

Ali jaz pravilno razumem, da si nevoščljiva lastni materi, ker si želi kupiti novo kuhinjo? Saj ni tebi rekla za denar. Ima pravico, da si uresniči svoje želje za svoj in očetov denar, če se oče strinja veš! Upam, da je oče bolj ljubeč do nje kot ti. Ne morem verjeti. Upam, da mama ne ve kakšna si, res upam, ker bi jo zabolelo srce. Če bi moja mama pri 80- letih želela novo bi ji še finančno pomagala, če bi mogla in bila vesela, da se bo mama dobro počutila in bo vesela nove kuhinje in karkoli drugega novega.
Če pa je težava, da je tebe prosila za denar pa ga nimaš ji to pač prijazno poveš. Oprosti ampak zares ne razumem zakaj si naši starši za lASTEN DENAR NE BI PRIVOŠČILI KARKOLI SI ŽELIJO IN KARKOLI LAHKO. So težko garali dolga, dolga leta, da so si prislužili pokojnine. Ko so bili mlajši si največkrat niso ničesar privoščili, ker so vlagali v hišo, stanovanje, v vzdrževanje otrok…….Imajo vso pravico, da v upokojitvi živijo takšno življenje kakršnega želijo in si maksimalno možno privoščijo.

Ali jaz pravilno razumem, da si nevoščljiva lastni materi, ker si želi kupiti novo kuhinjo? Saj ni tebi rekla za denar. Ima pravico, da si uresniči svoje želje za svoj in očetov denar, če se oče strinja veš! Upam, da je oče bolj ljubeč do nje kot ti. Ne morem verjeti. Upam, da mama ne ve kakšna si, res upam, ker bi jo zabolelo srce. Če bi moja mama pri 80- letih želela novo bi ji še finančno pomagala, če bi mogla in bila vesela, da se bo mama dobro počutila in bo vesela nove kuhinje in karkoli drugega novega.
Če pa je težava, da je tebe prosila za denar pa ga nimaš ji to pač prijazno poveš. Oprosti ampak zares ne razumem zakaj si naši starši za lASTEN DENAR NE BI PRIVOŠČILI KARKOLI SI ŽELIJO IN KARKOLI LAHKO. So težko garali dolga, dolga leta, da so si prislužili pokojnine. Ko so bili mlajši si največkrat niso ničesar privoščili, ker so vlagali v hišo, stanovanje, v vzdrževanje otrok…….Imajo vso pravico, da v upokojitvi živijo takšno življenje kakršnega želijo in si maksimalno možno privoščijo.
[/quote]
Se popolnoma strinjam. Samo, da ne bo ta ista stara ženica čez par let na Dnevniku, da ne more preživeti, kljub stari hiši s popolnoma novo drago kuhinjo, vdova, nima za ogrevanje, otroci pa ji ne morejo pomagati, ker imajo svoje stroške. Včasih je racionalno razmišljati malo vnaprej. Če jo potrebuje res naj si jo kupi in nihče ji nima kaj očitati. Samo, ne more potem pričakovati, da bo nekega dne lahko računala na denarno pomoč otrok.

Se popolnoma strinjam. Samo, da ne bo ta ista stara ženica čez par let na Dnevniku, da ne more preživeti, kljub stari hiši s popolnoma novo drago kuhinjo, vdova, nima za ogrevanje, otroci pa ji ne morejo pomagati, ker imajo svoje stroške. Včasih je racionalno razmišljati malo vnaprej. Če jo potrebuje res naj si jo kupi in nihče ji nima kaj očitati. Samo, ne more potem pričakovati, da bo nekega dne lahko računala na denarno pomoč otrok.
[/quote]

Nekateri starejši brezglavo frčkajo za ne nujne zadeve in ne znajo razmišljati vnaprej. Raje naj prihranita čim več, da si bosta lahko vedno kupila kak štiklc mesa ali drug priboljšek ali plačala ogrevanje.

Moja mama sploh ne kuha. Zna skuhat govejo juho, razkuhat makarone in zmesat solato. Vse ostalo kupi v konzervah. In zakaj je zdaj potrebno zato novo in drago kuhinjo kupovat

ja ji pač ne daš denarja za novo kuhinjo
v čem je problem?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close