Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pri 51 letih sem postarana in nesrečna

Pri 51 letih sem postarana in nesrečna

Sem malce mlajša od tebe, a tudi že opažam staranje, čeprav imam to srečo, da v osnovi ne kažem let…ko me pogledaš od bližje, pa ja, so leta tu. Ti pa svetujem nakup kake hyaluronske kreme, te bo čisto pomladila. Cudeže dela po pilingu, nato ta kremica in nato malo navlazit roke in vlago vnesti nad kremico, da jo vpije… Meni je super Garnier hyaluron rose gel, za na vrh pa še Garnier krema od grozdja… Sem vmes prešaltala na eno drugo in se v 3. dneh postarala za več let…veliko je na vrsti nege, ne le na negi, hkrati pa vsi se staramo, ne moremo nič. Jaz celo opažam, da če neham meso jesti se staram, pa bi naj bilo zdravo, verjetno ne znam prav nadomeščati. In pa postara me, ko imam opravka z ljudmi, ki niso dobrohotni do mene ali prostaški…tako da pazim s kom in kaj…sem raje sama, če je treba. Ni pomembno, če naša figura ni več, kar je bila, zdrav žar na obrazu šteje. Za to pa je po večini razlog v zdravih ali nezdravih odnosih. Moramo se imeti radi in če nekdo ni dobrohoten do nas, ga spustiti mimo.

Naj se dopolnimo…vse kar sem napisala, ni poanta v tem, da bi človek iskal dober izgled… Če nas neki odnosi npr. utrujajo in s tem vidno starajo, je to le znak, da slabo vplivajo na nas in naše zdravje…in zato se jaz umaknem in ne ker bi se bala da me starajo. Treba je pač selekcijo delat, ker hitro nas lahko ljudje potegnejo dol, pa se nato več let pobiramo ali pa nas lahko dobri ljudje podpirajo na poti, čisto tako mimogrede, ker so dobrohotni do nas.

Vas pa ženske prosim za en nasvet mimogrede, ker je ravno tema prava… Kupujem očala in ne vem ali so modna, kovinska, ki lepo odkrijejo obraz, primerna za žensko, ki si oči ne liči, ker imam alergijo na maskare, svinčnike, hkrati pa tudi moje veke niso več tako napete, kot so pri mladih. Sem pa bolj drobna in zato pogledujem po kovinskih bolj kot po plastičnih.

Ne vemo, ker si premalo povedala? Generalno čiščenje hiše. Nova oblačila. Zelenjava. Znebi se starih cot. Kam se upiši.

Una, ki sprašuje za očala. Okulista vprašaj za mnenje.

Vitamini za lase, pegasti badelj, špinača. V smeti stare obleke. Obrazna joga.

Ojoojoj JAZ sem po 50 letu komaj začela živeti. Vse sem si privoščila kar je bilo mogoče. Še posebej ko sem se upokojila pri 55. Začela kolesarit, pohodništvo, potovanja ni da ni. In vi padate v depresijo in gledate kako ste stara. Jaz imam že 70 pa niti ne pomislim na to. Uživajte draga gospa življenje, leta minejo HITRO kot blisk. Glavno da je zdravje. SREČNO.

Odgovor na objavo uporabnika
Moja izkušnja, 08.04.2023 ob 04:33

Ko sem imela 35 kil več kot zdaj, sem izgledala dosti boljše. Vsak mi je dal manj let. Zdaj sem na idealni teži, videti sem deset let starejša kljub top postavi.

Tega se jaz tudi bojim in še težko hujšam zaradi ščitnice in tudi depresivnega stanja…nič fajn

Imam 49 in je enako, kar precej osivela, gube so tukaj in koža mi kar visi, je siva in bleda. Težko se gledam v ogledalo, raje se ne!

Geni so daleč najbolj pomembni. Oglej si svojo mamo. Pomaga tudi lagodno življenje, izogibanje soncu, vetru, vsak dan obraz zavaruj s kremo, pudrom. Pa barva las, naj ne bo pretemna, to tudi postara

Tanja211, 16.04.2023 ob 20:36

Ojoojoj JAZ sem po 50 letu komaj začela živeti. Vse sem si privoščila kar je bilo mogoče. Še posebej ko sem se upokojila pri 55. Začela kolesarit, pohodništvo, potovanja ni da ni. In vi padate v depresijo in gledate kako ste stara. Jaz imam že 70 pa niti ne pomislim na to. Uživajte draga gospa življenje, leta minejo HITRO kot blisk. Glavno da je zdravje. SREČNO.

Ja seveda ste, ste generacija mojih staršev ki ste šli še mladi v penzijo, mladi imeli otroke, živeli v drugačnih časih… mi pa bomo delali do nezavesti, otroke če imaš okoli 35.leta, so okoli 50.leta najtežja leta pri vzgoji, v službi te drkajo in delaš za tri, za minimalca, stanovanja in službe so bile zagotovljene, otroke ste spustili ven na pašo in ste imeli cel dan mir, danes ga moraš čuvat, pedenat, vozakat okoli, če ne si slab starš….VSE je bilo drugače, tako da ne pametujte otroci socializma!!! Kar ošpice dobim, ko slišim mi smo pa vse lahko. Ja seveda ste, s krediti, ki so bili napol zastonj in zastonj stanovanji… Uživajte dalje.

1973, 07.04.2023 ob 17:27

MA jst si Tut niswm všeč. Ko se pogledam v ogledalo si mislim mater sem grda. Oči me zaradi leč matrajo vsak dan, če jih dam ven ne vidim nič. Kaj šele bo čez 10 ali 20 let.

Poskusite bit sečne, jaz sem omožila 15 let mlajšega in zaradi njega cvetim. Še sin pravi, mami i nimaš stresa zato tako dobro (mladostno izgledaš). Drži.

Mogoče zdrav način in shiranost nista pravi način za lepoto… Pijte dost vode, pregresite se kdaj, saj tudi hrana osreči.. Pojdite na stilsko preobrazbo…

Sreča od znotraj se pozna zunaj

Lahk ti rečem samo, da  uživaj mladost, ker samo še slabše bo.

Ženske, ljubljene niste. In ne ljubite. Brez smisla živite. Nobene strasti v življenju nimate.

Azra Širovnik je res ultra energična ženska. Res vedno dobre volje tudi privatno je taka. Tudi, če ima probleme jih reši brez komplicirana. Ampak ona je tak karakter in to si ali nisi. Njeni hčeri imata tudi veliko te življenjske energije. Mlajša več kot starejša.

Jaz imam vse to,  kar imaš ti za dodatek še drugič raka, ki napreduje. Kile pa nočejo gor.

moja mami se vsak dan tušira z ledeno vodo (toplo-ledena kombinacija). Vsako jutro dela jogo in tibetanske vaje in vsak dan prehodi več kilometrov. Ukvarja se tudi s petjem, plesom, učenjem jezikov.. se zdravo prehranjuje. lase ima redke že po svoji dedni genetiki.. kožo ma pa precej gladko, zaradi vseh teh stvari, ki jih počne vsak dan.

Če so lase redki, se pač postrižeš na krajše, delaš na prekrvavitvi lasišča.. drugače pa to kopanje v hladnem morju čez celo leto ful koristi..ali pa hladen tuš, če ni morja 🙂 pa druženje z neobremenjenimi ljudmi tudi pomlaja 🙂

Kiki374, 17.04.2024 ob 07:13

Geni so daleč najbolj pomembni. Oglej si svojo mamo. Pomaga tudi lagodno življenje, izogibanje soncu, vetru, vsak dan obraz zavaruj s kremo, pudrom. Pa barva las, naj ne bo pretemna, to tudi postara

ni muss. jaz nimam mamine genetike. genetiko lahko fašeš tud od pra-pra sorodnikov, ne lih od staršev.

marianne537, 08.04.2023 ob 11:34

Anonimno 1385, 08.04.2023 ob 11:15

marianne537, 08.04.2023 ob 09:53

joj joj ženska! Pametne smo že zdavnaj odkrile vrelec večne mladosti. Pri meni je to lakto vegetarijanska hrana, lasje negovanje z olji na indijski način, pa gre! Ta je še boljša, popolna koža in mladostnost 30 letnice, a gospa jih ima v tem videu 70!

.https://www.youtube.com/watch?v=O6oJA_xhTa8

Plizzz, napiši kako neguješ lase na indijski način z olji? ?

amla olje mora biti čisto, pure, samo na amazon ga dobiš.

How to stimulate hair growth with amla oil – video + text

.https://www.youtube.com/watch?v=o1Iah_V9r70

Tole je čisti nateg.  Mlada babura prodaja olje in pri tem kaže svoje lase.  Seveda ima ženska še vedno menstruacijo in dovolj hormonov.  Dejstvo je, da tudi stare Indijke doživljajo tanjšanje in izgubo las, čeprav so njihovi lasje po sestavi čisto drugačni kot lasje Evropejk, močnejši, debelejši.  Pa imajo Indijke na razpolago takšno in drugačna olja, pa jim seveda ne pomaga!

NOBENO olje ne bo pomagalo pri rasti las pri starih ženskah, ker ne more vplivati na lasne mešičke.  Na lasne mešičke do neke mere vpliva samo masaža lasišča in pa seveda HORMONI.  Olje samo po sebi nima vpliva na mešičke, edino kar lahko dobrega stori lasem je da jih namasti (da dobijo malce sijaja) in pa neguje kožo na lasišču, da ni preveč suha.  Lasišče v starosti namreč postane suho – tako kot ostala koža po telesu.

Za nego lasišča je čisto dobro tudi rožmarinovo olje.  nihče ne rabi nekega tralala olja ki ga mastno plača.

To je vse.

Po mojem gremo vse čez te faze, od tega da si zadovoljna s sabo do tega da se zgroziš ko se pogledaš v ogledalo.
Jaz kadar imam kako krizo (gube, vedno bolj kvadraten obraz…), se probam nspsihirat na pozitivo pa rečem si…a zdaj boš pa 50 let jamrala.

Malo sams sebe okaram, da videz ni vse in da 20 let starejše bi bile pa vesele če bi zgledale kot jaz.

Klara235, 07.04.2023 ob 16:44
    Kako hitro beži čas. Imam 51 let.
    Ne kadilka. V življenju mi ni bilo postlano z rožicami.
    Opazujem se v ogledalu. Zdi se mi kot, da se ne prepoznam. Obraz je starikav in utrujen, kljub redni negi in zdravemu načinu življenja.

Lasje niso več lepi, sijoči in gosti, redčijo se mi. Na obrazu gledam gube, ponekod globoke. Začeli so se pojavljati problemi z zobmi. Nabirajo se mi kilogrami. Postajam vedno manj  samozavestna, čedalje slabše se počutim v svoji koži. Počutim se neprivlačna in grda.

Gledam ženske, starejše od mene, kako dobro se držijo in dobesedno cvetijo.

Ni mi jasno, zakaj sem se tako hitro postarala?

Kako nekaterim uspe obdržati mladosten videz v zrelih letih?

Kaj delam narobe?

in zakaj bi vse rade bile “lepe ” za vse moške okoli  🙂

bodite lepe za enega ki vas res ima rad  in ne komplicirajte preveč

in boste mnogo lažje živele  da res je hudo ko vam v glavo skozi

celo življenje vcepijo  “da morate biti lepe  in popolne ”

in potem je težko živeti z tem

Prej je bilo tudi sejanje oblakov teorija zarote za bumbarje. Sedaj že njihovi mediji povzemajo sejanje oblakov, ker je postalo že povsem javno in znano, le da so teorije zarote sedaj, da ne morejo narediti velikih oblakov in mnogo padavin. Bumbarji ,ki so prej zmerjali ljudi s teoretiki zarot tudi sedaj najdejo neke nebuloze, ko so njihovi prifuknjeni mediji se odločili priznati sejanje oblakov. Ni šans da priznajo da so bumbarji.

Še če bi se njihovi mediji odločili vse povedati bi bumbarji še vedno neke nebuloze zganjali.

Telo je ogledalo duše

Sem pod 50. Botox, hialuronska kislina, mlečna kislina, peptidi, kreme takšne in drugačne, vse to redno na programu…. pa mi obraz veni in dol leze. Ne moreš proti naravi. Pod nož se preostane…..

Botoks, hialuronska kislina, denar za raznorazna razvajanja in tretmaje…samo s tem lahko nekdo pri 50 plus izgleda “mladosten”.  Cajčki, olivno olje in spanec so blef,ki vam ga prodajajo.

Takole vam bom napisala uši se staramo niti eden temu ne uide da ne bo enkrat star saj ste tudi vi sami lahko lepo za svoja leta gubice tu pa tam to je normalno nekateri prej nekateri pozneje sprejmite se takšno kot ste pa bo uredu ne gledat druge osebe kakšne so bi ste se za svoja leta zelo lepi saj se ne bo svet podr če ne boste takšni kot ste bili v mladosti usak se postara uživajte v svojih letih tako kot vam je dano pa bo uredu želim vam veliko uspeha pa uživajte takšni kot ste

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close