Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pri 51 letih sem postarana in nesrečna

Pri 51 letih sem postarana in nesrečna

Ko sem imela 35 kil več kot zdaj, sem izgledala dosti boljše. Vsak mi je dal manj let. Zdaj sem na idealni teži, videti sem deset let starejša kljub top postavi.

Ogladalo vam pove resnico. Sprejmite jo in lažje boste živeli. Verjemite, da vas vaša zafrustriranost dela še grše kot mislite, da ste.

Odgovor na objavo uporabnika
Moja izkušnja, 08.04.2023 ob 04:33

Ko sem imela 35 kil več kot zdaj, sem izgledala dosti boljše. Vsak mi je dal manj let. Zdaj sem na idealni teži, videti sem deset let starejša kljub top postavi.

No no. 35 kil je kar velik a ni? Ok ne recem 10 kil vec od normalne teze, da si malo bolj poln in malo skrijes gubice.

Sicer pa mislim da je precej v genetiki kot je ze omenjeno in pa kako si se cuval in negoval kozo v letih do 40 let, negovanje s kremami pred soncem, mrazom, neizpostavljanjem soncu in solariju, nisi ponoceval, redno uzivanje C vitamina, nisi pil, kadil in pazi nisi pretiraval s sportom.

Vse je v glavi, poskusi s pozitivnim razmišljanjem, poglej se z drugimi očmi, res pa je, da to ni enostavno

Gledam na IG vizažistko Oklesano, ali nekaj podobnega … k njej na “preobrazbo” pridejo v veliki večini  50 letnice. Slike PREJ in POTEM -nekatere so kot stare mame  … ko jih naliči, nekatere postanejo lepotice, druge pa prav fletne gospe, dobesedno jih ne prepoznaš. Zato bogate ženske, ki niso naravne lepotice, ampak redno hodijo  h kozmetičarki, imajo vrhunskega  frizerja in odlične vizažiste zgledajo    odlično tudi v pozna leta.

Pa še to … jih poznam kar nekaj, ki gledajo pozitivno na svet, so polne življenja in volje do življenja, a vseeno zgledajo postarane. No, pa tudi stres naredi svoje! Lagodno življenje vsekakor vpliva na boljši izgled.

Mene pa te fizične stvari sploh ne ganejo. Pa ne vem od kdaj, ker ko sem bila mlajša sem se veliko z izgledom ukvarjala. Imam sodelavko 50+ (jaz sem 40), zelo suha, obraz zguban, lasje brez sijaja, ne gane je izgled. Je ena najlepših (meni žensk kar jih poznam). Pa tudi drugi tako mislijo očitno ker jo mlajši sodelavci nonstop ogovarjajo. Pa mislim da nima veze z izgledom. Je eno najbolj prijaznih in srečnih bitij kar sem jih kdaj srečala. Ko si ob njej se počutiš odlično. Tudi če imaš slab dan. Vedno je nasmejana, vedno polna energije, pripravljena pomagat, poslušat, ima ogromno življenjskih izkušenj….krasna ženska. Če bom pol taka kot ona bom zadovoljna. To je moj cilj. Biti bolj njej podobna. Gube in ostalo so pač samo tam. Kakšen človek si se pa ne spremeni z leti.

joj joj ženska! Pametne smo že zdavnaj odkrile vrelec večne mladosti. Pri meni je to lakto vegetarijanska hrana, lasje negovanje z olji na indijski način, pa gre! Ta je še boljša, popolna koža in mladostnost 30 letnice, a gospa jih ima v tem videu 70!

.https://www.youtube.com/watch?v=O6oJA_xhTa8

Jaz sem bila tudi precej zdelana za svojih 40 let + …

Sprejmi staranje. Je del življenja. Praviš, da gledaš druge tvojih let in da se ti zdijo mladostnejši. Ja, nekaj so geni, ampak vsi tisti, ki za svoja leta dobro izgledajo, dajo nekaj nase. Pokliči v kakšen dermatološki center glede pomlajevalnih tehnik, boš čakala od dveh tednov do enega meseca, da prideš na vrsto, ker je vse polno. Pa koliko je dermatoloških centrov … Kakšen dermatološki aparat imaš pa tudi lahko doma, četudi stane npr. 1000 eur npr. RF, to ni niti tako slaba investicija. Da ne govorimo, da danes obstaja kozmetika, ki dejansko zgladi gube. Pa upoštevanje pravil npr. vsak dan krema za obraz s faktorjem. Ipd. Pač naredi raziskavo in boš videla, da lahko narediš marsikaj.  Pa tudi vaje za obrazne mišice so super.

Potem je tudi, da človek pazi na prehrano in da je športno aktiven. Postavit si cilje in se jih držat. Se vključit v telovadbo vsaj enkrat na teden, pa še dvakrat na teden doma. Jaz sem potrebovala 4 leta, sem stvari spravila v red na različnih področjih, ampak vidim jasne sadove mojega dela. Naj bo tudi tebi to projekt. Delaj počasne korake. Npr. pri domači telovadbi sem začela z eno 8 minutno vajo. Po 4 letih doma vadim dobro uro  težkih vaj, ki se počasi stopnjujejo, osredotočenih predvsem na področja, ker se mi nabira maščoba. Počasi, a z vztrajnostjo se res daleč pride.

Tudi notranji mir in urejeno življenje je pomembno. Jaz sem zapustila partnerja, ker mi je lepše, boljše in lažje, če sem sama, sem bolj mirna, živim kakor hočem, delam in grem kamor hočem. Sem pa res introvertirana oseba in zelo uživam sama. Notranje sem povsem izpolnjena, predvsem pa mirna, da dam otroku doto, ki bo dobra.

Imam pa srečo, da sem materialno dobro preskrbljena.

Obkrožila sem se z redkimi, ampak v redu ljudmi. Skrbim, da ohranjem lepe odnose z njimi …

Žival npr. daje odličen občutek ljubezni. Jaz imam mačke. Veliko dajo …

marianne537, 08.04.2023 ob 09:53

joj joj ženska! Pametne smo že zdavnaj odkrile vrelec večne mladosti. Pri meni je to lakto vegetarijanska hrana, lasje negovanje z olji na indijski način, pa gre! Ta je še boljša, popolna koža in mladostnost 30 letnice, a gospa jih ima v tem videu 70!

.https://www.youtube.com/watch?v=O6oJA_xhTa8

Plizzz, napiši kako neguješ lase na indijski način z olji? ?

kot piše ok 47 je tudi pomembno z kakšnimi ljudmi si obkrožen. nekateri ti resnično prav pijejo življenjsko energijo. ženska, ki ima toksičnega partnerja ob sebi se bo zagotovo hitreje postarala.

Anonimno 1385, 08.04.2023 ob 11:15

Plizzz, napiši kako neguješ lase na indijski način z olji? ?

amla olje mora biti čisto, pure, samo na amazon ga dobiš.

How to stimulate hair growth with amla oil – video + text

.https://www.youtube.com/watch?v=o1Iah_V9r70

aja, pa stran vrži kemične barve. Radico barve ali kana, brez kemije

Anonimno 6740, 08.04.2023 ob 11:26

kot piše ok 47 je tudi pomembno z kakšnimi ljudmi si obkrožen. nekateri ti resnično prav pijejo življenjsko energijo. ženska, ki ima toksičnega partnerja ob sebi se bo zagotovo hitreje postarala.

To je pa še kako res. Sem imela sodelavca, ki je bil zatežen in znano je bilo, da maltretira družino. Potem je storil samomor in srečam ženo pol leta kasneje, kot bi drugo osebo, ne 5,10 15 let mlajša je izgledala. Zdaj ima drugi lajf, novega moža in cveti še naprej.

Klara235, 07.04.2023 ob 16:44
    Kako hitro beži čas. Imam 51 let.
    Ne kadilka. V življenju mi ni bilo postlano z rožicami.
    Opazujem se v ogledalu. Zdi se mi kot, da se ne prepoznam. Obraz je starikav in utrujen, kljub redni negi in zdravemu načinu življenja.

Lasje niso več lepi, sijoči in gosti, redčijo se mi. Na obrazu gledam gube, ponekod globoke. Začeli so se pojavljati problemi z zobmi. Nabirajo se mi kilogrami. Postajam vedno manj  samozavestna, čedalje slabše se počutim v svoji koži. Počutim se neprivlačna in grda.

Gledam ženske, starejše od mene, kako dobro se držijo in dobesedno cvetijo.

Ni mi jasno, zakaj sem se tako hitro postarala?

Kako nekaterim uspe obdržati mladosten videz v zrelih letih?

Kaj delam narobe?

Naša ne srečna generacija, tisti od petdesetega do petinpetdesetega leta smo skoraj vsi utrujeni od menjav sistemov, od truda za zaslužek, od podrejenih položajev, ki jih ustvarjajo tajkuni, od sprememb komunikacije in še pa še.

ok47, 08.04.2023 ob 10:14

Jaz sem bila tudi precej zdelana za svojih 40 let + …

Sprejmi staranje. Je del življenja. Praviš, da gledaš druge tvojih let in da se ti zdijo mladostnejši. Ja, nekaj so geni, ampak vsi tisti, ki za svoja leta dobro izgledajo, dajo nekaj nase. Pokliči v kakšen dermatološki center glede pomlajevalnih tehnik, boš čakala od dveh tednov do enega meseca, da prideš na vrsto, ker je vse polno. Pa koliko je dermatoloških centrov … Kakšen dermatološki aparat imaš pa tudi lahko doma, četudi stane npr. 1000 eur npr. RF, to ni niti tako slaba investicija. Da ne govorimo, da danes obstaja kozmetika, ki dejansko zgladi gube. Pa upoštevanje pravil npr. vsak dan krema za obraz s faktorjem. Ipd. Pač naredi raziskavo in boš videla, da lahko narediš marsikaj.  Pa tudi vaje za obrazne mišice so super.

Potem je tudi, da človek pazi na prehrano in da je športno aktiven. Postavit si cilje in se jih držat. Se vključit v telovadbo vsaj enkrat na teden, pa še dvakrat na teden doma. Jaz sem potrebovala 4 leta, sem stvari spravila v red na različnih področjih, ampak vidim jasne sadove mojega dela. Naj bo tudi tebi to projekt. Delaj počasne korake. Npr. pri domači telovadbi sem začela z eno 8 minutno vajo. Po 4 letih doma vadim dobro uro  težkih vaj, ki se počasi stopnjujejo, osredotočenih predvsem na področja, ker se mi nabira maščoba. Počasi, a z vztrajnostjo se res daleč pride.

Tudi notranji mir in urejeno življenje je pomembno. Jaz sem zapustila partnerja, ker mi je lepše, boljše in lažje, če sem sama, sem bolj mirna, živim kakor hočem, delam in grem kamor hočem. Sem pa res introvertirana oseba in zelo uživam sama. Notranje sem povsem izpolnjena, predvsem pa mirna, da dam otroku doto, ki bo dobra.

Imam pa srečo, da sem materialno dobro preskrbljena.

Obkrožila sem se z redkimi, ampak v redu ljudmi. Skrbim, da ohranjem lepe odnose z njimi …

Žival npr. daje odličen občutek ljubezni. Jaz imam mačke. Veliko dajo …

Vseeno bodite previdne, ker vsi ti aparati, lahko povzročijo tudi škodo na obrazu

https://youtu.be/O5gmwlcii5Y

Enaaa, 08.04.2023 ob 12:38

Vseeno bodite previdne, ker vsi ti aparati, lahko povzročijo tudi škodo na obrazu

https://youtu.be/O5gmwlcii5Y

Vse preštudirano in svetovano, enega imam doma in odlično deluje. Hvala vseeno!

Ščitnica je ok?

Lp

Po 51-tem je sploh sreča, če si še živ…

Lari fari, 07.04.2023 ob 19:46

zdrav duh, 07.04.2023 ob 17:23

Dzabe ti zdrava hrana, zdrava vadba, zdravo okolje in kaj vem kaj se vse, ce nimas zdravega duha.

V moji druzini smo vsi mladostnejsi od dejanskih let, eni bolj zgubani, drugi manj, eni se pocasi gubamo, a vsi, ne glede na zgubanost, delujemo mladoliko, mladostno in vitalno.

Imamo smisel za humor, veder duh, optimisticen odnos do zivljenja in se znamo nosit z vsem, kar nam to servira.

V tem je vsa magija mladolikih ljudi.

V naši familiji so geni na naši strani. Seveda se staramo, ampak tudi sodelavci ne vedo, da sem deset ali več let starejša od njih. Psiha? Ma kakšna dobrovoljnost in ta stanja. Že nekaj let vibriram na meji depresije in zloma. Saj skrivam, vso energijo vlagam v pozitiven obraz, ko zaprem vrata sveta za seboj, pa me vleče kavč, utrujenost, zaspanost, brezvoljnost. Ne ravno samomorilne misli, ampak neka tiha pripravljenost, da tudi če se zjutraj ne zbudim, bo čist ok. Kot sveča pred koncem, kakšna iskra še da plamen, sicer pa bolj tlim kot gorim.

LAri fari.

Bogica si.

Bi te kr objela pa k sebi stisnila

Veliko je odvisno od genetike. Jaz se počutim dostikrat stara, ampak izgledam pa mlajša kot sem v resnici, ker imam lepo postavo, kožo ohranjam lepo z kakšnim kolagenom, nimam dosti gub

Jaz od 16 leta vlagam v obraz.. Samo kvalitetne kreme in redna nega pri kozmetičarki. Veliko žensk se ne zaveda kako se to čez 20 let pozna. Danes marsikdo ne verjame koliko sem stara.. Pa brez kakih botoksov itd. Treba je dat vsak mesec mal več nase in redno skrbeti pa se v roku 2 do 3 mesecev zelo pozna. Takoj začet.. Jesti prehranska dopolnila (ceramidi, hyaluron, b konplex), kreme s petidi in kak kemični piling pa bo.

Vso sreco! Ni še prepozno.

Pozdravljena Klara,

svetujem ti, da si najprej najdeš dobrega frizerja, ki naj ti skrajša in pobarva lase. Lahko ti svetujejo tudi glede kože. Kupi se nova oblačila. Probaj piti dovolj tekočine. Pojdi na dopust, v toplice, na morje in takrat pozabi na to. Prepričana sem, da boš zasijala. Vse dobro.

Srecna811, 15.04.2023 ob 14:57

Jaz od 16 leta vlagam v obraz.. Samo kvalitetne kreme in redna nega pri kozmetičarki. Veliko žensk se ne zaveda kako se to čez 20 let pozna. Danes marsikdo ne verjame koliko sem stara.. Pa brez kakih botoksov itd. Treba je dat vsak mesec mal več nase in redno skrbeti pa se v roku 2 do 3 mesecev zelo pozna. Takoj začet.. Jesti prehranska dopolnila (ceramidi, hyaluron, b konplex), kreme s petidi in kak kemični piling pa bo.

Vso sreco! Ni še prepozno.

Mah danes vse te kremce in te tvoje naštete posege posekata  max. dva posega na obrazu s CO2 laserjem. Tehnologija je šla v 20ih letih precej naprej. Poglej si  na spletu, npr. Fotona 4D laser – 3 postopki v enem posegu. Bistveno je, da znotraj ustne sluznice s toploto vpodbudijo nastanek novih kolagenskih vlaken, po naravni poti – zato se koža tudi zunaj zategne, pomladi. To je trenutno najbolj učinkovit tretma za tiste, ki potrebujejo pomlajevanje, osvežitev in vzdrževanje tonusa svoje kože.

Jst sem pa več kot neskončno starejši od vesolja. V centru mene neskončna energija seva. To je kot točka iz katere se vesolje ustvarja. V tej točki ni nobenih atomov, ni nobene genetike.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close