Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pri 51 letih sem postarana in nesrečna

Pri 51 letih sem postarana in nesrečna

Kako hitro beži čas. Imam 51 let.
    Ne kadilka. V življenju mi ni bilo postlano z rožicami.
    Opazujem se v ogledalu. Zdi se mi kot, da se ne prepoznam. Obraz je starikav in utrujen, kljub redni negi in zdravemu načinu življenja.

Lasje niso več lepi, sijoči in gosti, redčijo se mi. Na obrazu gledam gube, ponekod globoke. Začeli so se pojavljati problemi z zobmi. Nabirajo se mi kilogrami. Postajam vedno manj  samozavestna, čedalje slabše se počutim v svoji koži. Počutim se neprivlačna in grda.

Gledam ženske, starejše od mene, kako dobro se držijo in dobesedno cvetijo.

Ni mi jasno, zakaj sem se tako hitro postarala?

Kako nekaterim uspe obdržati mladosten videz v zrelih letih?

Kaj delam narobe?

Odgovor na objavo uporabnika
Klara235, 07.04.2023 ob 16:44
    Kako hitro beži čas. Imam 51 let.
    Ne kadilka. V življenju mi ni bilo postlano z rožicami.
    Opazujem se v ogledalu. Zdi se mi kot, da se ne prepoznam. Obraz je starikav in utrujen, kljub redni negi in zdravemu načinu življenja.

Lasje niso več lepi, sijoči in gosti, redčijo se mi. Na obrazu gledam gube, ponekod globoke. Začeli so se pojavljati problemi z zobmi. Nabirajo se mi kilogrami. Postajam vedno manj  samozavestna, čedalje slabše se počutim v svoji koži. Počutim se neprivlačna in grda.

Gledam ženske, starejše od mene, kako dobro se držijo in dobesedno cvetijo.

Ni mi jasno, zakaj sem se tako hitro postarala?

Kako nekaterim uspe obdržati mladosten videz v zrelih letih?

Kaj delam narobe?

USE DELAŠ NAOBE. zGLEDUJEŠ SE PO DRUGIH. DELAJ NA SEBI.

Podobna zgodba…..moji…..

ma kaki stara pa gubava??

ve ste mlade no.

Dzabe ti zdrava hrana, zdrava vadba, zdravo okolje in kaj vem kaj se vse, ce nimas zdravega duha.

V moji druzini smo vsi mladostnejsi od dejanskih let, eni bolj zgubani, drugi manj, eni se pocasi gubamo, a vsi, ne glede na zgubanost, delujemo mladoliko, mladostno in vitalno.

Imamo smisel za humor, veder duh, optimisticen odnos do zivljenja in se znamo nosit z vsem, kar nam to servira.

V tem je vsa magija mladolikih ljudi.

MA jst si Tut niswm všeč. Ko se pogledam v ogledalo si mislim mater sem grda. Oči me zaradi leč matrajo vsak dan, če jih dam ven ne vidim nič. Kaj šele bo čez 10 ali 20 let.

.https://youtu.be/yRyj9MCpVpM

Ženske imamo dva pomembna hormona- estrogen in progesteron. Dokler delujeta usklajeno, je vse ok. Ko začneta upadati, je estrogen močnejši, progesteron pa mu ne sledi. Višek estrogena se kaže v poraščenosti po obrazu in debelosti, pomanjkanje progesterona pa v utrujenem videzu in gubah.

Nedolgo nazaj je bil pravi boom s  t.i. bioidentičnimi hormoni, ko smo ženske kupovale progesteron in si ga vtirale v nadlakti. No, pa je tudi to minilo.

Nič ne moremo proti naravi. A pomembno je, da se sprejmemo take kot smo. Pa kaj potem, če smo gubaste in brez sijoče kože! Pomembna je notranja energija. Vse smo že kdaj videle prelepo mlado deklico s sijočimi očmi in bujnimi lasmi, a totalno brez življenja. Ob njej pa starejšo gospo, gubasto in s povešena kožo, vendar polno energije. Kdo, mislite, požanje več pozornosti?

Imejmo se rade tudi v zrelih letih in vse bo ok.

Prevec se ukvarjaš z ogledalom.

Lej, nimaš kaj, saj veš, da nisi edina v tem starajočem vlaku, je populacija ,je generacija , …

Drugače pa ja, mene je zdelala menopavza, te hormonske spremembe v telesu, ( ker prvo smo se pizdile na menstro in z njo vse živo doživele, če je ni bilo pravočasno,  se sekirale in vse žive zgodbe, no pa vendarle so nas dobri hormoni ščitili, menopavza pa ti te zaščite ne nudi več in se pokažejo znaki staranja in tudi že bolezni….),  pa si misliš, ja, saj mene pa ne bo , kaj druge toliko jamrajo, eh, ja, no tudi mene je doletelo, pač to je prva faza, ja, tudi gube, pa sivi lasje, pa še marsikaj in kaj češ šov gre naprej, ta mlade prihajajo za nami in se je treba sprijazniti, težko obdobje.

Samo , če to začetno obdobje staranja  prestaneš, še kar ” gverajo” v starost nekatere, so kar aktivne v 60- ih…in naprej, res ni garancije in pravila.

Ne daj se tako zlahka in vztrajaj.

Pa kakšen lajf imate to, da se po 50tem obremenjujete z izgledom? Saj ne, da jaz ne dam nič nase in hodim naokoli zanemarjena, ampak vseeno – imam tako polno življenje, da se nimam časa v špegu gledat in štet gube. Se pogledam v špegu, matr suha koža, mal bolj mastno kremo bo treba kupot in gremo naprej! Al pa, me zjutraj špikne v hrbtu: matr, čedalje večkrat, bi treba mal več telovadit in greo naprej! In vse to potem tudi počnem. Ampak ne na ta način, da bi bila podobna svoji 25letni hčeri. Jasno je, da nimam in ne bom imela nikoli več take postave kot ona, niti tako sijočih las in tako visoko prsi kot ona.

Imam pa toliko modrosti in čutim toliko hvaležnosti, da greva lahko skupaj naokoli in izgledava obe svojim letom primerno, a obe zelo urejeni, a predvsem, kot mama in hči. Sem ponosna na naju obe, da kar pokam!

Da ne govorim o tem, kako ponosen na naju je mož oz.oči, ki je ravno tako lepo urejen, mini trebuščku in pleši navkljub.

Gledam Azro Širovnik, 69 let.
Kaj naj rečem? Izjemna lepotica. Zame osebno najlepša ženska kar sem jih videla kdaj. Kljub gubam, dobesedno sije! Azra je bila lepa ženska v mladosti in lepa je v starosti. Lepa in karizmatična, brez lepotnih operacij!

brezčasna lepotica, 07.04.2023 ob 17:46

Gledam Azro Širovnik, 69 let.
Kaj naj rečem? Izjemna lepotica. Zame osebno najlepša ženska kar sem jih videla kdaj. Kljub gubam, dobesedno sije! Azra je bila lepa ženska v mladosti in lepa je v starosti. Lepa in karizmatična, brez lepotnih operacij!

Ja ampak kaj ji pomaga, če je pa nezrela, šovinistka in ne preveč inteligentna avša kar se vidi po njenih cenenih doktor romanih za “ženskice”(torej ne za ženske).

Pozabila si na najbolj pomembno stvar in to je genetika.

Lej, to je tvoje mnenje. Azra je odlična, tako kot njena knjiga – Za ovinkom zakona. Priporočam v branje. ?

Ne bi vedla. Sama imam stres cele dneve,jok,zalost ze 14let pa zgledam zelo mlada. Pustimo podocnjake.. mislim ds se rodis s takim obrazom. Eni imajo pac mlad obraz

Enostavno, 07.04.2023 ob 18:53

Pozabila si na najbolj pomembno stvar in to je genetika.

Drži. Genetika je nekako kar na prvem mestu

Ženska pa naj pogleda svojo  mamo in očeta in njihove sorojence, kako se starajo/so se starali. Pa seveda nikotin in alkohol tudi možno postarata, dosti prej.

Poleg genetike je potrebno predvsem dovolj spanca na noč  in pa redni orgazmi – ja, ni šala…. ( zato, ker se pri orgazmu sproščajo vsi hormoni sreče,  predvsem pa hormon estgrogen, ki vpliva na nastanek kolagena,ki je pomemben za elastičnost, prožnost zgornjih dveh plasti naš ekože.; nivo estrogena pri ženski začne padati že po 35. letu, lahko  pa ohranjate in nadgrajujete njegov nivo v telesu ravno z orgazmi, po naravni poti, brez škode in kemije.

http://www.mirror.co.uk/news/real-life-stories/i-orgasm-every-day-its-24987694

Ljubimca si najdi. imam 15 let mlajšega pa se počutim njegovih let.

razlike med nama ni vidne, moji lasje o bujni, on pa siv in zgaran pri 35. genetika punce.

makacivcata, 07.04.2023 ob 16:50

ma kaki stara pa gubava??

ve ste mlade no.

Daj prase nedohebano, odhebi.

atikin, 07.04.2023 ob 19:35

Drži. Genetika je nekako kar na prvem mestu

Ženska pa naj pogleda svojo  mamo in očeta in njihove sorojence, kako se starajo/so se starali. Pa seveda nikotin in alkohol tudi možno postarata, dosti prej.

Poleg genetike je potrebno predvsem dovolj spanca na noč  in pa redni orgazmi – ja, ni šala…. ( zato, ker se pri orgazmu sproščajo vsi hormoni sreče,  predvsem pa hormon estgrogen, ki vpliva na nastanek kolagena,ki je pomemben za elastičnost, prožnost zgornjih dveh plasti naš ekože.; nivo estrogena pri ženski začne padati že po 35. letu, lahko  pa ohranjate in nadgrajujete njegov nivo v telesu ravno z orgazmi, po naravni poti, brez škode in kemije.

http://www.mirror.co.uk/news/real-life-stories/i-orgasm-every-day-its-24987694

http://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/orgasm-benefits#boost-of-estrogen

zdrav duh, 07.04.2023 ob 17:23

Dzabe ti zdrava hrana, zdrava vadba, zdravo okolje in kaj vem kaj se vse, ce nimas zdravega duha.

V moji druzini smo vsi mladostnejsi od dejanskih let, eni bolj zgubani, drugi manj, eni se pocasi gubamo, a vsi, ne glede na zgubanost, delujemo mladoliko, mladostno in vitalno.

Imamo smisel za humor, veder duh, optimisticen odnos do zivljenja in se znamo nosit z vsem, kar nam to servira.

V tem je vsa magija mladolikih ljudi.

V naši familiji so geni na naši strani. Seveda se staramo, ampak tudi sodelavci ne vedo, da sem deset ali več let starejša od njih. Psiha? Ma kakšna dobrovoljnost in ta stanja. Že nekaj let vibriram na meji depresije in zloma. Saj skrivam, vso energijo vlagam v pozitiven obraz, ko zaprem vrata sveta za seboj, pa me vleče kavč, utrujenost, zaspanost, brezvoljnost. Ne ravno samomorilne misli, ampak neka tiha pripravljenost, da tudi če se zjutraj ne zbudim, bo čist ok. Kot sveča pred koncem, kakšna iskra še da plamen, sicer pa bolj tlim kot gorim.

Gub nimam, imam pa par kil viška. Sivih las nimam, imam pa prej redke, kot goste. Počutim se še kar, čeprav nisem športni tip. Rada uživam, počivam, kofetamo, spijem penino, kaj dobrega pojem….Uporabljam make up, in zagledam par let manj. A kondicije nimam kaj dosti.

Gub niti nimam, lasje so mi komaj zdaj začeli siveti. Življenjske energije imam veliko, se mi zdi, da včasih naredim kot kakšna 30. letnica!

Ampak! Zdravje me prav pošteno …..martra! Bolijo me vsi sklepi, kolena, prsti na rokah in nogah, zdi se mi, da sem zelo občutljiva na vreme, tudi prehladim se hitro.

Vsak dan se maksimalno potrudim. Ko kam grem, se uredim, našminkam in poudarim oči.

Trudim se, da grem vsak dan na sprehod (cca eno uro), jem raznovrstno hrano, ampak dejstvo je, da se narave ne da prelisičiti. Kar bo, bo, pogumno naprej, ni druge.

Opažam pri samskih, da so že 40 letnice zelo zgubane in postarane, ali veliko predebele.

Kokoši???????, 07.04.2023 ob 18:07

Ja ampak kaj ji pomaga, če je pa nezrela, šovinistka in ne preveč inteligentna avša kar se vidi po njenih cenenih doktor romanih za “ženskice”(torej ne za ženske).

Pojej se!+

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close