Pri 35ih skoraj neizkušena?
S pogledi se vse začne. Tam se začne ustvarjati zaupanje, tako pri introvertirancih, kot pri ekstrovertirancih. Le da prvi gredo bolj počasi, drugi pa hitijo. Obojni pa imajo enake možnosti, da pride do zveze ali pa da ne pride. Ne nabijam jaz rad, jaz raje bolj počasi in krepko. 🙂
Robi, mogoče pa nisi razumel kaj je Pajek hotel povedat. Namreč jaz sem med vrsticami prebral, da pri dveh introvertirancih lahko vse ostane le pri gledanju.[/quote]
Lahko ostane, lahko pa ne….
Če si oba želita veze in če si zaupata, potem ne bo ostalo le pri gledanju.
Še vseeno so tudi pri introvertirancih v ozadju telesne potrebe. Razlika je v tem, da jih težje izrazijo in so bolj nezaupljivi in težje dostopni, kot pa odprti ljudje.
Odprti zato vidite le eno plat introvertirancih. To je tista v družbi. Ravno tam njihova zaprtost najbolj pride do izraza.
Doma pa so lahko čisto običajni ljudje.
Dva introvetiranca sploh morata najprej priti v stik, torej v družbi – ravno tam kjer njuna zaprtost najbolj pride do izraza. Kako naj se v takem primeru med njima sploh zgodi kaj več.[/quote]
Ravno tam se lahko zagledata. In tako se lahko začne.
Mojega introvertiranega znanca (25) so skušali sparčkat z introvertirano punco (22). Po 1,5 leta sta še vedno na začetku, med njima se ni čisto nič zgodilo in se očitno tudi ne bo.[/quote]
Mogoče pa si preveč neučakan(a). 🙂 Mogoče pa v svoji introvertiranosti ne delita vseh intimnih informacij z drugimi, tako kot ekstrovertiranci in ti ne veš vsega. 🙂
Jaz tud poznam veliko ekstrovertirancev, ki so se dali dol, v zvezo pa potem niso šli.
Pa jaz za ta konkretni primer vem čisto vse. Od njega izvem čisto vsako podrobnost glede njegovega (ne)intimnega življenja, tudi o (ne)dogajanju med njim in to punco.[/quote]
Nikoli ne moreš vedet ali veš vse, tudi če ti nekdo reče, da ti je vse povedal. Nekdo, ki ne želi nečesa o sebi povedat, tebe pa zanima, ti bo pač rekel, da ti je povedal vse, da se reši tvoje radovednosti.
Ampak tudi če veš vse, ne vem kaj želiš povedat. Da si človek, ki se mu lahko zaupa ali pa da po enem primeru sklepaš, da se vsem podobnim godi enako, kot temu paru?
Ne bom razlagal, kako mi uspe o njem zanesljivo izvedet čisto vse, kajti to ni bistvo te teme.
Skušam ti povedat to, o čemer govori tudi Spider: da je skoraj 100% verjetnost, da se ne bo nič zgodilo med zadržanim fantom in zadržano punco. Onadva sta več kot zgovoren primer. Vedno mora nekdo biti bolj drzen in iti v akcijo.
Skušam ti povedat to, o čemer govori tudi Spider: da je skoraj 100% verjetnost, da se ne bo nič zgodilo med zadržanim fantom in zadržano punco. Onadva sta več kot zgovoren primer. Vedno mora nekdo biti bolj drzen in iti v akcijo.[/quote]
Onadva sta lahko kvečjemu več kot zgovoren primer temu, da dva, ki si nista dovolj všeč, pač ne gresta naprej oziroma si nihče ne drzne ničesar narediti, ker za to nima posebnega razloga. Zakaj pa misliš, da je ravno introvertiranost razlog?
A misliš, da bi si kar mogla padit v objem, samo zato, ker ste ju vi poskusili združiti?
To pa ni nujno. Veliko je parov, kjer je eden na moč glasen, drugi pa morda komaj pove tri besede. No, razen, če ne sme ali pa ne pride do besede :-)[/quote]
Se strinjam z Boom-om. Poznam primere, ko se nasprotja močno privlačijo. Vsak nekaj doprinese v odnos in pri drugem dobi tisto, česar sam nima:).
Ni nujno da bi si morala padet v objem, toda morda navzven samo izgleda kot da si nista všeč, dejansko pa je lahko ravno v njuni zadržanosti vzrok, da nikoli ne pristaneta skupaj. Njega dobro poznam in vidi se iz aviona, da se med njima nič ne zgodi samo zato, ker si nihče od njiju ne upa naredit korak naprej, zato vse ostane le pri prijateljstvu, kljub temu da sta si morda všeč. Introvertiranost zna biti huda zavora pri izražanju naklonjenosti, pa se takim ljudem zdi varneje če nič ne ukrenejo in potem nezavedno mislijo, da si niso všeč.
Seveda je lahko ovira. Ljudje smo polni ovir in introvertiranost je le ena od neštetih. Vsaka ovira pa ima nekje svoj temelj oziroma steber, na katerem stoji in ta steber lahko porušimo, če ga najdemo. Običajno gre samo za prepričanja, ki jih gojimo zaradi napačnih predstav o svetu ali sebi.
Potrdil si kar ti jaz že cel čas dopovedujem. Namreč s tem si negiral svojo prejšnjo izjavo:
V enem prispevku pišeš eno, v drugem pa nekaj čisto kontra. Pa pustimo zdaj to. Skratka, skoraj je pravilo da se med introvertiranim fantom in introvertirano punco ne bo nič zgodilo. Primeri iz resničnega življenja to potrjujejo.
Podpis. Tako kot ženske odbijajo nesamozavestni tipi, tako tudi za nas tipe ni nič bolj odbijajočega kot nesamozavestna punca oz. ženska. Mene so skušali sparčkat s punco, ki naokoli pošilja maile s seksualnimi vsebinami, sama pa še nikoli ni imela fanta, kar pomeni da tudi seksala še ni. Vprašanje če je sploh prišla do prvega poljuba, kljub temu da ima 24 let. Ko je prišla na obisk, smo se družili cel popoldan in še večer, pa se me ni niti v oči upala pogledat. Ne vem če me je vsega skupaj gledala v oči več kot 5 sekund. Še ko sem jo povabil na kavo, mi je odvrnila da ni treba, ker da si kavo lahko doma skuha. Postalo mi je jasno da ne bo šlo drugače kot z direktnostjo, in sem ji napisal da jo vabim na zmenek, ne pa na kavo. Njen odziv je bil: “JEBAT GA, NE MOREM SE NA VSE SPOZNAT!” Od takrat dalje sploh nimam več volje se ukvarjat z nesamozavestnimi puncami in tako punco se da razbrati brez da bi z njo sploh kdaj spregovoril.
Lahko rečem da če je neka ženska še devica pri teh letih ter ni bila spolno zlorabljena, je vzrok v tem kar navaja liiss, ali gre za pretirano izbirčnost, ali pa še sama ne ve kakšnega tipa si sploh želi. Slednje pa pomeni da se taka ženska čustveno ni razvila.[/quote]To zgodbo sem prebrala že na enih treh različnih forumih, zdaj ne vem, ali gre za isto punco in več tipov, saj menda ne gre za istega pisca, da še zdaj ne more pozabiti tega bežnega dogodka s tako nezanimivo punco, ki je, če še ni imela pri 24 fanta, itak zakompleksana, frigidna pa še grda… škoda, da ti je samo do seksualnih izkušenj s puncami, ker sicer bi mogoče skužil, da to sploh ni slaba diplomatska reakcija punce, ki te je pač zavrnila, ki da ker je samska in še nikogar ni imela, pač ni takoj vsa vzhičena, ko ji nekdo reče za dejt, kar si ti verjetno predvideval, ker če nikogar še ni imela, bo pa vsak dober, ane?[/quote]
Podpišem! Tudi meni se zdi da gre za istega avtorja, še stil pisanja je isti, multicnick pač.
Boom, napisal si, da se večina prvih zvez ne obnese. Se strinjam. Pa vendar se večina drugih, tretjih … vez tudi ne obnese. Katera pa se obnese? Tista, ki traja, dokler eden od partnerjev ne umre? Vsaka veza ima rok trajanja, prav vsaka. Če je imel nekdo 1. vezo 3 leta, 2. vezo 1 leto, 3 vezo 4,5 leta, zdaj pa je samski, katera veza se je potlej obnesla? 🙂
Osebno poznam 2 para, ki sta skupaj že od začetka, oba po okoli 7 let in se veza samo še nadgrajuje in ni videt da jima karkoli šteka. Ja, vem, rekel, bo, izjema potrjuje pravilo. Pa vendar, razmisli o zgornjem sestavku 🙂
Boom je napisal večina prviz zvez se ne obnese. To pomeni, da so tudi izjeme že vključene Krivokljun.
Edino pravilo, da se zveza obnese je, da je to takrat, ko se človek sprejme in najde temu primernega partnerja. Kdor bo ves čas iskal vzroke za neuspeh samo v drugih, bo takole taval celo življenje, sicer pa imajo vsi možnost sprejeti se in najti ustreznega partnerja. Kako se sprejeti, je pa že druga zgodba. Vsak išče svojo pot, le da so eni bolj v temi, drugi pa malo manj.
Ja in to se lahko večkrat ponovi. Razen če ti misliš, da boš s to svojo deklino do smrti ;)[/quote]
Seveda si to domišljam. 🙂 Ampak, ker to ni odvisno samo od mene, sem malo manj domišljav. 🙂
Obnese se tista, kjer oba vsaj približno vesta kaj hočeta in imata približno enake interese, cilje, predvsem pa čustva drug do drugega in manj do ciljev in interesov. Tudi spolna privlačnost ni popolnoma nič odveč. Da se danes veliko zvez ne obnese pa se mi zdi, da še daleč ni vzrok v tem, da ljudje ne bi bili “ustvarjeni drug za drugega”, temveč v nečem, čemur pravimo razvajenost. Dejstvo pa je, da pot do tega, da ljudje sploh spoznajo kaj hočejo ter da pridejo do tudi spoznanja, da se svet ne vrti samo zaradi njih, lahko vodi edino skozi izkušnje – tudi z zvezami. Se je pa seveda pri tem treba tudi kaj naučiti. To pa je velikokrat problem, ja.
A ja, zveza, za katero lahko rečemo, da se je obnesla, seveda ni nujno tudi forever after. Morda je prav način razhoda tisti pravi pokazatelj, ali je bila uspešna, ali ne.
Obnese se tista, kjer oba vsaj približno vesta kaj hočeta in imata približno enake interese, cilje, predvsem pa čustva drug do drugega in manj do ciljev in interesov. Tudi spolna privlačnost ni popolnoma nič odveč. Da se danes veliko zvez ne obnese pa se mi zdi, da še daleč ni vzrok v tem, da ljudje ne bi bili “ustvarjeni drug za drugega”, temveč v nečem, čemur pravimo razvajenost. Dejstvo pa je, da pot do tega, da ljudje sploh spoznajo kaj hočejo ter da pridejo do tudi spoznanja, da se svet ne vrti samo zaradi njih, lahko vodi edino skozi izkušnje – tudi z zvezami. Se je pa seveda pri tem treba tudi kaj naučiti. To pa je velikokrat problem, ja.
A ja, zveza, za katero lahko rečemo, da se je obnesla, seveda ni nujno tudi forever after. Morda je prav način razhoda tisti pravi pokazatelj, ali je bila uspešna, ali ne.[/quote]Če nekdo “točno ve” kaj mora drugi naredit zato, da bi bil sam srečen…. in oni drugi tudi “točno ve” ravno obratno…. se lahko hudo iskri pa ne bo dolgo trajalo. 😉
Partnerja je potrebno sprejeti takšnega kot je. Pomembno pa je, da smo s takšnim lahko tudi zadovoljni. Če nam kot takšen ne ustreza, in ga želimo spreminjat, kljub temu, da sam tega ne želi/zmore, smo že na napačni poti. Včasih moramo spremeniti sebe, da se spremenijo drugi, nikoli pa ne moremo spremeniti drugih, da bi se spremenili mi sami (da bi se mi bolje počutili) in to slednje dela večina.
Forum je zaprt za komentiranje.