Najdi forum

Prhljaj

Ima katera izkušnje s kakšnim šamponom proti prhljaju?
Rada bi si kupila od Vishya ampak ne vem ali kaj pomaga ali ne?….Prhljaj imam po celi glavi in zgleda kakor nek prah na laseh………….preizkusila sem že vse tudi Oranozol ampak mi nič ne pomaga……
Najlepša hvala za odgovore!

Lep dan Leja

Ko si umivaš lase, si ji na koncu speri še z razradčenim jabolčnim kisom (pol deci na 1 liter vode). Meni to najbolj pomaga. Nekaj časa (par ur) ti smrdijo lasje po kisu, ampak se zelo lepo svetijo in lasišče me nič ne srbi.

V aprilski številki revije GLOSS je dermatologinja Metka Adamič napisala obširen članek na temo prhljaj in seboreja. Poišči revijo v knjižnici.
Odvisno je tudi od posameznika kateri šampon proti prhljaju mu ustreza. Najboljše, da sama preizkusiš. Meni osebno pomaga edino šampon od Welede – proti prhljaju. (vsebuje rožmarin). Prodajajo ga v DM.
Lep pozdrav,

Zdravo!

Naj ti povem, da sem jaz že kupila tudi nekaj šamponov za prhljaj, dokler se nisem odločila za Vichy-jevega, in sicer za suhe lase. Nobeden mi ni pomagal, le ta. Če sem si umila z ostalimi in potem prešla na navaden šampon sem dobila nazaj še več prhljaja.
Res pa je da sem ga uporabljala ene tri tedne, potem na nazaj na navaden šampon, in nato zopet 2 tedna. Tako sem se ga znebila, mogoč ga še vidim kje, ampak zelo redko, pa tudi lasišče me več ne srbi, če si po treh dneh glave ne operem.Če ga predolgo uporabljaš, si lahko poškuduješ lasišče in ti zelo izsuši, zato dobiš še več prhljaja.
Res pa je, da ima vsak drugačne značilnosti, lahko poizkusiš, pride nekje 2000 sit.
Naprej pa ugotovi kakšne lase imaš, ali so suhi ali mastni. Saj imaš šampon za suhe in mastne lase. Dobra lastnost je tudi ta, da sem imela lase gladke, kot da bi bili iz svile, pa še balzama si nisem dala gor. Ni bilo nobenih problemom pri razčesavanju, saj imam tanke in dolge lase.

čao

Več let sem se borila proti prhljaju in končno sem ga odpravila. V nekem frizerskem salonu sem si dala pregledati lasišče, predpisali so mi šampon in olje.
Po drugem umivanju je bilo za 50% bolje.Danes sem brez njega.

Tako kot zajčica sem tudi jaz imela težave in šla sem v en frizerski salon.Tam so mi naredili brezplačen pregled lasišča, vse ostale zadeve, šampon in ampule pa se plačajo, če jih seveda vzameš. Imajo več vrst ampul in terapij, ki ti joseveda na podlagi pregleda predlaga strokovnjak za te zadeve.Firma šamponov je KUTH in imajo sedež v Izoli.
Delujejo po več frizerskih salonih po celi Sloveniji.
Se splača.

Priporočam Vichyjev šampon proti prhljaju. Vsaj meni je pomagal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close