Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Preživninski sklad

Preživninski sklad

A ve katera koliko časa traja, da dobiš odločbo iz preživninskega sklada od oddaje vloge? Potrdilo o njihovem prejemu sem dobila, če bi kakšen papir manjkal, pa tudi mislim, da bi me v tem času že obvestili. Oddala sem jo namreč 05.12.2007 in od njih dobila potrdilo 07.12.2007.

2 meseca majo časa in tolk bodo na žalost tudi najverjetneje rabil. Pokliči jih zadnji teden januarja pa vprašaj kako kaže.

Še to me zanima, če traja 2 meseca, potem bi naj marca dobila….samo na njihovi strani piše nekako, da ima druga stran 15 dni časa da se pritoži ali kako?

In če pol marca dobim je znesek 69 € ali koliko???

Napisala sem nanreč, da zadnjih 10 mesecev ni bilo preživnine.

Preveč me firbec daje, da bi čakala do ponedeljka, ko jih lahko pokličem.

Hvala, če se ti da še na to odgovorit.

ne, ne oni imajo 2 meseca časa o tvoji vlogi odločit. Vendar to ne pomeni, da ti bo pravica pripadla čez 3 mesece.

Če ti pravica pripada, ti bo pripadala od januarja dalje (ker si vlogo vložila v mesecu pred tem), nakazilo pa boš dobila 15. v mesecu po prejetju njihove odločitve. Jasno, s poračunom.

Glede višine nakazila sem te zato vprašala, ker je znanka napisala da tudi ni prejemala preživnine 1 leto in je dobila znesek za celo leto nazaj.

Sicer pa se že veselim, kako bo ex pogledal, ko bo to videl…ziher bom spet ,,hijena,, ki samo denar vidi in nanj študira…..

glej kaj piše na njihovi strani:
http://www.jps-rs.si/prezivninski-sklad.php?id=14

3. Imam dva otroka. Eden je še mladoleten, eden pa je star 19 let in študira. Njun oče preživnine ne plačuje in ima iz tega naslova dolg že 2 milijona tolarjev. Mi bo sklad povrnil dolg?

Otroci, ki so stari več kot 18 let, nimajo pravice iz naslova nadomestila preživnine, tako vam svetujemo, da v primeru, da se odločite vlagati zahtevo na sklad, vložite le za mlajšega otroka. Sklad tudi ne poravnava obveznosti za nazaj, temveč pridobi otrok pravico od naslednjega meseca, ko zakoniti zastopnik vloži zahtevo na sklad, seveda ob pogoju, da so izpolnjeni vsi zakonski pogoji za priznanje pravice. Sklad nato v primeru, da nadomestilo otroku prizna, izplačuje nadomestilo na podlagi izvršljive odločbe, do 15. v mesecu za tekoči mesec.

Hvala, to sem tudi sama videla.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close