Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti preživnina

preživnina

Spoštovani

Hčerka živi pri babici, tam ima stalno prebivališče. Stara je devetnajst let in pol. Tretji letnik srednje šole je obiskovala dvakrat in sicer – predlansko leto redno in lansko leto kot samoizobraževalka v izobraževanju odraslih. Že lansko leto sem komaj prišla do potrdila o šolanju, letos pa se je zgodba ponovila.

Torej, zdaj smo oktobra, potrdila mi kljub pisnemu pozivu še ni poslala. Preverila sem na pristojni CSD, ki jo je tudi pozval k predložitvi potrdila, ampak se tudi na to ni odzvala, torej tudi oni nimajo potrdila oz. podatka ali se šola.

V bistvu ne vem, ali se sploh še šola ali ne.V pisnem pozivu sem ji napisala, da ji preživnine ne bom nakazala dokler mi ne predloži potrdila o šolanju (dolžna sem jo plačati do 20. oktobra).
V lanskem letu je naredila 4 izpite, na njeno študentsko napotnico je delal njen fant… Ampak ne kompliciram okrog tega.
Me pa zanima, ali sem še dolžna plačevati preživnino glede na to, da ne vem, ali se sploh še šola, polnoletna pa je že in ignorira tako mene, kot tudi uradne službe.
Kaj mi svetujete?

Spoštovani,

preživnino ste dolžni vaši hčerki plačevati najkasneje do dopolnjenega 26. leta in le v času rednega šolanja, kar pomeni, da boste tako ali drugače morali ugotoviti, kakšen je status vaše hčerke, V nasprotnem primeru vam svetujem, da ji preživnine ne plačate, temveč jo shranite za primer, če bi se kasneje ugotovilo, da se vendarle redno šola in vaša preživninska obveznost obstaja tudi za nazaj. Poskusite še s poizvedbo pri šoli, v kateri naj bi se šolala.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani

Hvala za vaš odgovor.
Zanima pa me še, kaj pomeni redno šolanje – namreč otroci se zdaj vpisujejo v izobraževanje odraslih, kot samoizobraževalci in nekatere šole jim dajejo potrdila o vpisu.

Ponavadi smo redno šolanje razumeli vsaj za srednjo šolo tako, da je otrok pač vsak dan v šoli.
Kaj torej pomeni – se redno šola zdaj?

Spoštovani!

To pomeni dokler se otrok šola na katerem koli izobraževalnem zavodu.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close