Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti prezivnina po 3h letih …nujno

prezivnina po 3h letih …nujno

Pozdravljeni

bom poskusila na kratko obrazloziti vso situacijo. Med nosecnostjo sem ostala sama, partner je “pobegnil”. Hcerko je nato vseeno videl “nazadnje”, ko je bila stara 3 mesece. Ocetovstvo takrat ni bilo navedeno, saj me je psihično uničeval. Ko sem mu takrat rekla, kdaj greva uredit očetovstvo je spet “poniknil”.
Ko je bila hčerka stara 2 leti in pol je začela spraševati po očetu in zato sem jo peljala (nenapovedano) k njemu. Vmes hčerke ni videl 2 leti, čeprav je stanoval nedaleč od mene, smo se vidli mogoče 5x (leta 2011)- po tistem ko sva bili pri njemu
Trudila sem se vzpostaviti stik z njim, vendar je bilo zaman….Letos sem “pridobila” njegov čas in smo se dobili v Lipici. Glede na to, da je prišel s partnerko (sam je dobro vedel, da bi se rada pogovorila glede priznanja očetovstva, kar je bilo ob prisotnosti njegovega dekleta nemogoče), pač nisva komunicirala, s hčerko pa se tudi ni pretirano ukvarjal.Ker po “nevemkolikih” sms-ih in prošnjah za pol ure časa nisem dobila ne odgovorov še manj pa njegov “dragoceni” čas, sem na CSD podala izjavo oziroma navedla očeta. Očetovstvo je nato le priznal konec julija letos.
Od CSD-ja sem dobila le povabilo, da se zglasim v času uradnih ur, citiram: ” zaradi razjasnitev okoliščin v zvezi z otroškim dodatkom, ki vam je bil odobren na našem centru”. Tam so mi povedali, da je g. G le priznal očetovstvo. Narejen je bil zapisnik, da o tem pač nisem imela pojma, in tudi soc. delavka ni vedela, zakaj je to prišlo v roke njej in ne soc.delavki, ki se s tem ukvarja.
Vprašala sem tudi, kaj moram sedaj narediti in mi je gospa prijazno odgovorila, da moram na sodišče vložiti zahtevek za določitev visine preživnine še ta mesec.
Sedaj pa (po domače: o teh stvareh sem “zelena”) me zanima: kako naj vložim zahtevek? iskala sem že primere kako napisat, pa nisem našla. Glede na to, da mora biti to oddano do petka, nimam veliko časa, kajne? V glavnem, ali naj v vlogi podam podatke o tem, koliko je bil z otrokom? ali razlagam situacijo, kot jo tu, ali le napišem, da zahtevam preživnino?
Zanima me tudi, ali je g. G dolžan plačati preživnino za nazaj, če je bil vpisan šele sedaj kot oče. Potrebujem odvetnika? kako je s plačilom le-tega? Sama si ga namreč nikakor ne morem privoščiti.
Naj povem, da se z njim nikakor ne morem normalno pogovoriti, saj “nima časa”, mi ne odgovarja na sms-e, je pa res, da ga ne kličem. tako da verjetno sporazumno ali kako že to ne bova rešila.
In ali bom mogla do “obravnave” podati vse njegove smse o tem, da on ni oče?
Vem, da je veliko vprašanj, pa vseeno: lepo prosim za odgovore.

V naprej se vam iskreno zahvaljujem za vaš čas.

Lep dan želim

Spoštovani!

Preživnino lahko zahtevate tudi za nazaj. Predlagamo vam, da se obrnete na odvetnika po lastni izbiri saj vam bo le-ta lahko pravilno pomagal, saj je za sestavljanje vloge potrebno določeno pravno zanje. V kolikor je vaš osebni dohodek zelo nizek imate možnost koristiti institut brezplačne pravne pomoči. Najlažje bo, da se obrnete na službo za brezplačno pravno pomoč, kjer vam bodo vse razložili in povedali kakšen je cenzus za dodelitev brezplačne pravne pomoči ter ali ta cenzus dosegate. V kolikor dosegate ta cenzus potem boste izpolnili vlogo za odobritev BPP ter boste ob odobritvi le-te napoteni k odvetniku po lastni izbiri ( odvetnik se mora strinjati s tem, da bo opravljal delo v okviru BPP, zato vam predlagamo, da si najprej najdete odvetnika in nato oddate vlogo za pridobitev BPP ).

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close