Preživnina, osebni stečaj, služba
Spoštovani,
Imela sem s.p., v nekem večjem poslu se ni izšlo (naročnik ni plačal meni, jaz pa ne morem mojem podizvajalcu. Naročnik je v stečaju, premoženja ima zelo zelo malo.
Podizvajalec me toži. Blokirane imam vse TR, plombo na nepremičninah. Zadeva je na 1.st. Na srečo sem si našla službo, s.p. pa zaprla.
V prejšnjem zakonu imam 2 otroka, plačujem preživnino. Z novim partnerjem sem noseča.
Težko je živeti v negotovosti. Z podizvajalcem oz. upnikom bi rada sklenila izvensodni pobot in zaživela na novo. Če to ne bo mogoče, bom ob premoženje (vtedno cca 10% dolga) preostanek pa bi z mojo plačo plačevala še 15-20 let. V primeru neuspešnega pobota bi šla torej raje v osebni stečaj.
Preživnina pri osebnem stečaju je navzgor omejena, veste morda znesek? Meni ostane zajamčena plača?
Vljudno prosim za odgovor, lep pozdrav!
Spoštovani!
Glede na trenutno situacijo predlagamo, da vložite tožbo na znižanje preživnine. O tem, da naj bi bila preživnina navzgor omejena zakon ne določa ničesar, res pa je da bi vam naj v skladu z določili Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju ostala minimalna plača zmanjšana za plačilo davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.