Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo prevoz v službo

prevoz v službo

zanima me, kdaj bo uskladitev za tiste, ki nimamo javnega prevoza do službe in nam štejejo ceno goriva. Zdi se mi, da bi že bil čas.

S trenutno kilometrino ne uspeš pokriti vseh stroškov prevoza? Kaj voziš Audi 8 ?

Ne vem sicer pod katero kolektivno pogodbo padete, toda povračila stroškov prevoza po zadnji KP o izredni uskladitvi plač za leto 2007 in načinu usklajevanja plač, povračilu stroškov v zvezi z delom in drugih osebnih prejemkov za leti 2008 in 2009 (sicer še ni objavljena v UL, velja pa za vse dejavnosti, ki nimajo svoje KP, ali pa tista področja, ki jih KP dejavnosti ne urejajo) se celo znižujejo: prej npr. str. javnega prevoza, zdaj le 60% cene najcenejšega javnega prevoza; tam kjer ni možen javni prevoz prej 0,15 EUR/km, zdaj 0,13 EUr /km.

ojlala. – mi poveš, kako ti pokrivaš stroške s sedanjo kilometrino???? Sama se vozim 34 km v eno smer in niti pod razno ne pridem skozi. Pa nimam Audija 8.

Do najbližjega javnega prevoza?

ne živimo vsi v Ljubljani in imamo na razpolago javni prevoz. Tam, kjer jaz delam in kamor se jaz vozim sploh ni javnega prevoza.Vozi samo šolski kombi in pa avtobus v dopoldanskem času(mislim da okrog 11 h.)

Letni stroški za 30.000km :

Amortizacija = 1.700 €ur
Zavarovanje = 400 €ur
Bencin = 2.100 €ur
Servis/gume = 300 eur

Skupaj = 4.500 €ur oziroma 0,15€ur/km

Torej se izide tudi ob današnjih cenah bencina, dosedaj si pa bila vseskozi v plusu, pa sem prepričan da nisi nič vračala.

ojlala.
a ti slučajno delaš v računovodstvu, ker če delaš predvidevam, da vam gre slabo. Kaj si pa amortizirala?Nekje si verjetno rabila začetni kapital za avto. če grem v penzijo mi npr. ta amorizacija izplača avto po 10-tih letih…., pa stroški vzdrževanja so bistveno dražji, pa zavarovanje tudi…. Pa vozim avto srednjega cenovnega razreda, kateri je za te razdalje tudi potreben, če ne zaradi druzga pa zaradi varnosti.

Tudi jaz se vozim z avtom ( drugače ne gre), pa mi povrnejo 60% od najcenejšega javnega prevoza t.j. vlak, do katerega imam pa 7 km.

Za amortizacijo enega avtomobila (ni potrebno novega) bo več kot zadoščal moj znesek.

Za 30 km je potreben avto srednjega razreda…ne se hecat…

Ps. zakaj nam bi šlo slabo, mislim da je iz napisanega razvidno da znamo s stroški, mar ne?

ojlala, hahaha

če pri sebi upoštevam samo bencin, je razlika 20€ – letno 240€. Je toliko samo letna amortizacija?
Kaj pa cestnina, vzdrževanje, registracija,… ??
3/4 kilomtrov, ki jih naredim z avtom, je pot v službo in nazaj (mesečno 1400 km). Če upoštevam 3/*4 vseh nastalih stroškov z avtom, sem v konkretni izgubi z povračilom kilometrine.

Upam, da ne delaš predračunov.

Tole nima pa ne repa ne glave…daj številke na dan, pa da vidimo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close