Prevoz na delo
Pozdravljeni,
upam da mi lahko svetujete, kaj bi bilo v mojem primeru najbolje. Situacija je taka:
Že odkar sem zaposlena, dejansko stanujem v Ljubljani, stalno prebivališče pa sem do nedolgo nazaj imela v Celju. Delodajalec je to vedel in so mi tudi plačali prevoz na delo kot bi živela v Celju (čeprav so kot rečeno vsi vedeli, da sem v Ljubljani. Dobra volja pač, pa davčno optimiranje:)
No dva meseca nazaj pa sem se uradno stalno prijavila v Ljubljani, o čemer sem delodajalca (kadrovnico ter osebo, ki obračunava plače) tudi pisno obvestila. A od takrat še vedno dobivam nadomestilo za Celje – kot jih poznam, so čisto pozabili to spremeniti in mi nakazati manj.
Kaj, če sem tiho in nič ne omenim? Me lahko doleti kakšna kazen? Mislim kazen s strani države. S strani delodajalca ne bo kazni, ker smo pač zmenjeni da dobim tolk in tolk, in tudi če bi mi sedaj dajali manj potnih stroškov, bi mi pa plačo malo povečali… kar je seveda zame manj ugodno, ker bo potem moja plača večja in bom bolj obdavčena.
Skratka na strani delodajalca ni nobenih problemov, samo skrbi me Durs, če to ugotovijo, da mi za nazaj predpišejo kake obresti. Vendar pa po drugi strani sem jaz uradno obvestila delodajalca… potemtakem je on sam kriv, če mi ni manj nakazal…
Kaj menite, moram res vztrajati, da mi nakažejo manj prevoza?
AMpak saj jaz sem delodajalca uradno obvestila o tem, da sem zdaj v Ljubljani. In če je on pozabu to upoštevat pri prevozu, zakaj bi bila jaz ‘kriva’. Kriva sem edino tega, da nisem na to opozorila, ampak dejansko sem naredila kar je blo treba (obvestiti o novem bivališču)…
Za koliko let nazaj pa Durs lahko to gleda, morda veš?
Forum je zaprt za komentiranje.