Prevoz letališče Istanbul-mesto
Ciao!
Mi smo tudi prispeli z Brnika ob priblizno isti uri. Ce ti ni problem pocakat do 6h zjutraj, je najboljsa in poceni varianta metro. Je zelo enostavno; gres do postaje Zeytinburnu (mislim, da je sesta po vrsti iz letalisca), nato pa prestopis na tramvaj, ki je cisto zraven (prva postaja) in gres direktno do postaje Sultanahmet. Voznja traja cca 45 min. Cena karte za metro kot tudi za tramvaj je enaka in sicer 1,10 turske lire, skupaj te tako pride od letalisca do centra 2,20 YTL (1 EUR=1,7 YTL).
Ko si enkrat na Sultanahmetu, imas do hostlov (ki jih je kar nekaj v blizini) cca 5 min pes. Zelo enostavno in prirocno. Ce te se kaj zanima, pa vprasaj.
Lepo se imej in uzivaj,
Frenk
Ciao!
Si nebi nikoli mislil, da je na svetu toliko pametnih ljudi, da napisejo nekaj, predno to sploh preverijo.
Kako naj bodo info stare par let, ce pa sem bil pred kratkim dol. Povezavo letalisce- Sultanahmet v kombinaciji metro in tramvaj, najprej sam probaj ter sele nato dajaj izjave, da je ta povezava od rok ter ne zavajaj nic hudega slutece ljudi.
Glede avtobusa in taksija pa ne bom komentiral, ker pac nisem probal, ker se mi je osebno zdela kombinacija metro-tramvaj boljsa.
Lp, Frenk
Se strinjam, tut jest sem se ravno vrnil iz Istanbula in tale kombinacija metro+tramvaj ni cist nic od rok, prav nasprotno, hitro, sigurno, poceni pa še direkt v Sultanahmed te pripelje. Jest bi počakal na letališču, taksiji so hudičevo dragi v Istanbulu, si pa predstavljam, da iz letališča še tok bolj. Iztok
Se strinjam, da je treba vse preverit. Kot sem napisal, so moje informacije stare nekaj let. Odgovarjal sem Vesni. Prav tako, kakor si istočasno tudi ti Frenky. En mali nesporazumček.
Mene je bus pač pripeljal od vrat letališča do Sultanahmeta brez prestopanja ob desetih zvečer. Vprašanje kako takrat vozijo metroji in tramvaji.
Taksi iz Sultanahmeta do letališča je bil takrat približno 13USD v lirah seveda.
Lp. Matej
Tudi mi smo imeli identicen urnik za polet ob 5.40. Lahko gres spet kombinacija tramvaj-metro. Ce te bo zanimalo se pozanimaj za urnike, ko bos tam. Vozijo nekje do polnoci.
Drugace pa obstaja se ena dobra in ugodna varianta.Mi smo se namrec peljali nazaj s kombijem, ki naj bi odpeljal izpred hostla ob 03.00, ampak je zamudil pol ure. Pobral pa nas je kar nekaj izpred razlicnih hostlov/hotelov. Pozanimaj se tam kamor bos spala, ce imajo tudi oni organiziran taksen prevoz.Drugace pa pejdi do Istanbu hostla(blizu Modre moseje) odkoder smo tudi mi startali.Na letalisce smo prispeli ob 04.00 uri. Cena prevoza pa je v zacetku maja bila 6,00 YTL.
Drugace pa probaj bit na letaliscu, ce se le da do 04.00 ure, ker gres cez nekaj kontrol. To pa vse skupaj kar traja in traja. Pa lepo se imej.
Pozdrav,
Frenky
Ojla Vesna!
Jaz sem se tudi pravkar vrnila iz Istanbula. Jaz sem uporabljala kar taxi, saj se mi je zdelo se najbolj prirocno (te pelje kamor ces, pa tudi sparala nisem prevec). Za pot nazaj mesto(obomcje Taksim)-letalisce (odohod letala 5:40) sem tudi vezla taxi, in ce ti povem po pravici sploh ne vem koliko je stalo (mislim da tam okoli 40.000.000 turskih lir).
Uzivaj v prelepem mestu.
Lp
Hvala lepa vsem za odgovore! Se mi zdi, da ne bo problema,
ker sem dobila zelo izcrpne info.
Frenky upam, da se vkratkem oglasis zaradi afriških slikc –
bi obenem lahko se kaj podebatirala o Turciji, o Istanbulu 😉 !
Soraya – ki si se ravno vrnila iz Istanbula…prosim napiši še kaj…jaz grem zelo kmalu tja in to prvič…saj veš vsaka info je dobrodošla…zanima me pa vse od kaj si ogledati, kje jesti, kaksne so cene, kaksni so ljudje…skratka čim več!
Pozdravcek V@
Forum je zaprt za komentiranje.