prevoz hrane na hrvaško
Mi hodimo prek Gračišča, pa še nikoli nismo imeli problemov; peljali smo od pijače, klobas, sirov,… skoraj vse, kar smo potrebovali.
So pa lani v Puli odprli nakupovalni center Getro in za letošnji dopust nimam namena peljati kaj veliko s sabo, saj tam prodajaja (tudi slovensko! ) robo ceneje kot pri nas. Preveri, če imaš tudi ti kako tako možnost v bližini.
Meni je bilo vedno bedno vlačiti s sabo hrano. Prvič, na dopust človek ne gre šparat ampak se sprostit. Šparaš lahko doma celo leto. Drugič, še kamor sem šel, so bile cene v trgovinah in gostilnah primerljive z našimi. Ampak povprečen slovenski počitnikar primerja nakup mesa v Interšparu v Ljubljani s ceno mesa v samem kampu, ker se mu zdi predaleč stopiti tistih 200m do prve trgovine izven kampa in primerja ceno večerje z izbranimi ribami v obmorski restavraciji s ceno menuja v McDonaldsu. In potem okoli trobi, kako je hrvaška nazarensko draga.
P.S. Mojemu prijatelju so 3 leta zapored cariniki zaplenili po šteko laškega piva. Potem je končno šel na morje brez njega in ugotovil, da je v trgovini, ki je 100m od kampa, laško točno 7 Sit dražje kot v sloveniji. Potem pa izračunajte, kaj se splača………
MI smo bili na Hrvaški obali prejšnji vikend. S seboj smo peljali nekaj hrane (nihče nas ni nič vprašal). Je pa res, da vse dobiš dol in da bistvene razike v ceni ni. Na poletni dopust bom vzela predvsem pijačo (naši sokovi so mnogo boljši, so pa dol veliko dražji) in sveže meso v hladilni torbi, že spakirano za zamrzovalnik (našemu še vedno bolj zaupam, ter nekaj drobnarij, ki jih uporabljam pri kuhi (začimbe,….). Zagotovo pa bom testenine, krompir,… kupila kar tam. Ista kakovost, približno iste cene in sproti vidiš, kaj potrebuješ.
Forum je zaprt za komentiranje.