prevoz do Makedonije
Jaz sem sel lani jeseni z vlakom v Solun. Pot je sla skozi zagreb, beograd in skopje. Ustavlja pa skoraj v vsakem selu. Do soluna je voznja trajala cca 25 ur, tako, da bi morala do skopja trajati pod 20 urami. Rabis vizo za makedonijo, ki jo dobis v enem dnevu na mak. ambasadi na dunajski (pri ekonomskem faksu). 25eurov
Karto pa najceneje dobis v agenciji wasteels, ki ima pisarno na zelezniski postaji. ce se prav spomnim je bila cena do soluna okoli 15 jurjev.
LP L
Makedonsko veleposlaništvo se je preselilo na Prešernovo c. 2, tel: 01 4210 021. Sem ravno danes klicarila.
Drugače pa je šla sodelavka lansko pomlad, mislim, da za prvomajske. Menda je bilo peklensko vroče, šli so z avtom, brez problemov, če se voziš ponoči, za sinkota pa je plačala polno ceno vize.
Znanec iz Makedonije, ki živi in dela že 25 let tukaj v sloveniji hodi domov vedno z avtobusom.Pravi, da je na ta način najhitreje in najceneje doma.Seveda varijanta-letalo je hitrejša…..cena ……..Enkrat sem ga tudi sam peljal v Ljubljano na avtobus.Peljati se pa moraš z avtobusi nekega privatnika iz Makedonije.To so taki rumeni avtobusi.Pri teh je menda poskrbljeno pri vseh prehodih mej.Če se ne motim vozijo vsak dan…….Če te slučajno kaj več zanima, lahko povprašam…….Sporoči…….
LP
naj jaz podam še drugo izkušnjo… imam dva sošolca makedonca, ki se v domovino vračata izključno z vlakom in sta s to varianto najbolj zadovoljna… morš vedet, da je to dolga pot in da včasih bolj paše da si raztegneš sedež v kupeju v IC vlaku in ležeš kot gospod koker pa da se stiskaš na ozkem sedežu avtobusa in skušaš zaspati v sedečem položaju…
presodi pa sam, so še drugi dejavniki vključeni kot pa zgolj udobje
Forum je zaprt za komentiranje.