Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice previdno – akcije, last minute

previdno – akcije, last minute

Po vseh možnih akcijah, ki jih promovirajo različne agencije, sem se odločila, da 9.8. odidem za en teden na Rab in sicer za akcijo No name hotel. Ker sem že lani potovala s turistično agencijo Enka in sem bila zadovoljna, sem se tudi letos odločila, predvsem pa zaradi najnižje cene akcije, da znova potujem z njimi. Tako sem v to agencijo večkrat poklicala in vedno znova so mi zagotavljali, da je akcija za Rab še vedno prosta. 28.7. sem se odpravila v omenjeno agencijo, seveda sem prej še enkrat poklicala in preverila, če je akcija za Rab še vedno prosta. Na agenciji so mi zagotovili, da je za ta datum še vedno prosto. Tako sem se čez nekaj ur odpravila v to agencijo. Z gospo sva urejali prijavnino, razlagala mi je o Rabu, hotelih in podobno. V moji prisotnosti je tudi poklicala organizatorja in sem na lastna ušesa slišala, da je to še prosto in da sta v tej akciji dva hotela na Rabu, to sta Eva in San Marino. Potem sva izpolnili prijavo, ki jo je pred menoj poslala po faksu organizatorju. Plačala sem več kot polovico počitnic, ostalo pa bi pred odhodom in sicer na podlagi trajnika. Za danes, ker tudi danes že odpotujem, sem bila na agenciji dogovorjena za vavčar in podpis trajnika. Ko sem prišla je bilo še vse v redu. Ko pa je gospa klicala za vavčar organizatorja tega potovanja, je bilo stornirano, ker je STOP BOOKING. Gospa na agenciji se je potem sicer trudila, da bi mi našla nekaj na Rabu za podobno ceno, vendar ni šlo.

Vprašala sem jo, kako je mogoče, da sem že plačala, da so na agenciji to potrdili, potem pa ostanem brez. Odgovorila je, da so to akcije in da je pač tako. Seveda nisem mogla verjet, da je to možno. Končalo se je tako, da mi je vrnila denar, sama pa sem ostala brez že rezerviranih in seveda prej plačanih počitnic.

Seveda bi vas želela opozoriti v čem je problem le tega, saj se to ugotovila potem ko sem prišla domov. Agencije po večini sploh ne preverjajo lai je pe prosto ali ne. Poberjejo prijavo, nato se dogovarjajo z organizatorjem potovanja v tem priemru je bil to CAVALLO TRAVEL d.o.o., ki je verjetno z veseljem sprejemal prijave, pri čemer se ni poglabljal v to, da ima že preveč rezervacij. Seveda pa to ne pomeni, da so ti hoteli na Hrvaškem res toliko zasedeni, da ne bi bilo več moč dobiti kakšne sobe. Vendar se organizatorju za to ni potrebno truditi, saj je zanj pomembno, da odda zakupljene sobe, drugo pa……………..in seveda sploh ne sledi temu, koliko se jih prijaviin tudi ne preverja, ali lahko sploh sprejema prijave ali ne.

V takšnih primerih je najbolje dobiti v roke vavčar in potem plačati, ker sicer ostanete brez. Možno pa je tudi to, da kljub temu, da imate že vse plačano in vavčar prav tako ostanete brez in sevda adijo vaše počitnice. Če bi včeraj delali korektno, bi si danes lahko poiskala kaj drugega, tako pa se nisem trudila, saj so mi na turistični agenciji Enka zagotovili in potrdili, da je rezervacija opravljena. Seveda pa je tisto, kar človek pričakuje od neke turistične agencije to, da preveri, kaj proda svojim gostom, ne da jih proda ali prodaja storitev, ki je sicer sploh ni. In seveda, kdo ostane na koncu oškodovan – stranka. Agenciji je tako ali tako vseeno, eden gost več ali manj. Vsekakor pa s turistično agencijo Enka ne bom več potovala in bom prav posebej pozorna, da organizator tistih potovanj, kamor bom želela ne bo CAVALLO TRAVEL, ker ni korekten in zna samo pobirati prijave in denar, vse ostalo pa, po lastni presoji in dokler gre, gre.

Sem pa prepričana, da nisem edina oškodovana, saj je menda včeraj popoldne prišlo cel kup odvečnih prijav in seveda Cavalo travel ni zbal rešiti situacije, ker jih tudi ne rešujeo, temveč je njihov odgovor, seveda brez kakršnega koli opravičila – STORNO S STRANI ORGANIZATORJA.

Preden rezervirate svoje počitnice, se dodobra prepričajte, da ne boste plačali tistega, česar ni več. Imam namreč občutek, da gre agencija, najprej in predvsem za zaslužek, vse ostalo pa……………….

Pa lepe počitnice vam želim.

Predlagam ti, da se za last minute počitnice v bodoče prijavljaš v agenciji Avantura, kjer so fantje zelo prijazni in do sedaj nimam z njimi še nobene slabe izkušnje.

Kaj pa na to pravi zveza potrošnikov?

lp

Jaz imam z last minute variantami same dobre izkušnje. Bila sem že s Kompasom, Globtourom, Palmo, Relaxom…v Bolu na Braču, Palmi de Mallorci, v Torremolinosu, na Santoriniju, morda sem še kaj pozabila, in nikoli ni bilo težav. Res, da večinoma ne veš, v kateri hotel greš, ampak vedno je bilo vse pač v okviru cene, ki sem jo plačala, torej namestitev solidna, za ostalo smo pa poskrbeli sami. Verjetno je potrebno bolj paziti pri kakšnih manjših, manj znanih agencijah. Ravno včeraj sem v Oni brala tudi neko pritožbo glede agencije Pika, za katero, kot za Enko, tudi še nisem slišala.

LP, M

potujte z večjimi in priznanimi organizatorji, pa bo!!!
Kdo naredi rez je nepomembo – Johnny tours, Đoko poduzeće,… važen je organizator!!!

Cavallo tours, yeah right?!

Ej, a ste kdaj prebrali revijo VIP, kjer zelo pogosto pisejo o turisticnih agencijah. Ravno nase najvecje in “priznane” agencije imajo najvec reklamacij – Kompas, Globtour… in ponavadi se obnasajo najbolj ignorantsko in ne priznajo napak in jih mora potem resevati Zveza potrosnikov. Pri nas smo potovali tako z majhnimi in velikimi agencijami in boljse izkusnje imam z manjsimi. Tudi s Cavallo Travel, ki bytheway niso ravno majhni. V Mariboru imajo dve poslovalnici. Sicer pa, vedno je treba slisati obe strani, ne pa samo nezadovoljnega potrosnika. Kaj pa ce v Enki niso poslali prave prijave, na napacen fax, mogoce niso dokoncno potrdili rezervacije. Ker moja necakinja dela v turizmu, vem kako to deluje. Ce bi v Enki vse naredili, kot je treba, bi vaucer imeli ze izpisan, ko je stranka prisla tja, ne pa, da so sele takrat klicali v Cavallo, kako je s tem. In ce ga niso imeli, bi morali ze prej preveriti kaj je narobe.

Agencija ENKA je zelo vprašljiva, kolikor vem ima probleme z davkarijo

Hahaha! Delam v turistični agenciji in tole, kar berem tu, me res močno zabava. Si ne morem pomagat, da ne bi kaj pripomnila :))

Ni važno, če je agencija majhna ali velika, temveč to, ali imajo korekten odnos do strank in poslovnih partnerjev.

To, da je pri manj znanih agencijah potrebno bolj pazit, pa se mi zdi neutemeljeno. Kaj pa porečete na to, da vas “ta velika agencija :)))” pretenta s ceno, ki je za popolnoma isto storitev v enakem terminu in enakem hotelu, enaki sobi, za enako število dni, lahko dražja tudi za 15.000 SIT na osebo (če npr. govorimo o 7 dnevnih počitnicah na Hrvaškem). To ni prevara? Ne, boste rekli, ker vsaj veste s kom imate opravka? Ste prepričani? Jaz bi na vašem mestu malo razmislila.

Iz prvega posta je razvidno, da je uslužbenec agencije Enka naredil vse tako, kot je potrebno, napaka se je zgodila v Cavallo travel, ker tam očitno niso preverili, če so sobe še vedno proste.

To, da ima agencija Enka probleme z davkarijo, vsekakor ne more vplivati na to, ali vam bodo počitnice uredili tako kot je treba, ali ne :))

Vsem želim veliko sonca in lepo poletje!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close