Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Preverjate hotele?

Preverjate hotele?

Preverite tukaj hotel, preden rezervirate? Malo se slike razlikujejo od tistih, ki jih objavljajo ponudniki in tistih, ki jih objavljajo ljudje, ko so tam . 🙂

https://www.holidaycheck.de/

Itak, da preverjamo … se predno rezerviramo na TripAdvisor
so razlike …

Preden iščem hotel grem najprej na booking in tam najdem ustrezne. Potem pri teh hotelih preberem vse komentarje (ali večino, če jih je prek 1000) na bookingu. Naredim ožji izbor 5ih. Nato navadno kontaktiram hotele, pri njih prverim, če je vse tako kot piše, jih prosim za ponudbe… Po emailu. V tem času preberem komentarje še na ostalih straneh, npr. tripadvisor, google reviews … Nato mi hotel po mailu pošlje ponudbo, ki je velikokrat cenejša kot na bookingu, tam preštudiram vse variante, kaj je vključeno, kaj ne … Veliko o odnosu izveš že iz pogovora po mailu, kako hitro odpisujejo, kakšni so njihovi odgovori, ali si jim “odveč” ali si te res trudijo pridobiti kot gosta … Nato se vsem zahvalim, izberem tistega, ki je dal najboljšo ponudbo in rezerviram bodisi pri njem, bodisi preko bookinga, odvisno, kaj je ceneje in kaj se mi v tistem trenutku bolj splača.

Samo enkrat sem na brzino rezervirala apartma na hrvaškem, ker sem lahko neplanirano dobila daljši dopust in nikoli več. Neprijazen lastnik, neudobna postelja, težave s kopalnico, nepripravljenost za zamenjavo apartmana kljub ponujenemu doplačilu…
Zdaj vse preverim.

Ja.
Tripadvizor in Booking. Tam že v štartu naredim selekcijo – glede na lokacijo in ceno.
Podobno kot je opisala ena pred mano.
Do zdaj je bilo še vedno vse skladno s pričakovanji, ki sem si jih ustvarila glede na prebrano.

Eni imate res veliko časa ali pa res redko potujete, da bi naredila za vsak hotel, ki ga rezerviram strokovno ekspertizo se mi zdi res zguba časa in ne neki profit pri denarju. Pogledam na bookingu komentarje in rezerviram. še vedno je bilo vse ok, nisem pa zahteven gost.

Eni imate res veliko časa ali pa res redko potujete, da bi naredila za vsak hotel, ki ga rezerviram strokovno ekspertizo se mi zdi res zguba časa in ne neki profit pri denarju. Pogledam na bookingu komentarje in rezerviram. še vedno je bilo vse ok, nisem pa zahteven gost.
[/quote]
Res, potujem le 4x letno, poleti za 14 dni morje, pozimi smučanje 1 teden, spomladi daljše potovanje (do 10 dni) in krajši izleti (max 4 dni) po evropskih prestolnicah.
Malo sem pretiravala, priznam. Za potovanja spomladi in jeseni zgoraj napisano ne drži, ker navadno spim v tistih večjih hotelih po mestu, kjer se tudi za ceno ne da pogajati in tam ne pišem vsakemu hotelu posebej, sploh, če jih je več in mi booking/trip advisor zadoščata. Pozimi in poleti pa naredim vedno tako, kot sem opisala zgoraj, saj sem v apartmaju kar nekaj časa, za razliko od tistih potovanj, ko tam le spim. Ker če za smučanje pišeš direktno hotelu, se pogosto zgodi, da se zate bolj potrudijo, ti ponudijo tudi dodatne popuste pri smučarskih vozovnicah … Letos gremo poleti recimo namesto na morje na avstrijska jezera in sem dobila pri samem ponudniku apartmajev 100 evrov cenejšo sobo kot na booking (za cel dopust, ne na dan). Meni pa se 100 evrov že nekaj pozna. Mi pa ne vzame toliko časa. Pravzaprav to rada počnem in zvečer raje delam to kot pa gledam telenovele :). Skoraj neke vrste hobij.

Nastanitev mi je, ko se odločim za neko destinacijo, manj odločilnega pomena. Izberem dopustniško destinacijo zaradi kraja, zaradi lokalnih znamenitosti, zaradi podnebja, zaradi kvalitete ostale ponudbe (recimo smučišč, shopping centrov, muzejev, zabaviščnih in naravnih parkov, gradov, narave, čudes takšnih in drugačnih,..), načeloma nikoli dvakrat na isto. Hoteli, no ja, imeli smo kar srečo, večinoma mnogokrat izjemno presenečeni nad drobnimi luksuzi v poceni namestitvah, ki se trudijo za dvig ratinga na bookingu. Glede na razmerje cena : usluga še najslabše Marriot veriga, in to dvakrat na različnih koncih sveta, pa je bila ocena 9,1! Zaradi varnosti smo nekajkrat preplačali nočitev v Intercontinentalu (varovana valet parkirišča), seveda je postrežba ceni ustrezna, niti ni potrebno brat ocen, prav tako Hilton, ki nam ga je nekajkrat uspelo dobit znižanega 70% in četudi dobiš nek kletni luksuz, še je zmeraj vse ostalo visoko nad povprečjem, sicer pa nimamo potrebe za tako drage namestitve, če ni res nujno (včasih je cena varovanega parkirišča takšna, da pač vzameš dražji hotel, kjer je parking v ceni). Na morje, tisti comfort relax pa največkrat hodimo v en star bungalov, brez nekega luksuza, ki si ga najprej očistimo za svoje potrebe, svoja posteljnina, nekaj piskrov je not, dva univerzalna nosim povsod s seboj, stane male pare in cenim totalni mir, brez vreščanja otrok, četudi bi večina dvignila nos visoko nad takšnim dopustom, ocenjen bi bil pa verjetno med 1 in maks 4 v vseh kategorijah.

[/quote]
Ja res, tkole se lahko res kak teden ali dva samo s tem ukvarjaš.
Jaz hotele zmeraj rezerviram na bookingu (apartmaje na airbnb ali homeaway) in ocene tam so se še zmeraj izkazale za povsem relevantne. Ker na bookingu jih lahko podajo samo tisti, ki so dejansko tam bivali, na tripadvisorju lahko ocene piše čisto vsak, ki je registriran, ne glede ali je v določenem hotelu sploh bil ali ne. Najpomembnejši kriterij pri izbiri mi je lokacija, pa kadar potujemo z avtom še brezplačno parkirišče, fajn je, če je zajtrk vključen. Pa izbiram med namestitvami z oceno7+. Ko izberem hotel, grem običajno preverit še na njihovo spletno stran, tudi mail sem že poslala, če bi dobila slučajno bolj ugodno ceno. Se ne spomnim, da bi se mi to že kdaj zgodilo. Ker hotel običajno rezerviram kar precej vnaprej, pred odhodom še občasno preverim ceno na bookingu, sem že doživela, da se je znižala in sem naredila novo rezervacijo, staro pa stornirala. Ker naredim rezervacijo z možnostjo preklica in nikoli ne plačujem ničesar vnaprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close