Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › preverjajte račune

preverjajte račune

Prej se mi to ni dogajalo ravno pogosto, v zadnjem tednu pa kar dvakrat. Enkrat v Milerju in drugič v Mercatorju. Cene na polici so nižje, kot na računu. Gre za mogoče dražje izdelke, kot so med in pomarančni sok. Obakrat je bila razlika skoraj dva evra! Še posebej v Mercatorju je bilo skoraj več prodajalcev kot kupcev. Denar so mi vrnili, vendar občutek ni pravi. Zaupanje je izgubljeno.

Ker gre tudi meni na tesno z denarjem, preverim najdražje artikle. Na Mercatorjevem računu sem doma odkrila še eno napako. Gre za Mercator v Jaršah, ki ima tudi dostavo na dom.

Odgovor na objavo uporabnika
revna miš, 15.01.2022 ob 13:59

Prej se mi to ni dogajalo ravno pogosto, v zadnjem tednu pa kar dvakrat. Enkrat v Milerju in drugič v Mercatorju. Cene na polici so nižje, kot na računu. Gre za mogoče dražje izdelke, kot so med in pomarančni sok. Obakrat je bila razlika skoraj dva evra! Še posebej v Mercatorju je bilo skoraj več prodajalcev kot kupcev. Denar so mi vrnili, vendar občutek ni pravi. Zaupanje je izgubljeno.

Ker gre tudi meni na tesno z denarjem, preverim najdražje artikle. Na Mercatorjevem računu sem doma odkrila še eno napako. Gre za Mercator v Jaršah, ki ima tudi dostavo na dom.

Najlažje je preverjati račune tako, da sproti, ko mečeš stvari v voziček ali košarico, računaš, koliko mora biti končni znesek. Nekateri si pri tem pomagajo tudi s kalkulatorjem na telefonu, kamor vpisujejo vse zneske cen, lahko pa tudi zaokrožiš cene za kakšen cent in računaš na pamet. Ko prideš na blagajno, znesek računa ne sme presegati zneska, ki si ga izračunal.

Napake se pa vedno dogajajo, največkrat prav pri kakšnih akcijah, ko nove cene pozabijo vnesti v sistem ali pa pozabijo sneti listek z akcijsko ceno s police.

V tej državi je vse mogoče.

Sama si okvirno preračunam, kolikšen naj bi bil končni znesek, striktno pa pregledujem ujemanje črtnih kod na izdelkih in predstavljene cene. Zaenkrat deluje. ?

Ravnozemljaši dvomite v trgovsko stroko. Fejstbukovi matematiki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close