Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style prevelika teža?

prevelika teža?

pozdravljeni!

visoka sem 160 cm in imam 52 kg. kako naj izgubim še kak kilogram ali dva (pravzaprav bi rada 4), glede na to, da se dokaj pravilno prehranjujem (sem vegetarijanka že tri leta, jem veliko zelenjave, malo ogljikovih hidratov in nekaj veš beljakovin) in spijem okoli dva litra vode na dan, se kar precej gibam čeprav se ne ukvarjam z nobenih športom intenzivno, …

problem pri meni je, da sem bila od rojstva pa do pred sedmimi leti zelo suha (160 cm/~43kg), ko pa sem po prvem letniku srednje šole prišla iz bolnice z 39 kilogrami, so me doma začeli siliti s hrano in nisem smela od mize dokler nisem pojedla vsega ali še več, kar je posledično vodilo do tega, da sem se začela rediti, dokler nisem pristala na 60 kg. ta teža se me je držala do četrtega letnika, ko je bila matura in sem shujšala za par kg, do konca prvega letnika faksa pa sem pristala na 53-52 kg. nato sem postala vege in imam praktično od takrat skoraj konstantno težo (53kg).

vendar bi rada izgubila vsaj še štiri kg in sicer do konca meseca, oziroma, rada bi imela ožje boke, saj se mi zdi, da je vsa odvečna maščoba zasidrana na bokih in stegnih.

pravzaprav se vzrok za mojo odločitev skriva še v dveh (VEM DA TOTALNO BEDASTIH) stvareh: moja sestra ima na 165cm 44 kg, zaradi česar me domači sorodniki in znanci prizadenejo z občasnimi pikrimi pripombami zaradi česar posledično mislim, da me zarad teže noben tip ne mara…

rada bi še pa en odgovor: kakšna je sploh moja normalna teža?

Tvoja sestra ima najbrž anoreksijo,kar ni niti lepo še manj pa zdravo,zato se ne oziraj na pripombe drugih.Z malo več gibanja in mogoče bolj redno razporejenimi obroki čez dan,bi si lahko težo malo znižala,vendar bi hujšala v dele telesa,kjer niti ni take potrebe,boki pa se kaj dosti ne bi spremenili. V tem primeru pomaga edino kakšna terapija v salonu(stimulacija mišic…),ki zmanjša obseg na željenih predelih.Tvoja normalna teža je okoli 49-50,je pa odvisna tudi od drugih stvari(leta…),zato ti težko rečem točno koliko,lahko je tudi kaj manj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close