Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika preveč pojem

preveč pojem

Tinci, ko se je hcerka odlocila, jutri pa se zacnem ucit za ta in ta izpit, je prvi dan dozivljala enako:)

Med pocitnicami se pa sama nisem nikoli zredila; spadam res med zgoraj opisane.

Sprehod z ocetom po gozdu je veliko bogastvo:))) Lep pozdrav

V slabih dveh letih sem shujšala skoraj 40 kg ! Prvih nekaj kil je odšlo nenačrtovano. Ko sem to opazila, sem analizirala svojo prehrano v tistih dveh ali treh tednih in nadaljevala s takim načinom prehranjevanja. Počutim se dobro, le moja denarnica ne, ker sem morala zamenjati večino svoje garderobe.

Nelly za izgubljenih 40 kg si pa zaslužiš častno medaljo za pogum in vztrajnost! :)))

Nelly,

a bi nam zaupala, na kakšen način si se prehranjevala? Saj veš, da si vse želimo vedno nove metode, ki bi nam na čimlažji način pomagale do cilja. Pa četudi tvoja metoda ni bila lahka – deli jo z nami, prosim!

Osica zakaj je 3MD slaba? mislim da so ti nekaj ze odgovorile punce pred mano, ampak vseeno, se moje mnenje: Ze v osnovni soli se učimo kaj telo potrebuje da normalno funkcionira,učimo se kako izgleda prehranjevalna piramida.. Tu 3md ze takoj pade,kajti ne nudi vsega potrebnega vsak dan, pa se dovolj ne. Ne bi se spuscala v podrobnejse razlage, ker je to forum o prehrani, in ga nočem zamorit. Obstaja se forum o hujsanju in forum o oblikovanju telesa, tam je prostor za take debate.
Naj povem se da veliko prijateljic in tet hujsa in je hujsalo po tej dieti. Vsaki sem pred začetkom povedala isto, ter dodala se, da bodo sicer shujsale veliko, ampak da jim bo tisti speh in celulit ostal(ker bodo shujsale v misice),ter da bodo vse dobile nazaj. In ja, tako je tudi bilo.

Nimam se za ne vem kaksnega strokovnjaka, ampak področje me zanima in prestudirala sem ze veliko o hrani, treningu…
Tudi jaz imam kaksnih 5kg preveč ampak me trenutno čaka eno hudo obdobje (matura:) in sem si rekla da najprej se odkrizam tega potem sele se bom ukvarjala s kg.

P.S: Haha sedaj boste pa rekle kaksen piscanec vam soli pamet;)

Lep dan

ZaLife!

Piscanci so tu vedno dobrodosli:))) Jih imamo ze nekaj: Zala, Kresnicka,
Sonce…, da popstrijo ideje:) Lep pozdrav

Hvala, ZaLife,

ker si se oglasila s svojim mnenjem. Vesela sem vsakega pogleda na problematiko, ki me muči, četudi “piščančjega.”

Vso srečo pri maturi in lp!

Veš kaj, ZaLife, vse kure smo bile enkrat piščanci :-)))
Sicer ne bom trdila, da je 3MD slaba. Dejstvo je, da ima veliko ljudi z njo uspeh. Sama s težo nimam kakšnih večjih problemov. Že skoraj 8 let se prehranjujem po Montignacovih principih, seveda ne čisto striktno. Žal nisem preveč disciplinirana. Če jem pravilno kombinacijo hrane se enostavno bolje počutim. Prav tako se lahko svobodno odločam, kaj mi kateri dan paše, pa naj bo to krompir, beljakovine ali pa kos torte. Pač v določeni kombinaciji. Zadnje čase pa strogo pazim, da imam vsak dan uro rekreacije. Če je lepo vreme je to Šmarna gora, ena ura hitre hoje, če je pa dež pa sobno kolo. In se počutim odlično.
3MD zame enostavno ne bi bila primerna, ker postavlja omejitve po dnevih.
Že sama beseda dieta mi ni všeč. Bistveno je, da ti osvojiš pravilen način prehranjevanja za vedno in ne samo za določeno obdobje.

Tinci 2, hvala za priznanje.
Osica,…., sprašuješ, kako sem shujšala. Postala sem začasna internetna zasvojenka!

Po nenadni smrti moža – resničnega prijatelja, me je iztrgala iz obujanja spominov le neposredna komunikacija ali zanimivo branje. Neposredne komunikacije je bilo malo. V stari družbi prijateljev se nisem počutila dobro zaradi podoživljanja vsega, kar smo lepega doživeli skupaj, pa tudi oni nekako niso vedeli, kaj naj z menoj. Pogovor se je zatikal. Nove družbe nisem iskala, čeprav z navezovanjem stikov nimam težav. Sin je vedel, kaj me zanima, zato mi je priključil internet. Veliko ur sem presedela za računalnikom, saj sem ob zanimivih vsebinah pozabila na čas in svoje probleme….Takrat sem našla tudi ta forum.

V tistem najhujšem kriznem obdobju si med tednom tudi skuhala nisem, pač pa samo v soboto in nedeljo, ko je doma jedel sin. Če sem postala lačna, sem segla po sadju, si na hitro pripravila solato ali pa pojedla kak košček polnozrnatega kruha z namazom in s kalčki, ki sem jih začela kaliti sama, uživala sem tudi jogurt, kislo mleko…. Sadne sokove si vedno ožemam iz svežega sadja.

Kljub telesni neaktivnosti in normalni količini spanja, sem opazila, da sem začela hujšati. Začela sem kontrolirati težo in nato zavestno nadaljevala s takim načinom prehrane, le da sem si večkrat skuhala tudi kako enolončnico, ki prej ni bila pogosto na našem jedilniku. Prvi uspehi na področju hujšanja so me vzpodbudili tudi k malenkostnemu povečanju telesne aktivnosti – sprehodi, kolesarjenje, plavanje in doma orbitrake. To je vse.

Ne, ni vse! Ko sem se nekoč , takoj po moževi smrti, počutila nekam klavrno, mi je prijateljica podarila kg soli (takrat je niti vprašala nisem katere, ker nisem verjela njenim učinkom ) Rekla sem si:”Škoditi ne more!”, pa pijem slanico: 1čajno žličko 3* dnevno v velikem kozarcu vode. Kaj naj rečem: počutje se je izboljšalo, povrnila se je energija, od takrat nisem zbolela, krvna slika je dobra, merjenje kostne mase BP! Najvažnejše pri vsej stvari pa je, da že kmalu po začetku uživanja te soli nisem občutila tiste strahotne želje po hrani. Poprej sem imela neznanski apetit in če je kje le malo zadišalo, so začele delati žleze slinavke!

»Kaj si delala, da si tako shujšala?«, me sprašujejo bivše kolegice in si občudojoče ogledujejo moj novi stas. Kaj torej:
• Prej mi je prehranjevanje narekovala ura, sedaj lakota pove, kdaj je čas za obrok. Pa tudi sicer ni ura več moj gospodar – le v neizogibnih primerih.
• Prej sem uživala več kuhane, sedaj presne hrane;
• Prej sem pojedla več mesa in mesnih izdelkov, sedaj več sadja in zelenjave.
• Sedaj, ko sem v podmladku ZPIZA, sem se navadila prisluhniti sebi, svojemu počutju in delam to, kar se mi trenutno zahoče. Mislim, da je tudi stresni vsakdan krivec za prekomerno telesno težo.

Nelly,

žal mi je za tvojo izgubo! Takega izgubljanja kg ne privoščim nikomur!
Hvala ti za odgovor.

Jaz se tudi čisto podpišem pod post Sonca. Vse je v glavi, v načinu življenja, v dojemanju. Ko prepoznaš in urediš to, je izguba odvečnih kilogramov stranski učinek, pravim jaz.
In ob besedi dieta, kakršna koli pač, tudi mene strese. Več kot sem prebrala o prehrani, bolj sem prepričana v to. Moj cilj ni shujšati, ampak bolj zdravo in zadovoljno živeti. In kot sem rekla zgoraj, stranski učinek je… :-))
LP Mimi

Jaz sem pa odprla ta post, ker sem ga narobe prebrala in sicer preveč pojem (kot petje) :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))). Mi ni takoj vklopilo:)))))))))))))))))))).

Ja, ja, tudi jaz preveč pojem (pa ne pesmic).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close