Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Pretvornik in LCD nista kompatibilna

Pretvornik in LCD nista kompatibilna

SE kdo razume na televizorje in pretvornike?

Imamo nov LCD TV in pretvornik za Lastovko. VEndar nam sedaj ne deluje pilot za pretvornik.

Ko prižgemo obe napravi, traja cca. 15 -30 minut, da začne pilot od pretvornika normalno delovati. V tem času ne moremo prestaviti nobenega programa niti nastaviti glasnosti ali karkoli drugega. Mrtvo, ne deluje, ne reagira. Smo pilota menjali, pa je isto.

TV pilot normalno funkcionira. Na Telemachu mi ne znajo pomagati. Pravijo naj pokličem servis za TV. Halo, pa saj TV dela normalno!?

In če je problem v frekvencah ali pa v SW naj potem na Telemachu napišejo, da te in te TV ne smemo kupiti, ker potem ne bo deloval pilot od pretvornika.

Ima kdo idejo, ki se na to razume, kaj bi bilo narobe? Na Telemachu pravijo, da smo edini tak primer. Tast spodaj, ki ima našo staro TV s tem nima problemov, pa ima isti pretvornik.

kje pa maš postavljen ta pretvornik..probi ga prestavit na kako drugo stran pa boš vidu če kaj pomaga…

Ker drugače nevem kaj bi lahko bilo

Nesite vaš TV k tasu in probajte pri njemu – z vašim in njegovim dalicem.Potem se bo pa videlo ali je TV res kriv.

********** http://trgovina.over.net

Tehnik je bil že 4x pri nas. Od tega je enkrat rekel, da nima kaj, drugič sva zamenjala pretvornik in tudi tisti drugi ni delal, tretjič sva dala naš pretvornik na drugo mesto, ki je bolj oddaljeno od TV, četrtič pa je zamenjal pilota od pretvornika. Vsakič je rekel, da je problem TV, ker ta znamka (LG) neki moti frekvenco od pretvornika….ne vem kaj je res in ali je to sploh možno!

In ni povezano s signalom, ker je slika in zvok in vse kot se šika, samo pilot ne funkcionira sploh. Pritiskam in se nič ne zgodi. In tako smo obsojeni na tisti program, ki smo ga zvečer nazadnje gledali. Potem pa po cca. 15-30 minutah začne vse delovati BP. kot da nikoli nič ni bilo narobe.

Ne vem več kaj naj naredim. Sem danes klicala in jim lepo, vendar na ostro povedala, da se tega ne grem več, da položnico vedno plačam, in da pričakujem popolno storitev. Je uni na drugi strani rekel, da mi on ne more pomagat, da mi lahko pošlje tehnika. Pa sem želela nadrejene, pa je rekel, da jih ne morem dobiti?! Da mi jih ne more dati?! HALO?! Kr neki. Ne vem več kaj naj jim še rečem, ker se mi zdi res malo neverjetno, da bi se to lahko dogajalo v današnjem času, da se tole ne bi dalo rešiti.

Ali pa naj napišejo v svojo ponudbo, da ne smemo kupit tega in tega TV, ker potem ne bo delal pretvornik tako kot je treba.

Evo in še nadaljevanje:

Kakšna je bila situacija, ko je bil pretvornik oddaljen od TV ? MALO BOLJŠA SE MI ZDI, SEDAJ PA JE SPET ISTO ALI ŠE SLABŠE. SAMO TEŽKO OCENIM, KER JE ČAS PRIČETKA ODZIVANJA PILOTA RES VSAK DAN DRUGAČEN; VEDNO PA TRAJA KAR NEKAJ ČASA.
Imaš možnost oddaljiti pretvornik od TV in probati samo pretvornik ? ODDALJILI SMO GA NAJDALJ KAR JE MOŽNO, DA JE ŠE POVEZAN S TV.
Če daš pretvornik stran od TV-ja in ga kar tako priklopiš v elektriko…a potem dela ? PRETVORNIK SAM PO SEBI DELA. TUDI ČE NA PRETVORNIKU PRESTAVLJAM PROGRAME, POTEM DELUJE. SAMO PILOT NE DELUJE. IN NA PRETVORNIKU JE SAMO GUMB ZA PRESTAVLJANJE PROGRAMOV, ZA GLASNOST RECIMO GA NI.
Ima ta pretvornik tudi možnost izbire kanalov na ohišju spredaj…ima tipke ? A tipke delajo ? JA TIPKE DELAJO
Preko kakšnega kabla sta povezana TV in pretvornik ?MISLIM DA JE SCART +, SAMO NISEM ZIHER. PREJ PRI STAREM TV JE BIL SIGURNO. ZDAJ BI PA MORALA POGLEDATI, ČE JE MORDA KAK DRUG PRIKLJUČEK V TV.

Ni mi jasno, res ne v čem je fora, mi gre pa totalno na živce, ker moram skos vstajat, pa še več kot prestavit program ne morem. Ne morem dat potiho, na glas, nič nobena funkcija ne dela.

TV res ne bi dol nosila. Tastima dol najin stari TV. Tehnik je prinesl nov pretvornik in tut ni delalo. SAmo ne morem reklamirati TV, če pa TV sam po sebi čisto ok dela?

Je to komu jasno? Zakaj bi lahko prihajalo do tega? Pa potem kar na lepem začen normalno delat. Nč jasn, prav res.

Morda imaš še kako infra in/ali radijsko napravo v bližini televizorja. Kak daljinec, napravo za brezžično pošiljanje slike, etc? Verjetno res nekaj v bližini televizorja moti. Po eni strani bi človek televizor nesel na Telemach in rekel, da naj kar pred vami uredijo. Če tam dela in doma ne, je jasno, da je problem doma.

TEhnik je rekel, da se motita pilot od TV in pilot od pretvornika. Torej da se njuni frekvenci izključujeta, samo ne vem ali je to možno?

Ker imamo tudi hišni kino, tam pa vse deluje ok.

Ko želim prestaviti program preko pilota pretvornika malo utripne tudi lučka na TV, kot bi se tam prestavljali programi, pa se seveda ne.

In potem nič ne deluje. Samo ni mi jasno, če gre za frekvence, zakaj čez čas pa začne vse normalno delati, kot da nič ni bilo? To mi ne gre v glavo! Kot da bi pretvornik rabil čas da se ogreje, potem pa gremo in dela. Samo po mojem ni fora v ogrevanju, ker ga zdaj prižgem prej, ko TV sploh še ni prižgana, pa potem ko prižgem TV spet ne dela. Je pa res, da nisem poskušala prestavljati takoj po prižigu pretvornika brez TV. Bom poskusila še to, da vidim če dela, če je TV ugasnjen.

Ma nima več ideje, pa mi gre res na živce tole. Kupiš nov TV, z vsemi možnimi zadevami, potem ti pa ne deluje vse v kompletu tako kot bi moglo.

Lahko da se motita. Ko pritisnem daljica za Sagem, se mi vključi televizor, če je bil prej ugasnjen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close