Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Pretvornik in LCD nista kompatibilna

Pretvornik in LCD nista kompatibilna

SE kdo razume na televizorje in pretvornike?

Imamo nov LCD TV in pretvornik za Lastovko. VEndar nam sedaj ne deluje pilot za pretvornik.

Ko prižgemo obe napravi, traja cca. 15 -30 minut, da začne pilot od pretvornika normalno delovati. V tem času ne moremo prestaviti nobenega programa niti nastaviti glasnosti ali karkoli drugega. Mrtvo, ne deluje, ne reagira. Smo pilota menjali, pa je isto.

TV pilot normalno funkcionira. Na Telemachu mi ne znajo pomagati. Pravijo naj pokličem servis za TV. Halo, pa saj TV dela normalno!?

In če je problem v frekvencah ali pa v SW naj potem na Telemachu napišejo, da te in te TV ne smemo kupiti, ker potem ne bo deloval pilot od pretvornika.

Ima kdo idejo, ki se na to razume, kaj bi bilo narobe? Na Telemachu pravijo, da smo edini tak primer. Tast spodaj, ki ima našo staro TV s tem nima problemov, pa ima isti pretvornik.

Jaz imam Lastovko pa se mi občasno naredi, da vse skupaj zamrzne. Probaj tako, da pretvornik izklopiš iz elektrike ali pa ponovi nastavitve. Drugače pa vztrajaj, da naj pošljejo katerega od svojih serviserjev, da pogleda kaj je narobe, kar tako preko telefona ti pa res ne morejo rečt, da nimajo pojma. Ker ni logike, da ne bi bila tv in pretvornik nekompatibilna. Prej je kaj s pretvornikom narobe in rabiš novega. Moraš pa vztrajati, ker so vsaj po mojih izkušnjah bolj pišemuhovski.

Za probo zamenjaj pretvotnik s pilotom s tastom.
Potem pa še TV.
Pa bo potem kaj več jasno.

Kaj pa če pretvornik zablokira slab signal?

Seveda ni šans, da TV in pretvornik ne bi bila kompatibilna.
Problem je pretvornik ali pa slab signal.

Hvala vsem.

Tehnik je bil že 4x pri nas. Od tega je enkrat rekel, da nima kaj, drugič sva zamenjala pretvornik in tudi tisti drugi ni delal, tretjič sva dala naš pretvornik na drugo mesto, ki je bolj oddaljeno od TV, četrtič pa je zamenjal pilota od pretvornika. Vsakič je rekel, da je problem TV, ker ta znamka (LG) neki moti frekvenco od pretvornika….ne vem kaj je res in ali je to sploh možno!

In ni povezano s signalom, ker je slika in zvok in vse kot se šika, samo pilot ne funkcionira sploh. Pritiskam in se nič ne zgodi. In tako smo obsojeni na tisti program, ki smo ga zvečer nazadnje gledali. Potem pa po cca. 15-30 minutah začne vse delovati BP. kot da nikoli nič ni bilo narobe.

Ne vem več kaj naj naredim. Sem danes klicala in jim lepo, vendar na ostro povedala, da se tega ne grem več, da položnico vedno plačam, in da pričakujem popolno storitev. Je uni na drugi strani rekel, da mi on ne more pomagat, da mi lahko pošlje tehnika. Pa sem želela nadrejene, pa je rekel, da jih ne morem dobiti?! Da mi jih ne more dati?! HALO?! Kr neki. Ne vem več kaj naj jim še rečem, ker se mi zdi res malo neverjetno, da bi se to lahko dogajalo v današnjem času, da se tole ne bi dalo rešiti.

Ali pa naj napišejo v svojo ponudbo, da ne smemo kupit tega in tega TV, ker potem ne bo delal pretvornik tako kot je treba.

Kakšna je bila situacija, ko je bil pretvornik oddaljen od TV ?
Imaš možnost oddaljiti pretvornik od TV in probati samo pretvornik ?
Če daš pretvornik stran od TV-ja in ga kar tako priklopiš v elektriko…a potem dela ?
Ima ta pretvornik tudi možnost izbire kanalov na ohišju spredaj…ima tipke ? A tipke delajo ?
Preko kakšnega kabla sta povezana TV in pretvornik ?

MISLIM DA JE SCART +, SAMO NISEM ZIHER. PREJ PRI STAREM TV JE BIL SIGURNO. ZDAJ BI PA MORALA POGLEDATI, ČE JE MORDA KAK DRUG PRIKLJUČEK V TV.

JOJ ČE MI NAJDEŠ REŠITEV TI BOM TOLK HVALEŽNA, KER MI JE TO ŽE PRAVI MISTERIJ. MALO ME NERVIRA TUDI, KER MI NI JASNA FORA. ZAKAJ NE DELA IN POTEM KAR NAENKRAT ZAČNE?

Ps VElioke črke zato, da se loči od ostalega teksta. Prepozno sem se spomnila na BOLD varianto

Če te prav zastopim…tudi, ko oddaljiš pretvornik in ga neseš na primer v drug prostor, pilot še vedno ne dela ?

Pa še to me zanima….Ko je pretvornik normalno priklopljen in ugasneš TV, a pilot še vedno ne dela ?

Ti kar pogledaj…Priporočal pa bi HDMI kabel, če je seveda možno.
TV ga sigurno ima.

Robi.

Sem razmišljal o vzrokih…eden izmed teh bi lahko bil ,da bi daljinec od TV-ja zmotil delovanje pretvornika….
Zato vse odklopi in ponovno vklopi, ter ne uporabljaj daljinca od TV.
Potem pa probaj prestavljati kanale na pretvorniku……..s pomočjo daljinca od pretvornika.

Ja nam je tehnik nekako tako rekel, da se frekvence delovanja pilota od TV in pretvornia nekako ne poklapajo med seboj.

Pilota od TV uporabim zgolj za prižiganje in ugašanje TV, za vse ostalo uporabljam (oziroma želim uporabiti) pilot od pretvornika.

Včerja smo poskusili izklopiti TV in prestavljati samo na pretvorniku in je kar šlo, samo nismo prepričani če ne zato, ker smo že skoraj pol ure izvajali vse mogoče akcije in se je morda potem pač kot običajno spomnil delati.

Je tehnik rekel in tudi sama sem opazila, da ko pritiskam pilota od prtvornika, da nekoliko utripne tudi lučka na TV (tisti senzor, kjer se sicer utripne, ko prestavim preko pilota TV).

SAmo kaj lahko potem sploh storimo? Včeraj sem spet skoraj znorela, ko semo hoteli dat otroku program za risanke, pa nismo mogli nastaviti glasnosti ….ubup!

Pretvornika pa nikoli nisem nesla v drugo sobo. Morda bi lahko poskusila še to. Samo po mojem bo res nekaj na tem, da se motita pilota med seboj oziroma frekvenci na katerih delujeta? Je to možno, da ena izlkjučuje drugo? SAmo recimo hišni kino pa brez težav deluje – pilot mislim. Tam pa nimam težav.

Kr neki…..kabel pa mislim da je res SCART. Vsaj po videzu sodeč. In v TV imamo vklopljen tudi hišni kino. in tudi v pretvornik.

se mi je zdelo, da bo to razlog….

To se večkrat dogaja, da en pilot moti drugo napravo.
Zato ne rabiš prenašati pretvornika nikamor, ker ni razlog v neki kompatibilnosti, ampak v tem, da imata preveč podobne IR oddajne frekvence od pilotov.

Storiti ne moreš nič, razen to, da takrat, ko želiš prestaviti program na TV, greš ćisto do TV-ja, da ne zmotiš pretvornika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close