Najdi forum

Pretvorba pdf v doc

Imam dokument v pdf datoteki, ki ga nikakor ne znam pretvoriti v wordovo. Z interneta sem si downloadala programček za to, vendar je žal neuporaben (Free PDF to Word Doc Converter).
Včasih sem kakšen pdf lahko celo samo označila, kopirala in prilepila v word (seveda s popravki), tokrat pa niti besedila nimam, če naredim to slednje.
Lepo prosim, če mi pomagate, bila bi vam zelo hvaležna.

Hvala.

Najhitrejši poskus:

Če je odprt, g-mail račun, imamo na voljo tudi Google Documents (Dokumenti). Odpremo oz. uvozimo pdf datoteko, izberemo opcijo (zgoraj na desno) Save in Google Docs.
Na ta način imamo skonvertirano pdf datoteko v besedilo, ki ga potem urejamo in/ali izvozimo v druge formate (odt, doc, rtf, txt, pdf, html).

Hvala lepa, zdaj sem prišla do točke, ko imam dokument v gmailu, ne znam pa ga izvozit v word… prosim še malo pomoči!
hvala tisočkrat!

Če je pdf datoteka v g-mail, se klikne na Pogled. Odvisno od nastavitev
(sam imam tako urejeno), praviloma se dokument odpre v Google Documents.
Nato izberemo shrani (Save in Google docs), kot sem že zgoraj napisal.
S tem je pdf že skonvertiran. Ko tako imamo dokument v googlovem (web) formatu,
ga lahko shranimo v druge formate:
> File > Download as | odt [OppenOffice], doc [Word], rtf [Word in še mnogi drugi urejevalniki], txt, pdf, html (zipped).

Če se pdf ne bi odprl v Google docs, se ga iz g-mail shrani na disk in se ga potem importira v Google docs preko izbire >Upload.

sploh mi ne gre kliknit na save in google docs (sivo obarvana ikona je). in tudi tega ne znam:
Če se pdf ne bi odprl v Google docs, se ga iz g-mail shrani na disk in se ga potem importira v Google docs preko izbire >Upload.

sem nerodna, ali …?

Ne vem kako je pdf pripravljen. Ali je pdf datoteka zaščitena?
Ali je besedilo spremenjeno v krivulje ali je morda rastrska slika besedila?

Za Google Docs obstaja obsežna pomoč, na voljo so tudi video navodila.
Morda bo potrebna rešitev z ocr (optično prepoznavanje znakov).
Če ne gre in se mudi, lahko jaz poskusim skonvertirati v doc (word) format.

MyD.SlowMotion@gmail.com

Najlepša hvala za vaš trud. Se bom še malo poigrala z google doc pomočjo, če pa mi ne bo šlo, bi vas res prosila, da mi to naredite vi.
In koliko računate za tovrstno pomoč?
Lep pozdrav!

Upam, da vam bo tudi sami uspelo.

Gre le za (prostovoljno) pomoč, kot so tudi te infomacije, ki jih vsi napišemo tukaj na forumu. Morda so naše informacije tudi napačne, nepopolne, so pa vsaj izraz dobre volje.

Nič še nisem naredil. Prav tako še ne vem, če bo meni kaj uspelo.
V primeru, da bo tega konvertiranja več kot 999 strani, se bova že zmenila za kakšno kavo. ;))
Sicer je kot plačilo (!?) za pomoč vaša beseda – »hvala«, zame več kot zadosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close