pretvarjanje številk v besedilo
Ne vem, verjetno bi se to dalo naredit tudi z z VB editorjem ki je v Excelu, ker bi mi najbolj prav prišel kot del makra v excelu.
Sicer pa ti bi bil hvalležen če bi mi bil pripravljen ta VB modul za pretvarjanje številk odstopit.
Lahko napišeš link ali pa mi pošlješ zadevo na mail: civava23@volja.net
Hvala in lp!
No, sem mislil da sem od Microsofta videl že vse, ampak kaj tako bedastega pa res še ne. Pazi to: obstaja funkcija, ki pretvarja številke v besedilo ampak samo va Bahtih – in to sevedav Tajščini. Pa a so normalni??? No, poskusi, kaj se zgodi, če recimo v A1 vpišeš neko število, v a2 pa vpišeš formulo: =BAHTTEXT(A1)
No daj poskusi in se čudi, jaz pa ta čas v področnih nastavitvah že nameščam nove MB. Ugotovitve sledijo.
Char funkcija počne nekaj čisto drugega, vrne znak za določeno kodno število.
Aleš, fonzi oz. whoever, si že rešil, ali še potrebuješ vb funkcijo, ki dela do 999 triljonov. Če ti je premalo pa dodamo še kak nevemkakšen ljon 🙂
In ko si že spraševal, modul enostavno uvoziš v vba editor in nato funkcijo kličeš iz kaeregakoli makra.
Nisem še dokončno rešil zadeve, od zgornjih rešitev ni nobena povsem uporabna, zato bi bil vesel če bi mi lahko dal kak link do te VB funkcije ali pa zadevo poslal na mail : civava23@volja.net
Hvala !
Forum je zaprt za komentiranje.