Pretepena zaradi ljubice?!
Ce ti bo se grozil, obvesti policijo (saj ne bodo nic naredili zaenkrat, samo mislim, da morajo zabeleziti) in njemu povej, da si obvestila policijo, da ti grozi. Resno mislim. Verjamem da te to sesuva (to je njegov namen, samo vseeno poskusi ostati hladna kot spricer in odlocna vsakic ko bo tezil – to bo “sesulo” njega).
To so pac njegovi zadnji (strahopetni) poskusi, da te dobi nazaj. Dejansko pa ima ta clovek probleme. Ki so pac njegovi in ne tvoji. Ti resuj svoje!
Srecno!
To je samo še en dokaz, da si lahko srečna, da si se ga znebila, mlečnozobega egoista, ki grozi, če ni po njegovo. Lepo te prosim, škoda je sploh tvoji emocij za njega, negativnih ali pozitivnih! Ukrepaj, brez strahu. Najprej se pogovori s sodelavci o tem, kar so videli, nato prijavi ga na policiji.
Res dobi podporo sodelavcev…nikoli ne veš, nekateri se ne želijo vmešavati in se preprosto naredijo, da niso nič videli, nič slišali. Govorim iz lastne izkušnje, enkrat se mi je zgodila prometna nesreča ne po moji krivdi in ko so prišli policaji so priče kar poniknile oz. “nismo videli nič”!
Jaz bi ti predlagal, da že zdaj obvestiš policijo in tudi njemu povej, da je policija že obveščena, da bo premislil malo, preden spet kaj ukrene. Tip je navadna zguba, da ne govorim o njegovem primitivnem načinu, kako te hoče dobit nazaj. Ne ustraši se teh groženj, potrudi pa se, da bo čim več ljudi (prijateljev, sorodnikov, sodelvacev,..) zvedelo o tej grožnji. Mogoče bi se celo začasno kam preselila, da ne boš živela v strahu.
Mogoče ti bo v uteho, mogoče ne: videla si, da tudi on trpi. Drugače te ne bi prišel zastrahovati.
Da je tepec, si se prepričala že prej. Kot so pred mano modro predlagali, če te je strah, pojdi na policijo. Imaš priče. On bo le tako nehal. Drugače bo zopet nasilen. In ne bo prvič. Bodi odločna.
Ampak je res tepec. A ne dojame, da si šla stran zaradi nasilja in da nisi podlegla ustrahovanju?
Čimpreje do policije, da ne bo prepozno.
alena,tudi sama ne vem kaj si sploh misli,kaj si predstavlja? Vse sem mu lepo povedala,da sva koncala,da tako ne gre vec naprej in da naj si uredi zivljenje sam,da greva vsak po svoje! Sodelavci so mi predlagali enako,da naj poklicem pomoc,ampak bom se pocakala zaenkrat.Ce bo prisel se enkrat,potem poklicem,morda bo pomagalo.Takega ga sploh ne poznam.Grozno!
Marko,saj ze vsi vedo,ampak kot sem povedala,nocem sedaj se mesati policije zraven! Ne sedaj! Ce pa se bo to se naslednjic ponovilo,bom zagotovo poklicala policijo! Kam naj se pa se preselim,ce sem se ze? Saj ne ve kje stanujem,ve pa kje delam! No,najbrz in upam,da ne vohlja za mano!?
Drugace pa tudi sama sedaj vidim,da je res ena navadna zguba,ampak tega ni bilo v vseh teh letih,enostavno ni bilo!!! Sama presenecenja!
mali2,kako naj le trpi,po vsem kar mi je storil? Ali se ne zaveda,da ni vec mogoce priti nazaj,ali kako? Ce gleda le nase,sem tudi jaz oseba,ki je trpela in sla skozi vse trpljenje,za kar si nisem zasluzila!!!
Nocem govoriti nic slabega o njem,vendar se strinjam z vami,da je ena navadna zguba! Nikoli vec nocem srecati cloveka,s kakrsnim sem bila dolga leta!!!
Sokirana,
tvojo zgodbo spremljam ze od samega zacetka in moram reci, da te res obcudujem, ker to se zdalec niso enostavne stvari. Vem, da je hudo in da se ni vsega konec (kot si najbrz ze mislila, da je), ampak ne popusti. Tvoj bivsi te bo na vsak nacin hotel nazaj, saj ocitno ob sebi potrebuje nekoga, da ga lahko maltretira in se le na ta nacin pocuti samozavestnega. Ne nasedaj mu, ker sama ves, da se bo zgodba slej ali prej ponovila, ce ne celo v hujsi obliki. Zato pa ob naslednjem takem srecanju poklici policijo, da mu bos s tem dala vedeti, da mislis resno in da pri tebi nima vec kaj iskati.
Postavi se zase in ne obupaj, saj te tisto, kar te ne ubije, naredi le mocnejso!
Anja
Anja,res sem mislila,da je ze vsega konec,saj je minilo ze kar nekaj casa od tega! Vse skupaj me je zelo presenetilo,ko sem ga videla in sem kar otrpnila! Moj bivsi me ne bo dobil nazaj,ker si lahko najde kaksno drugo za igranje(menda je dobil eno punco???),sama pa niti ne mislm,da bi prisla nazaj!
Ja,verjemi mi,da me je ze vse tole utrdilo,vseeno pa me tudi pocasi nacenja.Res sem mislila,da je ze vsega konec!
Kaj pa ti drugace delas tako pozno na int.? A si se tukaj? Ce imas cas,lahko se malo poklepetava?Bi mi prav prislo,da se malo sprostim.
Ja, se sem na internetu 😉 Ravnokar sem koncala eno seminarsko nalogo – saj ves, da se zna to zavleci kar pozno v noc. In zdaj niti nisem tako zaspana, zato pa sem skocila pogledat se malo na net, saj se tukaj vedno kaj dogaja. Nekaj casa nisem bila na forumu in moram zato zdaj nadoknaditi. Kako je pa kaj s tabo? Te spet matra nespecnost? Sem pa ravno zadnjic enkrat, ko sem brala tvoje odgovore, premisljevala, kako res vsakemu odgovoris. Lepo. In upam, da tudi mi tebi kaj pomagamo.
Anja
Lepo,da si se tukaj.Rada bi se samo pogovarjala,saj se tako sprostim in mi res manjka kaksen resen pogovor.Ce grem prebrat kaksno knjigo,se mi zdi cisto brezveze,ker na koncu itak ne vem kaj berem.Zato mi je bolje prek neta kaj poklepetati,saj zastopis?!
Ja,odgovorim skoraj vsakemu,saj se le tako sprostim,da misli usmerim kam drugam,premisljujem kaj drugega,ampak je tezko! Ne ves kako mi je zelo vsec ta forum,da lahko napises svoj problem,potem pa ti pomagajo po svojih najboljsih moceh! Res sem vesela,da sem objavila to temo,saj ste me tudi vi forumasi naredili mocnejso!!!
Kaj pa delas za eno seminarsko nalogo? Na kateri faks hodis?
Ne, nisem sla se spat, se pa pocasi odpravljam. Ja, pozabila sem ti napisati, kaj studiram – razredni pouk na pedagoski fakulteti. Tale forum te kar potegne in potem ure minejo kot bi trenil, a ne? Se mi je ze velikokrat zgodilo, da sem kar pozabila na cas in sla spat okoli 3h. KAj ces, je pa zabavno.
Sem ravno hotela it spat pa preberem kaj se je spet zgodilo. Groza! Ta je res usekan. Svetujem ti, da če bo skušal še enkrat stopiti v kontakt s tabo da mu poveš jasno in odločno, da se nimata kaj pogovarjat in naj te pusti čisto pri miru, in nato TAKOJ odideš stran (tudi če si v službi, odidi v drugo pisarno oz. nekam kjer je veliko ljudi), če pa te kliče po telefonu (se ne spomnim če si zamenjala številko), mu to povej in odloži, ter zamenjaj številko, če jo še nisi. Če pa ti bo zraven še grozil, mu povej da boš ta moment njegove grožnje prijavila policiji (lahko mu tudi rečeš, da si že zadnjič prijavila da ti je grozil, tudi če v resnici nisi in da ga že imajo zacahnanga). Vsakršno pregovarjanje in probavanje razložiti na lep način, pri takih kretenih ne zaleže in s tem si samo koplješ jamo. Takim je treba jasno in glasno brez vljudnosti povedati da naj nehajo težit. Stavek “Nimava si več kaj povedati, pusti me na miru!!” je vse kar rabiš. Da nebi slučajno mu začela v kakšnem stilu kot je: “Ja veš preveč si me prizadel, verjamem da imaš probleme in da ti je zdaj žal, ampak ne moreva več biti skupaj, oprosti….. TO JE STROGO PREPOVEDANO, ker potem ti bo iz življenja naredil pekel, PEKEL! Ti govorim iz lastnih izkušenj. Sicer še zdaleč ni bilo tako hudo kot pri tebi, ampak mentaliteto sta imela pa isto. In res, če ti bo samo še enkrat zagrozil, pa RES prijavi na policijo. In bog ne daj da se te dotakne. Pa povej staršem, da ti grozi in če živiš sama bodi dnevno v kontaktu s kakšno osebo, vsaj zdaj v tem obdobju, da če se en dan ne boš javila da te pride kdo od domačih ali prijateljev preverit če si v redu. Oprosti ker sem pomislila na najhujše, ampak tak psiho ti res lahko še kaj hudega naredi. Tragedije se dogajao in vsak bi pomislil, ah saj je težaven samo tega pa on nebi. Ampak živemu človeku se lahko vse zgodi.
Upam da boš srečno to izpeljala in da bo ta mora enkrat končno že za tabo.
Ampak bori se za svoj mir, in nikdar ne obupaj!!!
Forum je zaprt za komentiranje.