Pretepena zaradi ljubice?!
Potreben je čas, samo čas. Boš videla, da boš pozabila. Tudi pri meni je bilo težko, čeprav imam jaz drugačno zgodbo. Fant me je varal, celo na morje je šel z drugo, zlagal se mi je, da gre s prijatelji. Nekateri so to vedeli, vendar mi niso povedali – to so bili tako njegovi kot moji “prijatelji”. Po tem, ko sem zvedela, da se nekaj zapleta z drugo, sem ga zapustila, en mesec sem v glavnem jokala ko sem bila sama, v družbi sem se pa dobro počutila – hvala njim!!! Potem sem pa po kakšnih treh mesecih zvedela za vse, kar je počel za mojim hrbtom. In žalost se je spremenila v nekakšno sovraštvo, odpor do njega. No, saj potem se je vse obrnilo na bolje v mojo stran, on je dobil punco, ki ga nikamor ne pusti, postal je kot copata!!! Še velikokrat me je klical in me pregovarjal, naj pridem ven – hotel se je samo malo pozabavati z mano, vendar nisem šla. In bil je užaljen…njegov ponos, ker je mislil, da sem še vedno nora nanj. Bila sem – nekoč, a ti časi so minili!
SREČNO!
alena,tvoja zgodba me ne preseneca,ker imam prijateljico,ki je imela podoben primer kot ti.
Na prijatelje pa vcasih ne mores racunati,da ti bodo povedali tako stvar,ker se nocejo vmesavati in nihce noce biti kriv,ce bi se zveza slucajno razdrla.Mene niti ne zanima,kaj se je zgodilo ze prej,ce se je kaj(?),mene je samo zanimalo to,kako bom odsla,kako bom zbrala dovolj poguma,da se odrinem od tal,da grem.In sem zdrzala,predstavljala sem si vse najhuje o njemu,kaj mi je storil,kaj bi mi lahko se storil.Zajela sem sapo,povedala in odsla.Danes mi ni zal! Zamenjala sem tel.stevilko,tako da ne vem,ali me kaj klice,ali ne? Pa me niti ne zanima,ker ne bo vec blizu mene,imel je priloznost,a jo je izkoristil do zadnjega.Ce se je hotel igrati,je odigral do konca! Vidis,po vsem tem kar se je zgodilo,postajas bolj samozavesten,vsaj tako cutim jaz,sama pri sebi.
Ce te nekaj ne ubije,te naredi mocnejsega!!!
Mislim, da je mnogo zgodb podobnih.
Tudi moj bivši se je začel zapletati s svojo najboljšo prijateljico in nisem ničesar vedela. Sem sumila, vendar nisem imela dokazov. So pa vedeli vsi drugi (moji in njegovi prijatelji, da o skupnih niti ne govorim), saj so ju srečevali vsepovsod skupaj.
Ironično je bilo, da mi je moj sošolec pri zajtrku (srečala sva se zgodaj zjutraj v mestu) omenil, da ve, da nisva več skupaj … Šok… Seveda so vsi drugi sklepali. Pogovor ni prinesel nič novega. Vztrajno je zanikal, govoril, da imava druge probleme inp. Končno je le zbral “pogum” in mi povedal po telefonu. Po nekaj letih sta se poročila, vendar jetudi on postal “copata” . Zaradi nje je skoraj popolnoma pretrgal stike s svojimi starši in bratom ter nekaterimi dobrimi prijatelji. Zdaj imata otroka, ki ga skrivata pred drugimi … No, ja, mogoče je pa vseeno srečen z njo.
Pol leta sem potrebovala, da sem se pobrala in prenehala jokati ob vsakem spominu nanj. A vse je za nekaj dobro! Saj sem spoznala drugega in sem z njim srečna.
LP
PS: Pravijo: Vedno je nekdo boljši. Vsaj dokler ne najdeš najboljšega.Se strinjam.
Pozdravljena,
že od začetka berem tvojo zgodbo. Naj ti povem, da te občudujem ker si se odločila in naredila konec. Jaz sem s svojim partnerjem srečna, vendar pa imava včasih tudi dneve, ko se skregava. Jaz se še v takih situacijah ne morem prepričat, da bi vztrajala pri svojem in ponavadi popustim. Mislim da si zelo samozavestna in predvsem pogumna in to je že pol zmage in s tem boš premagala tudi bolečino in ponižanje, ki si ga doživela. Tvoja zgodba me spominja na zgodbo moje mame, ki je kar sedem let prenašala očetovo nasilje in končno zbrala pogum in skupaj z mano odšla stran. On jo je potem hodil na kolenih prostit naj ga vzame nazaj. Vendar je vztrajala in ni popustila. Bodi močna in ne se prepustit, da te žalost uniči, bodi vesela, da si odšla in za seboj pustila nasilneža, ki bi verjetno svojo premoč hotel pokazati tudi drugič in tretjih in kadar bi mu stopila na žulj.
Držim pesti zate, da pi čimprej našla pot iz tega trpljenja in človeka, ki bi si zaslužil tvojo ljubezen in ti jo tudi vračal.
Ketty
Boš videla, da bo po dveh mesecih bolje. Ne mislim, da ga boš pozabila, to bo še dolgo trajalo. Ampak krize, ki ji ne vidiš konca ne bo več. Najboljša star naših možganov je, da hude stvari po začetnem šoku sami omilijo.
Po tistih dveh (ali pa treh) mesecih boš zopet lahko trezno sestavljala svoje življenje. Še vedno te bo kdaj zaneslo, da bi šla nazaj. No, mogoče boš celo res kdaj to naredila, a takrat moreš biti že 100% ozdravljena krize in on 100% skesan (če je to sploh možno). Torej čez leto ali dve, če prej koga drugega ne spoznaš (ki pa mu le povej za to izkušnjo).
Zapomni pa si le eno: Ni tvoja krivda da te je udaril!
Pikipoki,prav imas,veliko zgodb je podobnih in na koncu verjetno isti konec!
Tudi sama poznam kar nekaj takih primerov,tudi vedela,da je kak par varal en druzga,vendar se nisem hotela vmesavati,ker bi bila na koncu kriva jaz,nihce drug! Zakaj bi nekdo hotel nositi posledice drugih,ki se tebe ne ticejo?! Naj si zrihtajo sami,kakor hocejo.
Presenecena sem nad tvojim bivsim fantom,da je zbral pogum in ti to povedal po telefonu?! Da ni imel poguma in ti to povedal v oci??? Tega ne maram pri moskih,da ko pride do resnice,stisnejo rep med noge in se hocejo pokesati po telefonu! Lepo te prosim,ce ima pogum za valjanje z drugimi,naj ti to pove se v obraz,vendar takrat spoznas cloveka,da je v notranjosti reva! Da se boji resnice.
Se nekaj me zanima,koliko casa sta pa bila skupaj,glede na to,da si rabila kar pol leta,da si ga prebolela? Upam,da si sedaj srecna,da imas urejeno zivljenje…
Ketty,zelo lepo si napisala,hvala. Naj ti povem,da se vcasih obcodujem tudi sama,vendar je zelo zelo tezko! Po karakterju sem zelo mocna osebnost in ce se nekaj zapicim,me tezko premaknes,ceprav se to na zunaj ne vidi.
Naj ti povem,da se nikoli ne podrejaj drugim,ampak samo sama sebi,nikdar ne popusti,ce ze,naj bo obojestransko.Midva se nisva nikoli kregala,imela sva par tezkih besed in je bila stvar urejena.Vedno se postavi za sebe,nihce drug se ne bo!
Vesela pa sem za tvojo mamo,da je naredila konec temu trpljenju,da tudi na koncu ni popustila in ga vzela nazaj.To je odlocnost,vrlina,ki jo imajo redki ljudje.Upam,da je sedaj srecna.
Ne maram moskih,ki pretepajo zenske,ki se tepejo po lokalih,ki imajo radi nasilje,taksni moski nikakor ne morejo narediti vtisa na mene osebno,moski lahko naredi vtis s svojo pametjo,kaj lahko naredi v zivljenju za sebe,za druzino,ne pa nekomu zadati rano za celo zivljenje!!!
alena,od takrat ga se nisem videla,jasno in glasno sem mu povedala svoje,da nima smisla,da sva se skupaj na silo,da tako ne bo slo vec naprej.
Delam zadnje leto faxa,poleg tega pa delam se preko studenta v neki firmi,ampak se se nisva srecala,da bi mogoce prisla nazaj.Saj ve,kaksna sem,da se je brezveze kaj se opletati okrog.
mali2,kriza je se vedno prisotna,in bo kar se nekaj casa,se mi zdi.Vse kar bi rada,da bi svoje zivljenje nazaj,ne njega.Vem,da bo to trajalo kar se nekaj casa,a treba se je pobirati.In mislim,da me ne bo nikdar vec zaneslo nazaj,ne k njemu!!
Me pa nekaj zanima,ali mislis,da bi naslednjemu fantu povedala za to,kar se mi je zgodilo?
Seveda mu lahko poveš, vendar ne hiti. Saj se bosta kdaj pogovarjala o bivših partnerjih, in takrat le povej, da si “tisto nasilno teslo” zapustila, ker te je udaril. Če pa ne bo nobene priložnosti, pa tudi v redu. Čez eno leto bodo občutki drugačni kot danes. Počasi se bo tvoje življenje uredilo. Žal počasi, a vseeno se bo. Samo ne prepusti se toku slabih misli.
Sedaj pa naj te še malo okregam. Videl sem namreč, da še vedno sredi noči pišeš pisma. Razumem, da ne moreš spati in da ti misli ne dajo miru. Razumem, da je to tvoje zdravilo za usmerjanje misli k nečemu drugemu.
Ampak vedi, da je računalnik le skrajni izhod, saj te ne bo uspaval.
Kako zaspati? Ta problem moraš rešiti, da ne zboliš.
Peter Pan je potreboval srečno misel, da je lahko letel. Ti jo potrebuješ, da boš o tem razmišljala in tako boš lahko zaspala. Poišči jo nekje. Vem, da je to zelo težko, a ti to potrebuješ.
Poleg tega pa moraš biti dovolj utrujena (in ne zaradi živčnosti), da boš lahko spala. Pred davnimi leti sem tudi jaz imel problem nespečnosti zaradi čustev in misli ki so silila na plan. Meni je pomagalo plavanje v večernih urah. Ko pa sem se zbudil sredi noči sem bral mladinske knjige. Tako lahkotno branje pomaga obdržati misel na zgodbi. Če ti misli vseeno uidejo drugam, se pa poskusi skoncentrirati na zgodbo.
Ker si močna in tudi pozitivna oseba boš našla svoj mir. Veliko si že naredila in le nadaljuj tako.
Veliko sreče.
Šokirana!
Skupaj sva bila “samo” (?) dve leti in pol, vendar sem bila res zelo zelo zaljubljena vanj. Imela sem 20 let (on tudi), bil je moj prvi “zaresni” fant, oba sva bila študenta, živela sva v študentskem domu, skupaj v sobi. Res mi je pomenil vse. Dve leti sva se odlično štekala, potem se je vse začelo rušiti. Včasih je med vikendom ostal v študentu (ponavadi sva prej ostajala skupaj), kar tako se je odločil. Ko sem prišla nazaj, ga ponavadi nikoli ni bilo v sobi. Potem je povedal, da je bil z njo (in njeno najboljšo prijateljico) na kosilu inp. Zanimivo, da v začetku sploh nisem bila ljubosumna, potem pa sem začela počasi dojemati.
Ja, povedal mi je po telefonu. Najhuje je bilo, ko je potem ona prihajala k njemu v sobo (seveda sva stanovala v istem nadstropju, takrat sva imela že oba samski sobi). Ko to vidiš, ko te trga hrepenenje in bolečina … Bilo je hudo, vendar sem preživela.
Danes mu privoščim srečo, čeprav življenje, kot ga živi on, verjetno ni srečno, če ti nekdo drug uravnava, kaj boš počel in kaj ne.
TUdi tebe čaka sreča.
Tudi jaz mislim, da lahko drugemu poveš. Mislim, da nisi storila nič slabega in da bi vsaka reagirala podobno kot ti. Jaz si sploh ne morem predstavljati, da bi mi moj mož naredil nekaj takega … Res grozno.
LP
mali2,mislim,da bo res po enem letu bolje,obcutki in vse ostalo.Verjemi,da ce bi se tako rada,misel je vedno slaba,vedno eno in isto,tezko je! Seveda me sedaj tudi skrbi za naprej,kako bo z mojim naslednjim partnerjem,ali mu bom to lahko povedala in tako naprej.Sedaj sem izgubila zaupanje in vem,da bo zelo tezko ga pridobiti nazaj.Zaupanje se gradi dolgo casa,ali se pa res lahko podre kar v eni sekundi? Zal,se je to meni zgodilo!
Ja,sej vem da ne spim nic,ampak enostavno ne morem,vse prihaja za menoj,cetudi hocem misliti na kaj drugega,ne gre!!! Saj bo bolje,danes je petek in gremo ven…Upam,da ne bom spet tako pozno prisla.Rada bi se ga kar malo napila danes 🙂
Pikipoki,vem kako je to,ce si zaljubljena v nekoga,tudi jaz sem bila in se sem.Tudi tvoja zgodba je zalostna,predvsem ce moras kasneje gledati svojega bivsega fanta s kaksno drugo punco,to mora biti tudi grozno!
Ampak,ce veza ne gre,se prekine,za to pa se rabi cas! Cas,ki ti zadaja rane,obup.No,na koncu si je pa le zasluzil zivljenje,kot si ga verjetno zasluzi.Vsi taki junaki,slej ko prej pristanejo na realnih tleh.
Si ozenjena,jaz si ne predstavljam kako bi bilo,ce bi bila midva? Verjetno bi naredila isto,saj me to ne bi ustavilo,ker je bilo zelo ponizno in nizkotno.Glede na vse kar mi je hudega storil,mu vseeno privoscim lepo zivljenje,da bi si nasel kar isce.Jaz mu tega nisem mogla dati,verjetno???
Drugace sem pa od prijateljice slisala,da je moj bivsi sedaj s to punco,ki jo je pripeljal domov,ki naj bi v troje.Verjetno sta bila ze prej skupaj in je to dobro skrival za mojim hrbtom,kaj mislite vi? Ali sem res bila tako naivna,ali je on dobro skrival to njegovo “ljubico”,do zadnjega?
Na koncu sem vseeno vesela,da sem odsla.
Sokirana,od začetka spremljam tvojo zgodbo,pa sem bila tako ŠOKIRANA,da
kar nisem mogla verjet. No,dogaja se marsikaj,ampak mene take stvari vedno vržejo iz tira. Povem pa ti tole:NISI BILA NAIVNA!!!! Si pač oseba kot večina izmed nas,ki verjamemo v ljubezen,poštenost,partnerja,prijatelje,……AMPAK SKORAJ VEDNO se zgodi nekaj,kar nam prekriža pot usode in jo preseka z mečem. Iz lastnih izkušenj ti povem,POSKUŠAJ POZABITI PRETEKLOST IN SE OSREDOTOČI NA SEDANJOST! Ne razmišljaj več,ali jo je imel že prej,ker te bo še bolj bolelo,ko se boš spominjala tudi lepih trenutkov,ki pa mislim ,da so kljub vsemu tudi bili. Sčasoma bo bolečina izginila,spomini grdi bodo izginili,ti pustili grenak priokus,kdaj pa kdaj pa ti bo na usta privabil nasmeh kakšen lep spominček.VERJEMI!!!! Kriza bo minila,no, ne takoj,ampak bo.In ko se boš čez čas spomnila teh težkih dni,teh minut,ki so dolge kot leta,si boš mislila:pišuka,ali je vse to bilo potrebno? Je bilo.In veš zakaj? Znala boš ceniti odkritost in spoštovanje in to je zelo pomembno pri vsaki vezi. In ti boš svojega princa še našla.TUDI ZATE JE SREČA!VERJEMI! Bodi pridna,pazi nase in NE OBUPAJ!!!!
B.B,saj vem,da je tako,vem da je potreben cas in vem,da se bom na vse to smejala cez par let.Tudi sama si nisem mislila,da nama lahko kdaj kaj prekriza pot,vendar se je tako zgodilo.Spomini bodo vsekakor ostali,lepi spomini,nic zalega nimam reci cez mojega bivsega fanta.Kar se je zgodilo se je,tako si je verjetno sam zelel,verjetno pa ni pomislil,da me to lahko tako prizadane,da lahko razdre najino vezo!?!
Vse to me je zelo spremenilo,tudi samo zaupanje sem izgubila do moskih,vendar moram pozabiti na vse to kar se je zgodilo.
Zivljenje je kratko,ziveti moramo dalje.
Danes me je obiskal moj bivsi in mi zagrozil,da se moram vrniti! Prisel je v sluzbo in me v prico mojih sodelavcec nadiral,da ce ne pridem nazaj,da bo se strasno! Strah me je in ne vem kaj naj naredim? Ali naj poklicem policijo,ali kaj? Mislila sem ze,da je vsega konec,da bom koncno zazivela znova,sedaj pa to.Kaj naj storim???
Kaj je narobe z moskimi? Ali ima se katera podobne tezave? Jaz sem ze cisto sesuta,sedaj pa se to.Se malo pa me bo dotolklo do konca!
Forum je zaprt za komentiranje.