Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pretepena zaradi ljubice?!

Pretepena zaradi ljubice?!

megaboy,da ti odgovorim,da me ne bos spet kregal 🙂

Kaj si mislijo prijatelji in druzina?

Za druzino je zelo tezko sprejemljivo kar se je zgodilo,kar ne morejo verjeti,da je to res in da naj se pogovoriva in ostaneva skupaj,da bo ze slo,pa hisa,pa vse…Saj ves kako gre pri starsih.Vendar pa ne zastopijo tega(kakor tudi nekateri drugi ne),da enostavno ne morem biti vec s clovekom,ki se mi je podrlo vse zaupanje v tistem veceru.
Priajtelji? To je pa spet zgodba za sebe,saj sva imela skupne prijatelje,na njih se ravno ne mislim zanasati,niti toliko pogovarjati o tem,ker ne bi rada,da bi bili kaj oni krivi.Tezko je,ce imas skupne prijatelje,ne ves kaj je dobro povedati,ne ves,ce bo sel povedati naprej.Ta trenutek ni zaupanja v nic.
Imam prijateljico,ki me podpira,mi daje upanje,da pa bom mogla sama cez vse to.Seveda,kdo pa bo sel?! Je pa lazje se pogovoriti tudi tukaj na forumu.Tezke besede je vcasih lazje spraviti na list papirja,kot pa govoriti z nekom.Nikoli ne ves,kdo je prijatelj,ki ga potrebujes!

megaboy,ne zastopim te samo tega,kako lahko to uvrscas med prijetno presenecnje? Za njega je to ze lahko bilo,vendar bi se o vsem tem ze prej lahko pogovorila,ne pa,da mi kar pripelje eno punco in predlaga trojcka?! Je pa res,da me je udaril prvic po sedmih letih!!! To se nikoli prej ni zgodilo,nobenega znaka nasilja,ali kaj podobnega!!! Imela sva se res lepo,ujela sva se dobro.Vendar je to na koncu naredilo crto.Ne zato,ali bi me se kdaj udaril,ampak zato,ker je v mene dal strah njega samega!

Araminta,starsi mi verjamemo kaj se je zgodilo,vendar nikakor tega ne morejo verjeti,da mi je to res storil in niti niso hoteli slisati,da bi se odselila.Sicer pa vemo kaksni so starsi,kaj pa naj bi naredili? Kakor vidis,me niso podpirali pri moji odlocitvi,cel mesec sem bila na koncu z zivci,dokler se nisem odlocila.

Zakaj iscem uteho tukaj,sem napisala ze v enem od zgornjih postov.Ker se mi je verjetno lazje pogovoriti z nekom,ki ga ne poznam in lazje je spraviti nekaj na list papirja.Pa se to ne vem,kdo bi mojemu bivsemu lahko to posredoval.Sem ze tudi povedala,zaupanja nimam v nobenega vec.

zalaa,verjetno si ti oseba,ki gleda samo na premozenje kako in koliko dobiti,na klofute pa pozabiti.Izgleda,da sem tukaj izjema,ker meni denar ne pomeni nic,ce ne bom imela srecnega zivljenja in zivela v strahu!?
Vseeno mi je kako se bo ta stvar odvila naprej s premozenjem,rada bi samo zazivela.

Ce je pa tebi toliko do premozenja in s tem sprejemas udarce,pa niti ni taka drama, a ne?

Araminta in megaboy,saj ni treba sedaj “pljuvati” drug po drugemu.Kot sem ze tolikokrat napisala,vsec so mi vsi odgovori in jasno je,da ima vsak forumas drugacen pogled na stvari! Kam pa bi prisli,ce bi vsi gledali,ali mislili enako?!

Jozica,mislim,da me samo ti zastopis,da tega ne zmorem in da ne zelim.Ker imam v sebi sedaj samo se strah.Vem,da je tezko,se vedno ga imam rada,vendar tako kot je bilo,ne more biti vec! Sploh pa ne more biti kot v pravljici.Ne vec…

Tako,ce nisem vsem odgovorila,se opravicujem.Ce kaksnega se kaj zanima,kar vprasajte in bom napisala.Vidim,da nobenega ni tukaj na forumu,pa se bom tudi sama spravila pod odejo.

Vsi ste zelo prijazni,hvala vam.

Spet ne morem spati…ali je se kdo pokonci?

JE!
Vsako noč je pokonci Marko Potrč na Radiu Center (103.7), ki postavlja svetovni rekord v neprekinjenem vodenju radijskega programa.
Nisi sama.
Jaz pa, žal, spim kot polh!
Drži se.

Sokirana,

predlagam ti, da greš še enkart čez Araminrino pisanje. Araminta te razume bolj kot si misliš. Jaz v nejnih besedah vidim tudi svojo življenjsko izkušnjo, pa tudi izkušnjo marsikakšne ženske, ki se je ločila oziroma odšla iz dolgotrajne veze – vsi skupni prijatelji so mi/jim obrnili hrbet in potegnili z bivšim.

Praviš, da imata, ali bolje rečeno sta imela skupne priajtelje. Skupni prijatelji pač niso isto kot tvoji prijatelji. Jaz sem se po razhodu počutila tako obupno sama. Nisem namreč imela občutka, da sva življenje razdružila, občutek sem imela, da sem mu življenje pustila. Iz tistega časa, pa je minilo le 1 leto, nimam nobenega skupnega prijatelja več. Še huje celo na cesti me nekateri niti ozdravijo ne več. Kar pa je najbolj ironično – najbolj ignorantsko se obnašajo ženske polovice parov in to kljub temu, da vedo, da sem šla, zaradi varanja.

Vsaj jaz Aramintinih besed ne razumem kot očitek, da si nedružabna, ampak kot vprašanje, ali sploh imaš svoje, SAMO svoje prijatelje. Vsaj meni je čisto jasno, da utehe ne boš našla v skupnih prijateljih.

Tudi zamenjava svojih prijateljev za skupne je pristanek v izolacijo.

Držim pesti zate 🙂

Pa še tole:

tvoje pisanje v smislu: “saj veste kakšni so starši”. Draga Šokirana, tako kot se obnašajo tvoji starši se obnašajo notorični materialisti ne pa straši. Mojim staršem niti na kraj pameti ni padlo, da bi ne dvomili v moje besede ali da me pri moji odločitvi ne bi podpirali.

Tako kot se obanšajo tvoji straši, se starši NE obnašajo!

Sokirana, veliko ljudi ima zaupanje vate, ker si do sedaj, kljub negotovosti in stresu, pravilno ukrepala. Nekaj ljudi te prepričuje, da narediš drugače, kot hočeš. In kot praviš, spoštuješ različno misleče. Žal pa so začeli analizirati tebe in ti začeli dopovedovati, da si tudi ti kriva. NISI TI KRIVA! Počasi bodo tvoji možgani zmanjšali njegovo krivdo. To je normalno. A dokler se ne znebiš slabega občutka in strahu, se s svojim bivšim ne moreš pobotati. 23-11-04 03:21 si namreč napisala, da ga imaš še vedno rada. Sedaj moraš, kot rečejo, pustiti času čas. Čez 6 ali 12 mesecev se boš mogoče lahko z njim normalno pogovarjala. In boš videla, kaj bo s tvojimi čustvi tedaj. Mogoče bo on šel že svojo pot. Pa kaj zato. Če pa bo čakal toliko časa (brez nade o tvoji vrnitvi), potem mu pa tudi to prištej kot nekaj dobrega. A če bosta prišla nazaj, bo odnos drugačen. Ti boš še bolj zrela, on pa malo negotov. Praviš, da v tem primeru ne bo več pravljica. Srečna si lahko, da si živela pravljico sedem let. Mogoče se pravljica kdaj vrne.
Vendar vedi, strah pred udarci lahko vse podre, zato moraš čakati, da strah mine. In če ga hočeš vzeti nazaj, potem mu moraš tudi oprostiti. Drugače enostavno ne bo šlo.

Pa še nekaj je zelo važno. Ne krivit vse moške za njegova dejanja. Saj se ne pritožujem, le slabo popotnico, za prihodnje odnose z moškimi si boš naredila.

Vem, da boš se boš tudi v prihodnje pravilno odločila, a nekje delaš veliko napako. Forum v nočnih urah nikakor ni mesto za sprostitev (ali pa za preganjanje nespečnosti). To ti dviguje adrenalin in nasploh spodbuja možgane k delovanju, namesto k počitku. Vem, da ti je ta forum zatočišče. Ampak na ta način si sama podaljšuješ agonijo. Nekaj naredi v zvezi s tem, dokler ti ne postane takšno stanje preveč všeč. Vedno več znakov in forumašev kaže na to. Veliko nepoznanih ljudi ti je v uporo, ko si nesrečna. A ko “ozdraviš” pridejo tudi druga čustva na plan. Žal ne le lepa. Zato pamet v roke.

Pa lep dan in mirno noč ti želim.

Doslej nisem komentirala, zdaj pa se pridružujem mnenju “mali2”.
Zapolniti moraš praznino in ves prosti čas, vendar je vprašanje, če ti udejstvovanje na tem forumu res tako koristi. Občutek imam, da si obstala na mrtvi točki in kar ne moreš oz. ne znaš ven iz tega.
Morda ti koristi nasvet: poleg službe si najdi dodatno zaposlitev. Delaj cele dneve in pol noči in sčasoma bo fizična utrujenost naredila svoje. Iz treh ur spanja bodo nastale štiri, pa pet … Kadar se boš ponoči ali zgodaj zjutraj zbudila, vzemi v roke časopis, revijo, knjigo, … . Bodi trmasta kot osel, stokrat na dan si reci, da se ne pustiš. Pojdi na sprehod, da se sprostiš. Če si lahko privoščiš, pojdi na kak tečaj (kako oguljen nasvet 😉 ), bodi med ljudmi, za druženje pa izbiraj pozitivce, negativno nastrojenih se izogibaj.
Vse našteto preverjeno deluje ;-).

Želim ti vse dobro.

A.

Sokirana!
Ko kaj takega preberem, mi kar pritisk dvigne! Tip ga je polomil, sel cez mejo, ti si pa tista, ki poberes sila in kopita, poberes najnujnejse in dobesedno pobegnes. Pa prosim ne mislit da te obsojam, ker bi verjetno sama ravnala zelo podobno. A ni neverjetno kako nas prekleti dedci lahko ustrahujejo? Uf kar piham od jeze. Masina njegove stvari pred bajto, naredit orang kres pa s pistolo strelat ce se prikaze!!!! No ja to ta zadnje pa ne priporocam lih… Ne gledam prevec westernov… Kakorkoli punca zacni jest, spat in prosim nehaj se ga bat. Vsaj ne pokazi mu. Ce ti bo se tezil v sluzbi, se pripravi vnaprej pa ceprav bos imela ulala pritiska. Poglej mu direkt v oci in mu povej da ce ti bo samo se enkrat grozil da mu bos zivljenje spremenila v zivi pekel in naj ti izgine izpred oci. Verjemi da deluje. Tudi sama nimam 180cm ali crnega pasa iz kaksne borilne vescine, ampak sem enkrat tako reagirala pri samo verbalnem zlorabljanju pa je vec kot delovalo. Pojdi pa mogoce res naredit tecaj kaksne borilne vescine, pa ne da bi ga zmlatla, ampak zaradi tebe. Obcutek da se znas postavit zase, je res neprecenljiv. Ampak ta prvo zacni jest. Pazi nase in se ne daj!

La Luna,blagor tebi.Najboje,da kar radio prizgem,ce bo kaj pametnega in zanimivega.

Saskia*,saj sem zastopila besede.Vem,da me zastopi,hocem pa samo to povedati,da si nekateri vso stvar razlagajo drugace in se zato kregajo med seboj.Pa saj je vedno tako,ali ni?
Za prijatelje je pa tako,da ko si v dolgotrajni vezi,je normalno(vsaj za mene),da imata skupne prijatelje.Zato verjamem,da utehe ne bom nasla v njih,niti podpore.In kako bi bilo,ce bi sel potem kateri od prijateljev do mojega bivsega? Nic dobrega verjetno. In hvala,ker si z mano 🙂

Saskia*,moji starsi samo nocejo zastopiti,kar se je zgodilo.Mar jim je…Mislila sem,da so pri teh stvareh kaj drugacni,pa sem se zmotila.Vedno sem mislila,da na njih lahko racunam,kot na druzino…Zalostno je to!
Pac,zivljenje tece naprej,saj bom zmogla,treba se je samo boriti za pozitivne stvari,pa bo.

mali2,sem mnenja,da lahko vsak pove kar si misli,zato pa je tudi ta formu.Vedela sem,da bom dobila razlicne odgovore,tako pozitivne,kot negativne.V moji glavi se vedno vlada zmeda,fanta imam se vedno rada,saj sva bila dolgo skupaj in sedaj kar nekaj manjka.Vsakdo mi lahko dopoveduje,da sem ravnala narobe,ampak jaz sama se vedno mislim,da sem naredila prav,da sem odsla.
Kar se pa zaupanja tice do drugih moskih…saj vem,da ni vsakdo tak,vseeno pa bo sedaj v moji glavi ves cas prisotno to,ali me bo udaril,ali ne…Vem,da se je treba tega znebiti in kot pravis-prepustiti casu cas.Tudi sama sem takega mnenja,pa se danes ne vem,kje se vidim cez 1 leto od danes…

Ariel,hvala…Ce sem se tako utrujena,se kar zbudim.MIslim,da bi jaz lahko naredila svetovni rekord na radiu center(103.7),namesto Marka Potrca 🙂

Ella,hvala tudi tebi zate besede…

Pocutim se tako samo,nobenega okoli mene,se mi kar zdi,da se me vsi izogibajo.Ali pa jaz njih? No ja,saj bo.Morda ne danes,cez kako leto pa ze mogoce in samo upam,da se bom lahko smejala na vse to,kar se zdej dogaja.

Nic,grem kaj pojesti,pa se oglasim se kasneje mogoce…Saj spet ne bom mogla zaspati.

Lahko noc.

Tole s spanjem tudi ni vec jasno. Mogoce bi mogla vprasati na forumu Psihiatrija… Jaz pridem domov vsak vecer ob devetih, tako unicen od treninga, da grem komaj gor po stopnicah… potem pa je vedno za naresti se sto stvari, potem pa malce branje, pa malce forum (te veckrat vidim gor ob nemogocih urah, pa se mi je ze malce nerodno oglasati:) spanca pa od nikoder… kot sem rekel, tv sem kupil, da bi ob gledanju raznih nadaljevank potem z lahkoto zaspal, pa se mi zdi gledanje tvja taka potrata casa, da ga sploh ne prizgem… aja pa zjutraj moram skoraj vedno vstati :))

Lahko noc.

Draga Sokirana,

pocutim se kot bi brala svojo zgodbo… Tudi za mano je tezka izkusnja, o kateri se zdaj tezko govorim, in te razumem, kaj prestajas. Meni se je nekaj podobnega zgodilo pred parimi leti. Trenutek, ki je vse, kar je bilo grajeno z ljubeznijo, podrl do temeljev. Koncalo se je grdo, posledice sva cutila oba, ampak danes zopet stojim na nogah – mocna in samozavestna. V zivljenju pac nikoli ne ves, kaj te caka. Ampak navsezadnje je vse v tvojih rokah. Sama si krojis, kako bos zivela, kaj bos tolerirala in kaj ne. In ne pozabi, da je zivljenje kratko, zato moras iz njega res potegniti najboljse. Tudi ta izkusnja bo za nekaj dobra, bos videla. Vse se zgodi z dolocenim razlogom. To ti pomaga, da bos tudi samo sebe bolje spoznala – kaj hoces od zivljenja in od moskega, ki bi ga rada ob svoji strani.

Zelim ti vse najboljse, predvsem pa, da bi se cim prej postavila na noge in zazivela naprej, saj te caka se toliko lepega. Srecno!

Za dolgotrajno vezo je normalno, da imaš TUDI skupne prijatelje, ne pa da imaš SAMO skupne prijatelje. (ali vidiš razliko?)

Po vsem sodeč je tvojim staršem mar za vse kaj drugega kot zate, zato je lažje za njih, da te ne razumejo.

U bistvu si potrdila točno to, kar te je mislim da Arminta spraševala.

Vesela sem zate, da imaš vsaj še eno kolegico. Kar se ostalega družabnega lajfa tiče, boš pa sprot spoznala, kdo te bo hotel še spoznati. Po mojih opažanjih sodeč pa si boš morala poiskati nove ljudi za druženje.

Želim ti mirno noč in sladek sen 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close