Pretepena zaradi ljubice?!
megaboy,za samomor,kot pravis,moras imeti res ogromno jajc.Zakaj bi ga pa sicer naredil? Saj je se veliko zensk,saj lahko kaj drugega najde.Zakaj bi pa jaz bila zrtev,jaz hocem imeti samo urejeno zivljenje.
Drugace ti pa svetujem,da si se 1x preberi vso zgodbo,saj je vse napsiano.
In te lepo prosim,nehaj ze s temi dokazi in sumnicanji 🙂
****….saj vem da je tezko razumljivo za tebe,vendar se probaj ti postaviti tudi v mojo kozo,ne samo v njegovo.Vse kar se je gradilo v vseh teh letih,so udarci vse spravili na zacetek.Na nulo…***
Saj te razumem in mislim da vem, kako se počutiš. Vendar bi jaz ravnal na tvojem mestu drugače. Vem, da se je obema naenkrat podrl svet, tebi nekaj prej, njemu malo kasneje, vendar če bi znala oba to lepše speljat, bi bile posledice lahko minimalne, tako pa za sedaj zgleda da bodo usodne za oba.
Udarci so vse, kar sta gradila v vseh teh letih spravili na nulo ali še nižje. Vendar zato, ker si ti to dopustila. Morala bi si rečt : to me ne sme spravit iz tira in en tak dogodek ne sme toliko vplivat na moje življenje, vendar si v šoku klonila pod bremenom. Saj te razumem, da si se počutila obupno, prevarano, vseeno pa ne bi bilo treba reagirat tako kot si. Saj ne rečem, tudi fant je delal napake, vendar vse to se da rešit tudi drugače, bolj diplomatsko , tako pa se mi zdi, da si izbrala najslabšo možnost, še predno si sprobala boljše.
Če te zanima kaj bolj osebnega o meni, ti z veseljem odgovorim na mail, (v imenu) lahko ti dam tudi telefonsko, če se hočeš pogovoriti.
Res je moj pogled na tvojo situacijo nekoliko dugačen od večine tu na forumu, vseeno pa ti tako kot drugi želim veliko sreče. Srečen konec pa vidim drugače kot ostali.
LP
megaboy,verjamem,da bi ti ravnal drugace,morda bolj diplomatsko kot jaz,ampak ko se zgodi nekaj nepricakovanega,veliko ljudi ravna impulzivno,med njimi tudi jaz.Na zacetku sem bila sicer mirna,ampak ker je kar naprej silil vame,je kar eksplodiralo.
Ponavadi sicer vedno prej premislim predno kaj naredim,vendar je bilo to zame popolno presenecenje in niti sama nisem vedela kako se bom odzvala.
Po tvoje sem se odzvala napacno…
megaboy,moram ti reci,da mi pride prav cisto vsak pogled na mojo situacijo in tudi tvoji posti so mi v veliko pomoc,saj res drugace gledas na to kot vsi ostali.Zahvalila bi se ti tudi rada,ker si tako prijazen in mi dal svoj mail.
Ne verjamem ravno tega,da sem izbrala najslabso moznost,vendar pa se vedno ne gres preko tega,da pri meni ne more biti vec isto kot je bilo.
Draga Šokirana
sicer sem do sedaj pasivno spremljala tvojo zgodbo in občudovala tvoj pogum s katerim si se spoprijemala s situacijo.
Imam kolegico z zelo podobno zgodbo. Celih pet let smo ji prijatelji govorili, da je njen tip kreten, da jo maltretira, vara in naj ga pusti. Pet let nam ni hotela verjeti. Odločila se je raje za ne “videti”, kot pa se spoprijemati. Po petih letih jo je začel še pretepat in ženske vlačit v hišo. Ko je uboga reva v sedmem letu zbrala dovolj poguma, se je nasilnež obnašal do pičice tako kot tvoj.
Pol leta je potem punca samevala, prijatelji in starši smo ji stali ob strani, ona pa je še kar pestovala in razmišlajla samo o Njemu. Saj je bil nasilen, saj je bil grob. toda bil je On.
Potem je nekoč srečala nekoga podobnega kot je megaboy. Razočaranega moškega, ki je ženske mrzil. A veš zakaj jih je mrzil? Zato ker je imel žensko, ki je imela moč, da ga je zapustila in se ni vrnila, kljub vsem prošnjem, moledovanjem in nazadnje grožnjam in pizdarijam, ki jih je sprovedel.
Ta moški je mojo kolegico prepričal, da je vredno dati Njemu-nasilnežu še eno šanso. Skoraj sedemletne veze in vsega kar sta gradila pa ja ni vredno zavreči zaradi manjših nesporazumov. Besede tega moškega so bile točno to kar je hotela slišati. Želela si je živeti še naprej v samoprevari, da je veza OK, in en odrasel izkušen moški, naj bi vedel, da ona samo dramatizira.
Spet se je vrnila k Njemu. Kakšne pol leta sta res živela v nebesih, potem pa je bilo še huje kot prej.
Danes sta približno petnajst let skupaj in njeno življenje je pekel. Danes si želi, da bi takrat vztrajala.
Šokirana, boj se takšnih kot so megaboy. Alternativnih rešitev tukaj ni. Vztrajaj na tej poti in našla boš boljšega kot je bil ta tvoj Nasilni.
Araminta, ne vem, ali ce spremljas celotno zgodbo, ampakti bom kar povedal,
na kaj te bo Megaboy najbrz takoj opozoril. Ne vem, kje vidis podobnost med
zgodbo Sokirane in pa zgodbo tvoje prijateljice. Ne vem, ali je to sedaj enako,
ampak nje ni nikoli maltretiral ali pa bil grob do nje.
Pa smo spet pri Megaboyu. Ker ga ne poznamo, se mi zdijo primerjave v smeri,
on je podoben temu pa temu, zelo neutemeljene. Saj je Sokirana zaupa vase,
ne skrbi, da bo njegovo mnenje vzela za svoje. Je pa skepticnost, v res veliko
primerih dobrodosla… vendar jo je treba vzeti z rezervo…
Rekla si, da alternativnih resitev ni. A potem je vedno vse samo crno in belo?
Rad bi le opozoril na dejstvo, da se je za kvaliteten pogovor, nasvet ali debato
potrebno malce bolj natancno natancno izrazati, ne pa nekaj pisati v tja v tri
krasne?
TiNKO
Hmm, sicer tole ne bo cisto spadalo sem notri, je pa zanimivo branje na temo.
Gre se za Stanfordsko studijo, katere tematiko je povzel film Das Experiment.
Ne značaj, pac pa okoliscine dolocajo, kakšnih okrutnosti je zmozen človek.
Pa naj si vsak prevede v svoj svet.
Tinko, Tinko
a ti res misliš, da se nekdo kar nalepem znajde doma pred svojo punco skatero je v sedemletni vezi z drugo žensko in predlaga trojčka?
Potem jo pa še sklofuta.
In potem pride še težit v službo.
To ni enkratno dejanje, to kaže na stanje duha nekega človeka. Glede na to, da Šokirana primarno išče uteho na forumu ne pa v svojem krogu (starši in prijatelji), to pomeni, da je osamljena.
Daj Šokirana, povej nekaj … ali je bil tvoj bivši kaj ljubosumen na ljudi okoli tebe … ali si nedružabna in si od pamtiveka brez prijateljev in podpore primarne družine, ali pa si v to partnesrtvo vložilo ves svoj čas in se oddaljila od prijateljev?
Ženske nasilnih moških, dostikrat povedo zelo podobno zgodbo … pri zdravniku : “Prvič me je udaril” vsaj ene 10x, preden si priznajo, da ni bilo prvič…
Megaboy, zakaj Šokirano non stop posiljuješ in jo prepričuješ, da naj mu da še eno možnost. Ok, sej če se prisilim bi mogoče še lahko razumela, da je hotel pripraviti priejtno presenečenje in ji serviral trojčka. Verjetno bi se dalo vse skupaj pozabiti in mu oprostiti ter živeti z njim naprej. Mogoče bi se on res poboljšal in bi bil vzoren, zlat partner, da bi si lahko vseh deset prstov obliznila. Neketere ženske bi to hotele in mu dale še eno šanso. Šokirana pa tega noče. Enostavno noče in zakaj bi se zdaj ona prisilila v nekaj samo zato, ker si človek zasluži še eno priložnost?
Araminta, Araminta,
cenim tvojo jasnovidnost in predvidljivost. Jaz te sposobnosti nimam, tako
da mi drugega kot to, da ji verjemem, ne preostane. Sicer bi bilo potrebno
zgodbo slisati z obeh strani…
Pravis, da udarec ni enkratno dejanje. To je spet tvoje mnenje. In kako si
v to tako zelo prepicana? Se pravi, da je je to nemogoce, da se to zgodi le
enkrat v zivljenju? Da to kaze na stanje duha pri nekem cloveku? Lahko
poves o tem kaj vec, ker me res zanima.
Ne vem, kaj si hotela povedati s svojo brilijantno ugotovitvijo, da je sedaj
osamljena. In komaj cakam, da vidim, s kaksnim nasvetom in analizo bos
prisla ven, ko ti bo odgovorila ali je nedruzabna in ali je vso energijo vlozila
v ta odnos… ali to rabis samo za primerjavo, da si bos lahko potrdila, da so
znaki enaki, kot pri tisti tvoji prijateljici.
Veselim se tvojega odgovora. Prijeten vecer se naprej. TiNKO
tinko
brez veze prepričevati prepričane, to me je naučila praksa socialne delavke, ki dela z žrtvami nasilja … to je občutek, ki ti ga da real life… da ločiš žensko “žrtev” od užaljene ženske, ki se hoče s takšno ali drugačno prijavo maščevati bivšemu partnerju
in vse kar sem pisala, so domneve in ne zaključki, če si res tak kerlc pojdi še 1x čez poste in poskusi najti kakršnokoli sled, da ima Šokirana prijatelje in starše, ki jo podpirajo, lahko pa tudi pogledaš kdaj pisari…
če že opravičuješ klofuto, kako pa si razlagaš teženje v službi…?
Nekoliko bolj ognjevito druženje? (ha ha ha ha)
Taki kerlci kot si ti, zmeraj najdejo opravičilo za nasilje. Da je “pripeljati eno babnico domov” dejanje v afektu lahko razlagaš komu drugemu… pa da je enkratno dejanje teženje v službi tudi dejanje v afektu lahko razlagaš samo svoji mamici ali takim kerlcom kot si ti
Araminta,
glede na to, da mi na moja vprasanja ne odgovis, ter se samo vrtis
okoli enih in istih stvari, nima smisla, da nadaljujeva z debato.
Ce bi sla brati malce nazaj, in stvari ne bi povrsno brala, bi vedela,
kaksno je moje stalisce do takih moskih, ki se obnasajo nasilno do
svojih deklet.
Ne vem, od kje ti ideja, da opravicujem klofuto in taksna dejanja.
Ne vem, zakaj si tako nezbrana pri pisanju svojih odgovorov,ki so
v stilu veliko napisati, nic povedati.
Ne vem, zakaj spet posplosujes kr ene stvari. Pa nimam domislije,
da bi uganil, od kje ti tista ideja, o nekih dejanjih v afektu.
Glede na tvoj zadnji odstavek v zgornjem postu, pa ce sem vsaj
priblizno prav razbral,kaj si po poklicu, bi se jaz na tvojem mestu
malce zamislil.
Kot si rekla, nima smisla prepricevati prepricane. Jaz bi dodal in
vse tiste, ki so navajeni le posplosevati. In ki vedno vse mislijo
da vejo. Pa sva spet pri tebi.
Malce ognjena debata. Ne bi rekel.
Le ne prenesem neumnosti.TiNKO
Tinko, megaboy in drugi junaki, dovolite, da se vmešam. Araminta ima na žalost še kako prav.
Zanimivo je, kako nasilneži delajo skoraj vedno po istem vzorcu. Na začetku zveze so vsi zlati. Tako so čudoviti, da res ni nobene dileme, ali preživeti večer s prijateljicami ali z njim. In ko namigne, da mu je ta in ta prijateljica zoprna, ni treba veliko razmišljanja, da pretrgaš z njo vse stike. On že ve. Enako se nadaljuje s sorodstvom – nasilnež počasi izolira žrtev. V bistvu je namerč velik strahopetec in mora biti prepričan, da žrtev nima nobene opore. Potem pa udari. Ali pa zmerja. Ali pa oboje. In potem se kesa. Ne ve, kaj mu je bilo. Žal mu je. Nikoli več ne bo.
Do naslednjič, ko spet udari. In to se ponavlja in ponavlja in ponavlja… Ženska začne dvomiti. Mogoče je pa res sama kriva, da jo je udaril? Saj on drugače ni takšen. S skupnimi (beri: njegovimi) prijatelji se o tem ne da pogovarjat, ker je on vendar tako dober, družaben, prijeten, vsi ga hvalijo. Torej bo res držalo, da je sama kriva? Drugič bo bolj pazila, da ne presoli juhe ali ne zalika gubice na srajci. Ne bo mu več težila, ker je zapravil celo plačo in ne bo ga spraševala, kje je ostal čez noč.
In če bo vendarle zbrala pogum in odšla, bo prišel za njo. Ves prijazen in meden. In ona bo spet v dvomih. Saj kadar je vse v redu, je pa tako zlat. In vsi skupni (beri: njegovi) prijatelji, ki jih srečuje, ji pravijo, kakšno napako je naredila, da ga je zapustila. Ker on je vendar tako dober in zdaj tako trpi…
Res je, da ni vse črno in belo. Je možno, da se človek zave napake. To je celo zelo pogosto, da šele takrat, ko nekaj (oz. nekoga) izgubimo, šele začnemo ceniti, kar smo imeli. In je možno, da človek naredi kaj neumnega, samo zato, da bi pritegnil pozornost (bivšega) parnerja.
Tudi sama sem mnenja, da je včasih treba dati še eno možnost. Včasih! Odvisno od marsičesa, predvsem pa od tega, ali si to OBA želita. Ne pa, da se en podredi želji (ali celo zahtevi) drugega. In če se to zgodi, je treba ostati zbran in paziti, ali se scenarij ponavlja oz. nadaljuje. V bistvu to pomeni ves čas živeti z eno nogo na izhodu, obenem se pa v celoti posvetiti obnavljanju partnerstva.
Odločitev vsekakor ni lahka, predvsem je pa treba dobro oceniti situacijo in predvsem samega sebe, ali kaj želiš in sli sploh zmoreš. Šokirana je že večkrat povedala, da ne želi in ne zmore. Torej mislim, da ni več kaj za dodat.
Pa čeprav je tako lahko biti pameten za druge.
Forum je zaprt za komentiranje.