Pretepena zaradi ljubice?!
Sladke besede so lahko posledica tega, da mu je kakšen odvetnik predočil, kaj mu sledi glede premoženja. Takrat, ko si kar odšla, si je najbrž mislil, da bo vse tako ostalo. Če se je zdaj zavedel, da bo treba skupno premoženje deliti, si je morda tudi izračunal, da bi bilo bolj udobno se nazaj skupaj spraviti, ne pa prodajati hiše in si deliti denarja. Ne bi bila prvi slovenski par, ki bi ostala skupaj zaradi hiše.
******Sladke besede,ne?..****
Ni nujno in ne vem, od kod ti ideja, da so samo prazne obljube. Saj mu nisi dala še nobene šanse, da bi se izkazal.
Tip te ima še vedno rad, zato te poskuša dobit nazaj. Sprevidel je svojo napako, rad te ima, ti pa ga še kar je*eš v glavo, da že izgublja živce (kar je po tvoje dovoljeno samo tebi, njemu pa ne).
A je res tako težko zastopit, da ti je tip želel narest prijetno presenečenje, mislil je da boš vesela, ti pa si namesto da bi mu rekla :”tole se pa jaz ne grem in tudi ti se ne boš šel” razdrla dolgoletno vezo.
Zaradi takih stvari, kot je poskus varanja (ali želja uresničit spolne fantazije) , v današnjih časih zveze ne gredo narazen. Boš vidla, čez desetletje boš na to čisto dugače gledala, tako kot sedaj drugače gledaš na stvari, ki so se dogajale ko si bla stara 15. Naprimer ko je fant samo pogledal drugo, pa je blo že vse narobe a ne?
Ti malo razčisti v svoji glavi in odstrani stvari, ki si jih samo domišljaš brez dokazov, ( in jih samo domnevaš da so se in da se bodo zgodile), Ne bodi tako posesivno-ljubosumna, da ne rečem sumničava, netolerantna in trmoglava. Ker to te v življenju ne bo daleč pripeljalo. Moraš kdaj tudi odpustit, in bit bolj diplomatska.
Saj ti problem imaš, samo ne toliko s fantom kot sama s sabo. In ta tvoj problem, če ga ne boš rešila ga boš nesla s sabo tudi k naslednjemu partnerju. A boš vsakega zapustila, če si bo zaželel seksat v troje? In kaj boš šele naredila, če te bo kakšen bodoči zares prevaral? Če ga boš že zaradi želje zapustila tako kot sedanjega, a ga boš za storjeno dejanje ustrelila?
Tisti mesec po dogodku praviš da je bil najtežji. Ja kaj pa ti je fant delal takega tisti mesec da ti je blo tako težko?
Po mojem si ti sama žrla sebe zaradi tvojih domišljanj in sumničavosti. Ker po tvoje te bo “VERJETNO” še varal, ali pa te je “MOGOČE” že. Dokazov pa ni. Za tisti incident prej, se je pa fant že opravičil, oprostiti pa mu nočeš zaradi stvari, ki si jih samo domišljaš, da se bodo ali pa so se domnevno zgodili.
S takim vedenjem in razmišljanjem, pa tudi pri bodočih partnerjih ne boš daleč prišla.
Sorry za bolj oster post, saj tudi jaz ti želim veliko sreče, samo še vedno pa mislim, da si se reševanja tega problema lotila povsem napačno.
Samostojna,marsikaj se dogaja zaradi skupnega premozenja,ampak ne verjamem,da bi se to pletlo v njegovi glavi,saj mislim,da ga glede teh stvari dovolj dobro poznam,da si nikoli ne bi prilastil kaj takega,kar je moje.Seveda je pa sedaj stvar drugacna in lahko se zgodi,da bi marsikaj naredil,da bi mi nagajal.
megaboy,vesela sem,da si se oglasil.
Veliko stvari si mi dal za razmisliti,vendar bi tudi jaz tebi kaj rada razlozila.Predvsem o tem zakaj imam o svojem bivsemu tako mnenje.
Na tisti dan,ko me je udaril,mi je zelo lepo pokazal,koliko me ima rad.Glede tega,da mi je mogoce hotel pripraviti samo presenecenje,se pa tudi ne morem nikakor strinjati s tabo,ker mislim,da je sex v troje zelo delikatna zadeva,za katero bi moral prej vsaj malo potipati teren pri meni oz. kaj namigniti,predno bi sel kar v akcijo.
megaboy,glavni razlog za to,da sem ga po dolgih letih zapustila,ni bila tista punca,ki jo je pripeljal s sabo,ampak to,kako je takrat ravnal z mano.Nihce nima te pravice,da bi me udaril in me tako ponizeval kot me je takrat on.Bila sem manj vredna kot vsaka smet.
Sicer pa,ali naj bi bilo kar vse v redu,ce mi je potem rekel,da mu je zal?
megaboy,vem,da z leti clovek postaja bolj zrel in izkusen,drugace gleda na stvari.Mogoce pa moram res sama pri sebi kaj spremeniti,da bom bolj tolerantna.In da ne bom tako impulzivno reagirala na take stvari.
Res pa je,da sem se danes prepricana,da sem ravnala prav.
Drugace se pa ne obremenjujem toliko s tem,ali me je varal ali ne.Vem samo,da sem cloveka s katerim sem bila skupaj sedem let,v trenutku spoznala v cisto drugacni luci kot bi si kdajkoli mislila.In tega me je strah,ker se je clovek za katerega sem mislila,da ga poznam,izkazal za cisto drugacnega.
Vem,da mi hoces dobro in hvala ti za tvoj post.Saj pravim,da si mi dal misliti tudi v malo drugacno smer.
No, glede njegovih obljub, si jaz mislim, da ne moremo rečt da so prazne, vsaj zdaj še ne. On to kar obljublja, trenutno to tudi res misli (po moje), trenutno! Ampak, lahko da se enostavno sebi tako smili, da je pripravljen zdajle vse storit. Kar pomeni da, če bi te še drugič udaril, bi ti verjetno spet govoril sladke besede. Če me razumeš. Če te že slučajno njegove besede premamijo, nikar ne hiti, počakaj, da vidiš če je pripravljen naredit še kakšno bedarijo. Potem absolutno odpade. Ampak te ne sploh ne napeljujem k njemu nazaj s temle.
*****…Saj pravim,da si mi dal misliti tudi v malo drugacno smer.****
To je bil tudi moj namen. Pa se skušaj postaviti v njegovo kožo. 7 let ti je bil vzoren fant, s tabo je mislil živet tudi v bodoče, zgradila sta si skupen dom. Skušal ti je pripraviti prijetno presenečenje, (njegova napaka, ker ni potipal terena), ti si reagirala povsem proti njegovim pričakovanjem impulzivno, morda celo histerično (tvoja napaka,- bi morala mirno). Njegov ponos si ponižala pred njo (vsaj on se je tako počutil), ti si se najbrž zakadila vanjo, on pa je izgubil živce in te umiril z nekaj klofutami. (ali bi te v tistem trenutku lahko umiril samo z lepimi besedami?). Saj mu je blo potem žal, toda ti njegovih opravičil ne sprejmeš, mu ne verjameš da ni imel nič in tudi ne misli imet nič z tisto punco, v tvoji glavi se pletejo drugačne zgodbice, brez kakšnihkoli osnov in dokazov.
Fant pa bi s tabo želel bit naprej tudi v prihodnje. Zdej pa problem, kako to dosečt, ker ga ti odklanjaš. Proba z lepimi besedami, rožami, nič ne nuca, spravila si ga že na rob obupa. Spet izgubi živce in pride v službo. Ti pa še kar trmasto vstrajaš in ga odklanjaš. Pa kaj naj še naredi fant, da bi se omehčala?
Če je bil sedem let on zate dober fant, pa je naredil napako za kar mu je žal, mu lahko oprostiš, saj še zdaleč ni rečeno, da bo to skoz ponavljal. (če bi te mahnil že večkrat bi svetoval drugače – tako pa ..) Strah te je, da bo odslej vedno tak grobijan, ampak to sklepaš na podlagi lastnih domnevanj , ne pa na podlagi svojih in njegovih izkušenj.
Sedaj imaš njegove obljube tudi v pismeni obliki. Daj mu jih v okvir in na steno – v opomin:-))
Pa kaj naj fant še naredi, da bi prišla nazaj?
Megaboy, kdo je pa rekel da mora on kaj nardit? On je svoje naredil. Zdaj jo lahko samo pusti pri miru in čaka v miru kaj se bo zgodilo. Mislim da ga ni dejanja, ki bi jo prepričal da se je napačno odločila. Kvečjemu naredi še kakšno neumnost. To mora ugotovit sama, če že ni.
Se mi zdi, da je blo teh par mesecev čakanja že čez glavo dovolj.
Je pa kruto kar svetuješ, da ga še naprej odklanja, potiska v obup, in pazljivo čaka, kaj bo kje še kaj naredil natrobe, da si bo naknadno sama sebi našla dodatna opravičila za njen odhod.
Tudi Sokirana je zainteresirana, da se zadeve na nek način uredijo, zato bi lahko kaj naredila za umiritev razmer, ne pa da jih podžiga in potem čaka na fantove napake.
Hipotetično vprašanje: Kaj če bi fant v obupi storil samomor? Kdo bi nosil moralno krivdo za to? Ne bi bil prvi tak primer.
Ja groza no… a zdaj pa z takimi uprašanji al kaj…. samomor delajo slabiči.
Če se zdaj ob tla meče zaradi tega ker ga je skenslala, tudi prav, pa naj bi prej mislil. Če ni vedel kako bo reagirala po 7 letih zveze, ko ji bo na dom pripeljal ljubico in po tem ko sta šla narazen z Šokirano, nadaljeval afero naprej, se zaradi mene lahko tako vrže dol iz prvega mostu.
Šokirana je pa čisto prav reagirala tako kot je…. Jaz bi samo to drugče naredila, da bi njega ven iz bajte vrgla.
Tip je idiot, je bil in bo ostal. Amen…
Marko,saj vem,da ne napeljujes na to,ampak cetudi bi pristala nazaj,ne bi bilo vec isto! Ni vec “tistega” kar bi moralo biti.Saj ves,ko imas nekoga rad,tega ne mores povedati z besedami,vendar cutis globoko v sebi.No,cetudi bi mu oprostila,ne bo moglo biti vec isto!!! Ne more biti! Ker,kot sem ze povedala,bi zivela samo v strahu,nikoli nebi vedela kako bi se odzval naprej,zaupanje sem sedaj izgubila,ceprav kot je napisal megaboy,ni tega skrival,pac pa je povedal direkt.Vseeno se mi zdi,da bi lahko prej potipal teren,me morda pripravil do tega.Lahko bi se prej vsaj pogovorila,saj beseda ne naredi hudega,kot naredi udarec.
megaboy,saj vem da je tezko razumljivo za tebe,vendar se probaj ti postaviti tudi v mojo kozo,ne samo v njegovo.Vse kar se je gradilo v vseh teh letih,so udarci vse spravili na zacetek.Na nulo.Enostavno se bojim sedaj njega samega,ne morem biti s clovekom,ga gledati v oci in samo cakati,kdaj bom naredila kaj narobe,da me bo spet udaril?! Lahko da me ne bo,kaj ves.Danes se dogaja marsikaj,zakaj bi jaz cakala na nekaj,za kar mislim,da ni vec upanja.Upanja za to,da bi mene samo prepricalo na to,da je on tak kot je bil prej.Pa ni tako lahko.Vse kar sem cutila do njega,se je zrusilo,podrlo,ni vec tega.Poskusaj vsaj razumeti tudi moje stalisce.
**Strah te je, da bo odslej vedno tak grobijan, ampak to sklepaš na podlagi lastnih domnevanj , ne pa na podlagi svojih in njegovih izkušenj. **
megaboy,tocno to,strah me je.In nocem,da bi se mi to ponovilo!
megaboy,ali sedaj jaz njega potiskam v obup? Zakaj se ne vprasas,kaksen obup sem imela jaz sama,kaj vse sem imela v glavi se isti vecer,naslednji dan,dan za dnem…Poskusaj razumeti,ceprav tezko,da z moje strani ne more biti vec takega pozelenja in prave ljubezni.Ali je to tezko razumeti? Saj priznam,da ga imam se vedno rada,ne zanikam tega,vendar ne tako kot prej.
In na tvoje hipoteticno vprasanje,to ne bi bila resitev.Kvecjemu neumnost!
Forum je zaprt za komentiranje.