Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Pretecen vozniski izpit voznika zacetnika

Pretecen vozniski izpit voznika zacetnika

Pozdravljeni,
prosim za vas odgovor glede podaljsanja vozniskega izpita, ki mi je potekel pred dvema letoma. Iz neznanih virov sem izvedela da vec ne podaljsujejo izpitov, nam voznikom zacetnikom. Jaz nimam varne voznje, ampak moj razlog je ta, da sem imela vmes prometno nesrečo in zaradi strahu pred voznjo sem nehala vozit. Posledično nisem sla na varno voznjo, nekako sem pozabila na to, ker sploh nisem več vozila po tistem. Sedaj je ze dve leti odkar mi je pretekel v.d. in sem primorana spet sesti za volan, ker enkrat pa moram, ze zaradi sluzbe ipd. Saj ce opravim varno voznjo lahko lahko normalno podaljsam, ali? Prosim kako je s tem? Ponovno, da bi opravljali izpit je nekako velik finančni zalogaj … Upam, da ni res, da ne podaljšujejo več tudi če opraviš varno vožnjo …

Najbrž bo treba jovo na novo. Če te je strah boš pa inštruktorju padla v grmovje in ti varne vožnje že ne bo dal. Jaz sem imela vse urejeno in nisem vozila po opravljeni varni vožnji nič več, celih pet let in potem pristala z avtom v grmovju, ko sem ponovno začela. Pa sem si poklicala bivšega inštruktorja in z veljavnim vozniškim dovoljenjem spet začela voziti po poligonu pa mi je v dveh urah moral trikrat prijeti volan, da nisem padla dol, pa še zavoro in gas sem zamešala. Tako. Pravi, da je to normalno, če ne voziš več let. Pa vi gospod Rupnik ali veste zakaj vozniške sposobnosti izginejo kot meglica nad hribom.

Pozdravljeni, kot vska stvar ali znanje zapade/propade se ga pozabi, če ga ne uporabljaš oz. obnavljaš. Le da se tega nekateri ne želijo zavedati in so prepotentni. Doboro je vsake toliko napraviti refleksijo (samooceno) in se hitro vidi kje si. Pohvala tistim, ki želijo obnavljati znanje in se hkrati naučiti novosti itd. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Saj lahko imaš nekakšne ure voznje, da se ponovno navadiš nazaj na vožnjo, to sem se pozanimala. Ampak, da bi pa ponovno moral delat celoten vozniški izpit, ker ga nekaj časa nisi podaljšal, v mojem primeru po izteku mladega voznika po 21. letu starosti, ga nisem podaljšala. Saj če ga ne podaljšaš po preteku mladega voznika en čas (pri meni je minilo že dve leti) ti ne morejo kar povedat, da ti ga ne morejo več podaljšat, tudi če narediš varno vožnjo po tem času. Kako je s tem, to me zanima, če ima kdo izkušnje s tem. Podaljševala ga še nisem nobenkrat.

Pozdravljeni, voznik začetnik naj bi podaljšal v.d. pred potekom dveh let. Če zamudi rok podaljšnja ima še eno leto po pretečenem roku za podaljšanje, če ima tehtne razloge, kot so npr. bolezen, daljša odsotnost v tujini itd. Če v še v tem roku ne podaljša mora nato ponovno opravljati celoten postopek za pridobitev v.d. razen prve pomoči. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Najbrž bo treba jovo na novo. Če te je strah boš pa inštruktorju padla v grmovje in ti varne vožnje že ne bo dal. Jaz sem imela vse urejeno in nisem vozila po opravljeni varni vožnji nič več, celih pet let in potem pristala z avtom v grmovju, ko sem ponovno začela. Pa sem si poklicala bivšega inštruktorja in z veljavnim vozniškim dovoljenjem spet začela voziti po poligonu pa mi je v dveh urah moral trikrat prijeti volan, da nisem padla dol, pa še zavoro in gas sem zamešala. Tako. Pravi, da je to normalno, če ne voziš več let. Pa vi gospod Rupnik ali veste zakaj vozniške sposobnosti izginejo kot meglica nad hribom.
Kaj kar v jarek pade, če neha in čez deset let spet začne?

Pozdravljeni, ne razumerm od padel s ceste kaj ste hoteli s temi ponovnimi navedbami sporočiti. Lp

Lep pozdrav.
Skoraj en mesec je minil odkar mi je poteklo vozniško dovoljenje.
A mi zna kdo povedati, če je res, da če preteče cel mesec da moram ponovno narediti cel izpit?

Na splošno, ali ko ti poteče izpit imaš določen rok npr. v roku do tega meseca/leta morate podaljšati vozniško, drugače morate še enkrat opraviti izpit?

Prosim za čim hitrejši odgovor.

Hvala.

Pozdravljeni, čim prej pojdite na upravno enoto in podaljšajte v.d. Za ostale info prav tako povprašajte na upravni enoti. Lp

Kako pa je ta varna vožnja če imaš bol bogi avto.. brez servo volana.. brez absa? Je kasna moznost da se voznje ne opravi oz da je neuspesna.. al je samo point to da opravis in je ?

Pozdravljeni, za opravljanje tečaja varne vožnje ni važno kakšen avto imate. Avto mora biti registriran in brezhben za udeležbo v prometu. Na tečaju se naučite pravilno regariati v različnih situacijah. Tečaja se je potrebno udeležiti. Ne poznam primera, da kdo ne bi opravil tečaja. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close