Prestavljanje ure
Ja, ne pomislite pa nič na delavce, ki začnejo šiht vsak dan ob 6 uri, ne glede na premikanje ure. Tako morajo sedaj vstajati sredi noči, če so vozači pa še prej. Tako pri nas, ki se vozimo kar daleč v službo, vstajamo po biološki uri ob 3.30, da se zrihtamo in pripravimo in odpeljemo v službo ob 6. Smo kakih 30 km iz mesta. Kko se vam zdi, da bi mogli vsak dan takole vstajat?? Mislim, da bolj tako, ker vam povem, iz lastnih izkušenj, da si vsak dan bolj izmučen in ti tista svetla urca dalj zvečer , prav nč ne pomeni, ker si čisto preč in komaj čakaš,a da se lahk uležeš. Ampak , tu so še druge obveznosti, družina, otroci, cunje, kuha…. Kako se vam to zdi??
Takih delavcev in delavk, ki začnejo ob 6 pa ni malo v Sloveniji!!
Hej ena ! Saj nisem pubertetnica, ki bi imela horo legalis ! Bolj dolgo sem lahko zunaj, ker lahko zunaj počnem to kar se mi po temi ne zdi zanimivo. Lahko kolesarim, lahko delam na vrtu, grem na sprehod v park. In ker sem v službi in imam po službi še nujne opravke doma sem prosta komaj okrog 18 ure. Podem pa hajd na kolo in v svpbpdo namesto v trgovski center ali na kavč doma. Tako, da imam res rada ta prestavljen poletni čas.
Ura se NE prestavi zaradi daljšega obučtka dolžine dneva, kot vsi trdite tu gor, ampak zato ker se je včasih tako prihranilo okol 1 do 2% energije, kar je bilo takrat nujno zaradi težav z dobavo energije. In sicer okoli 100 let nazaj. Takrat so vsi delali približno ob istem času in hodili spat ob istem času.
Zadnje čase pa je prestavljanje ure res ena navadna bedarija, saj nič energije ne prihranimo več.
Zakaj torej še prestavljamo uro? Ja, samo zato ker birokracija deluje tako počasi in traja še nadaljnih 100 let da se vse države hkrati dogovorijo in uskladijo.
Jaz se na račun eno uro daljšega dneva z lahkoto odrečem eni uri spanja. Sploh, če so dnevi po prehodu na poletni čas sončni.
Jaz se strinjam…. če bi jaz odločal, bi itak bli skoz v ”daylight saving time” obdobju 😛 😀
Važno je daj e poleti svetlo do 21:00 😀
Jaz pa spadam med tiste, ki bi zjutraj dali vse za samo še pet minutk spanja in me tole prestavljanje ure naravnost ubija. Od nekdaj sem zaspane. Če vem, da moram naslednji dan zgodaj vstati fašem vročino. Zame je ob devetih prva ura, ko začnem funkcionirati in sem že razmišljala, da bi se prestavila nekam, kjer se dan začne pozneje…
Jaz bi šel raje tja kamor si želi Margot 😉 in če je še kaj bolj butastega kot to prestavljanje ure res ne vem….Poleti je ura deset proč, ko človek pride komaj v hišo in potem je tako polnoč… :/
Vstajanje ob 9h oz. še kasneje:). Ampak ti ljudje gredo ravno tako spati s kuram:)). V čem je potem fora. A ni bolje vstati zgodaj in iti pozno spat:). Tako je dan izpopolnjen, sicer večino lajfa prespiš.[/quote]Težava je ravno v tem, da ne hodim s kurami spat in potem mi zjutraj malo manjka….
Očitno sem se malo z zamikom rodil in sedaj se mi to pozna, ko se zvečer ne morem spravit spat. 😉
Če nisi tako pod stresom, da se ne moreš sprostiti in spati ?[/quote]
Ni to. Ves čas mislim nate:))).
Sigurno adrenalin dela svoje, ampak po drugi strani potrebujem malo spanca. Torej imam srečo, a ne:).[/quote]
Važno, da koristno uporabiš svoj čas. In če misliš name, potem definitivno združiš prijetno s koristnim. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.