Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prestavljanje ure

Prestavljanje ure

Zakaj je pravzaprav 2x letno potrebno prestaviti uro? kaj s tem dosežemo razen težav z bioritmom?

LP; Lejka

Včasih je bilo zato, ker naj bi s tem prihranili 1% energije, zadnje časa pa čisto zaradi navade. (To sem danes prebrala.)
Meni tudi zmeša bioritem, da ne govorim, kako bo to zmešalo mojo malo hčerkico.

angleško govoreči temu pravijo “daylight saving”

Kako pa lahko prihraniš energijo? A so kaj razložili?
Je pa res čisto butasto to počet samo zaradi navade, a ne?

Lejka. živjo!

To prestavljanje ure je nekaj, kar nam podari eno uro popoldne, ker zdaj obicajno delamo do treh, štirih ali celo petih. Ko pa prestavimo uro se življenje nič ne spremeni, le dan se navidezno podaljša za eno uro.

Tako imaš popoldne več časa za družino in potepanja po naravi, ali pa vrtičkanje.

Prestavljanje ure je izjemno modra odločitev.

lp, Alojzius

PS.: Ja Mimi tvoja hčerkica te bo morala prenašat eno uro več na dan.
Razen, če ti ni treba hodit v službo ???

Meni je to prestavljanje ure čista bedarija. Tako kot se mi zdi bedarija prestavljanje praznovanj nekaterih praznikov. Kakor komu paše. Še malo, pa bomo začeli prestavljati dneve v tednu. Bomo šli na nedeljo delat, pa bomo rajši v ponedeljek vsi doma, ker je napovedano super vreme…..
Pa še nekaj glede luninih men. A kdo ve, če so na koledarju upoštevani vsi ti “umetni” premiki ur, ali pa so ure napisane glede na sončno uro? No, pa je spet zbrka.

Lejka, je že Alojsius razložil, kako prihranmo. Eno ure dlje je dnevna svetloba – “daylight”.
Men je čist fajn, da je ob osmih zvečer še dan.

Meni tudi tako pase. Ena ura pa ti ne more tako blazno zmesati bioritem. Eno uro pojdi dan prej spat, pa je.

meni je pa vseeno

mene pa moti, ker moram ob dveh ponoči vstajat, da uro premaknem.
Zeeeeeeh!

Ne gre se mi zaradi “prenašanja” :)). Ta je dobra :)). Ampak to, da bo zvečer šla spat, namesto ob 20h, zdaj že utrujena in “zrela” za posteljo, ob 19h. Stara je pa 10 m, zato me toliko bolj skrbi.

Tole prestavljanje ure mora bit do 2006, kasneje pa ni več nujno. Upam, da bodo nehali s tem, ker zmedejo vse!

kje pa piše,da moraš ravno ob dveh uro nastavit Zaspan?’ saj lahko, ko greš spat!! :))

lp- nadine

zakaj pa samo do 2006??? Kaj bo pa potem?

Ja, Lillita, groza, kajne?????!!!!!
Od tedaj naprej se bomo pa ravnali po sončni uri, kot smo se stoletja in je edina prava ura. Vedno bo sončna ura tisto pravo. Tudi vedeževalka npr., mora upoštevati sončno uro rojstva, ko ti opisuje tvojo osebnost.
Meni je tudi premikanje ure bedarija. Verjamem pa, da tisti, ki rastejo s tem prestavljanjem, se jim zdi to samo po sebi umevno. Pa še zdaleč ni. Ne vem natanko, kdo si je to izmislil, vem samo da je posredi ekonomski vzrok.

:)))))))))))))))

meni je pa fajn, da je dan daljši, da ni tako hitro tema

……….ja, zdaj ima pa dan 25 ur……..!

men je tud vseen.
nia

Tako je določeno, da moramo do 2006 ure nujno prestavljat, potem pa mislim, da se bomo morali sami odločit (Slovenija), če ne bo spet to treba zaradi EU. Ne vem, tako sem prebrala.

Hej, vseznalci, nikol mi ni blo jasno, kaj je “sončna ura”!?
Jest bi meu poletno uro ceu let!

Ja, ok, zdaj imamo 1 uro daljši dan?!
Zakaj nam pa jeseni to eno uro spet vzamejo in ko je že tako kratek dan, je še za uro krajši?

Ni mi všeč tole prestavljanje, zdaj spomladi še nekako, jeseni mi gre pa zlo na živce.

Ja, ok, zdaj imamo 1 uro daljši dan?!
Zakaj nam pa jeseni to eno uro spet vzamejo in ko je že tako kratek dan, je še za uro krajši?

Ni mi všeč tole prestavljanje, zdaj spomladi še nekako, jeseni mi gre pa zlo na živce.

Ego, ego, kakšno oceno si imel pri geografiji?

1 ura razlike!!! To je zelo velik, če računate, da samo Ljubljana prižge mestno razsvetljavo 1 uro kasneje. V eni uri tako velik porabnik veliko prišpara 🙂

Kaj pa jeseni?
Ko je tema že ob 18h, uro premaknemo na 17h in tako Ljubljana prižge luči eno uro prej!?

Meni je to prestavljanje na poletni čas všeč, ker je eno uro dalj svetlo in sem lahko dlje zunaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close